Ovoga puta predstavićemo Vam vinariju Collis čiji su zasadi smješteni u istarskoj regiji u Hrvatskoj. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Rovinj.

Vina ove vinarije su: Malvažija, Rose, Vita, Monteran, Trinitas.

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Čarolija Collis počinje 1988. godine od kad uz trud, predan rad, odricanja, zajedništvo i povrh svega ljubav, ojačani mladim snagama uz domaću recepturu počinjemo stvarati obiteljsku tradiciju proizvodnje vina, maslinovog ulja, sira, pršuta… U brdovitim predjelima zapadne Istre, nedaleko od Rovinja, smješteni su kultivirani vinogradi u posjedu Collis vinarije. Izrazito povoljna lokacija i jedinstvene klimatske pogodnosti za uzgoj vinove loze, uz kvalitetne sorte i dugogodišnju obiteljsku tradiciju vinogradarstva i vinarstva stvorili su idealne preduvjete za proizvodnju vrhunskih vina koja danas možete kušati na Stanciji Collis.

Vina vinarije Collis

Malvažija

100% Malvazija istarska

Prevladavaju arome žutog voća poput zrelih jabuka koje se isprepliću s bazgom i žutim cvijećem. Uz blagi okus marelice finale krasi suigra badema, citrusa i minerala.

Slaganje uz hranu                 

Harmonično, balansirano vino s ugodnim kiselinama, savršena uz morska jela u ljetnim mjesecima

Detaljni podaci

Belo vino

Rose

100% Teran

Veselo vino duboke ružičaste boje koja popravlja raspoloženje. Voćnog mirisa jagode, ribizla i trešnje s finalima nota ružinih latica.

Slaganje uz hranu                 

Vino čistog izravnog izraza koje se sljubljuje uz sirovu tunu, ali i uz tuna steak sa žara. Druži se rado s mesnim narescima, prije svega uz kuhanu šunku s buta. Razni riblji canapei s voćem bit će zabavna pratnja ovom roseu.

Detaljni podaci

Rose vino

Vita

100% Malvazija istarska

Bogatstvo mirisa zrelih jabuka, dunje, slatke breskve, korijandera te suhe marelice i svježe zrele smokve. Zrela se marelica širi nepcem, prisutne su herbalne note, a finale krasi badem i bijeli papar.

Slaganje uz hranu                 

Vita se sjajno sljubljuje s morskim plodovima, ali i mesnim delicijama poput ragouta od peradi ili svinjskim carreeom. Odlična je pratnja i srednje zrelim sirevima.             

Detaljni podaci

Belo vino

Monteran

100% Teran

Miris odlikuju intenzivne arome tipične za teran. Isprepliću se mirisne note šumskog voća, trešanja, zrelih šljiva i kupina s cvjetnim notama geranije i ljubičice. Prisutne su arome slatkog drveta i vanilije, a pred kraj se nižu note crne kave, cimeta i narančine kore.

Slaganje uz hranu                 

Unatoč tipičnim aromama terana, ovaj je teran atipičan za svoju sortu. Odlikuju ga svježina i pitkost što ga čini ugodnim ljetnim vinom koje se krasno sljubljuje s plavom ribom te mesnim specijalitetima poput janjećih i telećih odrezaka, jetru, ombolo ili pak mladi polutvrdi sir.

Detaljni podaci

Crveno vino

Trinitas

Teran, Merlot, Cabernet Sauvignon

Vino granatno crvene boje, strukturno i bogato, ekstraktno. Prevladavaju arome šumskog voća, zrele višnje te tamne čokolade.

Slaganje uz hranu                 

Ugodno i meko, vino postojanog okusa koje će se krasno sljubiti s jelima od divljači ili crvenim mesom sa žara ili iz pećnice, kao i srednje zrelim sirevima.

Detaljni podaci

Crveno vino

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: stancija.collis@gmail.com ili ih kontaktirajte telefonom: +385 98 944 8970.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem društvenih mreža ili web sajta: https://www.facebook.com/stancijacollis/, https://stancija-collis.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte