Izbor vinarije za predstavljanje danas je vinarija DeMar vina koju možete pronaći u regiji Bregovita Hrvatska. Vinograde možete posjetiti odlaskom u mjesto Sveti Đurđ.

Glavni atributi ove vinarije su sledeće etikete: Rajnski rizling, Muškat žuti, Graševina, Pinot sivi, Chardonnay, Veseljak Cuvee.

O vinariji možete pročitati u nastavku

Vinarija deMar osnovana je 2016. godine na području Ludbreškog vinogorja. Temeljno tržišno i proizvodno načelo vinarije je biti „boutique vinarija“ s vrhunskim vinima u malim serijama za prave vinoljupce. Jedinstvenost deMar vina odlikuju naglašena svježina, sortnost i arome u modernim stilovima.

Rajnski rizling, Graševina, Muškat žuti, Muškat ottonel, Pinot sivi, Rose, Chardonnay i Cuvee proizvode se u limitiranim serijama kvalitetnih i vrhunskih vina s povlaštenim pristupom svakoj sorti. Iako se vinarija ubraja među najmlađe na prostorima Varaždinske županije, vina Rajnski rizling, Chardonnay, a osobito Muškat žuti iz godine u godinu osvajaju najprestižnija nacionalna i međunarodna priznanja. Iz mnoštva treba izdvojiti zlatne medalje na Izložbi vina Kontinentalne Hrvatske, šampiona redovite berbe i visoka zlata na festivalu URBANOVO, šampiona izložbe PodraVINA te brončane medalje na International Wine Challenge u Londonu.

Vina vinarije DeMar vina

Rajnski rizling

Kristalno bistro, jako lijepe zelenkaste boje, prilično gusto. Miris je čist, prilično intenzivan i fin. Prisutne su fine voćne i floralne arome, citrusi, zelena jabuka, bijelo cvijeće. Vino je suho, toplo, vrlo mekano, kiseline su srednje plus ali lijepo zaokružene, alkohol je niži, prisutna je fina kamena mineralnost. Na okusu sličnog profila kao na mirisu, prevladavaju citrusi i svježe voće, harmonično, pitko, dobre trajnosti.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, procenat alkohola 13%

Muškat žuti

Kristalno bistro, slamnato žute boje, prilično gusto do gusto. Miris je čist, fine kakvoće, izraženog intenziteta. Prisutne su jako fine, sortne muškatne arome, osobito bijelo cvijeće i bijelo voće. Vino je polusuho, srednjih do srednjih plus kiselina, srednjih alkohola, dobrog balansa, ostatak šećera ga fino zaokružuje. Na okusu je prisutno zrelije bijelo voće, floralnost, ukusno je i dugotrajno.

Detaljni podaci

Polusuvo belo vino, procenat alkohola 13%

Graševina

Kristalno bistro, zelenkasto žute boje, prilično gusto. Miris je čist i ugodan, izraženog intenziteta i trajnosti. Prevladavaju arome zelenog voća i citrusa, jabuka, kruška, limun, trava. Vino je suho, toplo, mekano, srednjih plus ugodnih kiselina, alkohol je srednji, mineralnost je naglašena. Pitko i elegantno, srednje trajnosti, fine kakvoće.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, procenat alkohola 12%

Pinot sivi

Kristalno bistro, svijetlo bakrene boje, prilično gusto. Miris je čist, srednje kakvoće i izraženog intenziteta. Dominiraju arome drva poput vanilije, lješnjaka, dima, ima nešto aroma ruže. Vino je suho, toplo, mekano, kiseline su izražene, alkoholi su srednji, na okusu je svježe.

Detaljni podaci

Polusuvo belo vino, procenat alkohola 14%

Chardonnay

Detaljni podaci

Polusuvo belo vino

Veseljak Cuvee

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Sva pitanja možete uputiti vinariji email-om: mario@aktis.com.hr ili stupite u kontakt sa njima pozivom na broj: +385 98 245 102.

Vinarija je aktivna i na sajtu i društvenim mrežama: https://demar-vina.com/, https://www.facebook.com/DeMar-vina-298912797645910/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte