Današnji izbor za predstavljanje je Vinarija Cermeniza koja je smještena u regiji Crmnica u Crnoj Gori. Vinograde možete posjetiti odlaskom u Boljeviće.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: CERMENIZA VRANAC, BERIK CERMENIZA, CERMENIZA KRSTAČ.

Vinarija je u poslovnom registru zavedena pod imenom Eco Resort & Winery Cermeniza.

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: cermeniza@gmail.com ili telefonski na broj: 382 67 373 059.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovoj web adresi: http://cermeniza.me/winery/.

O vinariji možete pročitati u nastavku

Smešteno na vrhu brda, u srcu najpoznatijeg vinogorja u Crnoj Gori, Crmnici, nalazi se porodično vinogorje površine 5.000 kvadratnih metara. U obilasku stoljetnih vinograda najstariji član naše porodice – djed podijelit će s vama svoje znanje o našim najboljim vinima. Osjetit ćete atmosferu, kulturu i duh duge tradicije u izvrsnoj proizvodnji vina.

Vina Vinarija Cermeniza

CERMENIZA VRANAC

Vranac

Vranac je drevna crnogorska sorta i njegovo je pravo porijeklo duboko skriveno u povijesti. Uzgaja se od 14. stoljeća u dolini Skadarskog jezera. Njegova intenzivna rubin boja s ljubičastim nijansama. Na nosu i okusu podsjeća na zrele višnje, tamno šumsko voće i suhe šljive slatkih, začinskih tonova, ostavljajući dobar okus i toplinu u aftertasteu. Pun je okusa, bogat alkoholom i ekstraktom. Ima uravnotežene kiseline i izvanrednu taninsku strukturu, što mu daje mogućnost duljeg polaganja i starenja. Nakon fermentacije u posudama od nehrđajućeg čelika odležao je godinu dana u hrastovim bačvama u strogo kontroliranim uvjetima.

Slaganje uz hranu                 

Crvena mesa

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-19°C, procenat alkohola 13-14%

BERIK CERMENIZA

Cermeniza

Grožđe za ovo vino potječe s najboljih parcela našeg posjeda. Branjeno je u razdoblju pune, tehnološke zrelosti, s najboljim polifenolnim kompleksom i visokim udjelom šećera. Ima snažnu strukturu, a polaganjem u hrastove bačve obogaćuje se lijepim, slatkim taninima. Vino je zaobljeno, punog tijela, mekano i dugotrajno. U ovom vinu osjetit ćete blage note preprženog hrasta i arome karamele i dima u završnici. Nakon fermentacije u posudama od nehrđajućeg čelika odležao je godinu dana u bariqueima u strogo kontroliranim uvjetima.

Slaganje uz hranu                 

Gulaš od divljači

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13-14%

CERMENIZA KRSTAČ

Krstač

Krstač je autohtona crnogorska sorta bijelog grožđa. Ima karakterističnu bobičastu veličinu i oblik grozda, nalik križu, po kojem je i dobio ime. Od posebno odabranog grožđa napravljeno je autentično bijelo vino izvanredne svježine. Ovo je vino na rubu između mediteranskog i kontinentalnog tipa. Svijetlo je zlatnožute boje sa zelenkastim odsjajem. Lagano, pitko, svježe i uravnoteženo vino s karakterističnim sortnim okusima breskve i kruške. Servirano hladno, Cermeniza Krstač predstavlja idealni aperitiv.

Slaganje uz hranu                 

Idealan aperitiv

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12-13%

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju ? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte