Današnji izbor za predstavljanje je vinarija Carska vina Grgo Vasilj koja je jedna od vinskih proizvođača iz Hercegovačke regije u Bosni i Hercegovini. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestima Međugorje, Čitluk, Vionice, Mostar.

Vina ove vinarije su: Carska Žilavka Fine Edition, Carska Blatina Fine Edition, Domina Premium Edition, Impero Premium Edition, Selekcija Limited Edition, Nika, David Cuvée Red, Sophia Cuvée Blanc.

Dodatne informacije o vinariji

Ljubav prema vinovoj lozi u tradiciji obiteljskog podrumarstva Grge Vasilja iz Međugorja bez prestanka traje preko 170 godina.

Podrijetlo te ljubavi seže u davnu antičku prošlost, kada se vino sa naših prostora točilo rimskim carevima, a zatim i onima u Beču.

U našoj obiteljskoj vinariji uvijek je na prvom mjestu bila ljubav prema vinu. Kako se s ljubavlju obrađivao vinograd, tako se s ljubavlju osluškivalo vrenje mladog mošta, uređivale bačve, podešavala temperatura njemu potrebna… jer je riječ o jedinstvenom procesu – sa zemlje obrati najbolje, u bačvama proizvesti najkvalitetnije!

Vina vinarije Carska vina Grgo Vasilj

Carska Žilavka Fine Edition

Žilavka

Carska Žilavka je suho vino. Privlači ljubitelje dobre kapljice svojom posebnošću i osebujnošću, specifičnim mirisom, zaobljenošću, snagom karakterističnom za južna vina. Svoju pravu punoću i prepoznatljivost postiže dužim odležavanjem u butelji.

Slaganje uz hranu                 

Carska Žilavka se poslužuje uz janjetinu, lešo, jegulju, druge slatkovodne i morske ribe te uz sir iz “mišine” (mijeha) s pršutom.     

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Carska Blatina Fine Edition

Blatina

Boje je tamno rubin crvene, prepoznatljive svojstvene arome, puna i harmonična okusa. Kao južno vino posjeduje zadovoljavajuću koncentraciju kiselina. Za vino je dobro da odleži koju godinu u drvenim bačvama, čak štoviše, kakvoća mu raste, kažu, do pet godina starosti.

Slaganje uz hranu                 

Preporuča ga se piti uz jača jela od mesa, divljač, a posebno uz pečenja, riblje paprikaše, uz nareske od goveđeg pršuta.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 12-13,5%

Domina Premium Edition

Žilavka

Osebujan okus dobiven je odležavanjem i zrenjem u hrastovim barrique bačvama autohtone sorte žilavke. Bogate je zlatne boje. Zreli mirisi breskve, kruške, izmiješani su sa aromama vanilije i dima. Domina je zaobljeno i kompleksno vino.

Slaganje uz hranu                 

Najbolje pristaje uz jela sa roštilju, ribu s gradela, janjetinu sa ražnja, razne odreske, itd.         

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Impero Premium Edition

Blatina

Blatina zadržava svoj prepoznatljiv karakter, a odležavanje u novim barrique bačvama u trajanu od jedne i pol godine još je više oplemenjuje.

Slaganje uz hranu                 

Impero se izvrsno slaže uz pikantnija i začinjenija jela od crvenog mesa i divljači, kao i uz uz brudet i riblji paprikaš.     

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 16-18°C

Selekcija Limited Edition

Žilavka

Vrhunsko suho vino kontroliranog podrijetla. Spravljeno je posebnim odabirom grozdova autohtone žilavke sa mikrolokaliteta Međugorje i Vionica. Ova selekcija predstvalja koncentraciju maksimalne kvalitete koju vam možemo ponuditi samo u ograničenim količinama i posebnim godinama koju mogu dati velika vina.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Nika

Blatina

Vrhunsko vino dobiveno iz autohtone sorte Blatina po tehnologiji bijelih vina uz hladnu fermentaciju. Odlikuje se kristalno čistom ružičastom bojom. Harmonična, skladna i puna okusa ugodna i svježa s mirisom maline, ribiza, jagode i višnje.

Slaganje uz hranu                 

Idealno prija za vruće dane, uz laganiju ljetnu hranu.

Detaljni podaci

Rose vino, temperatura serviranja 8-10°C

David Cuvée Red

Cabernet Sauvignon i Blatina

Jedinstven i neponovljiv, spreman na iznenađenja i neočekivane užitke, upravo kao i svaka originalna vinska mješavina koja pobuđuje vašu radoznalost. Nije li zato čarobno kad jedno vino može ozariti vaše lice onda, i na način koji najmanje očekujete?

Detaljni podaci

Crveno vino

Sophia Cuvée Blanc

I dade Bog da grožđe uzrije, a ljudi to ne pokvariše, te nastade ova bijela mješavina kojoj dadosmo ime još jednog našeg djeteta. Sophia je mediteransko žensko ime, a potječe iz grčkog jezika. Suvremenog značenja je mudrost, i ljudska i božanska.

Detaljni podaci

Belo vino

Email adresa vinarije je: info@carska-vina.com ili ih možete kontaktirati telefonski na broj: +387 36 651-392.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovom sajtu i nalozima na društvenim mrežama: https://www.carska-vina.com/, https://www.facebook.com/carskavinamedjugorje/, https://www.instagram.com/carska.vina.grgo.vasilj/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte