Predstavljamo Vam Vinariju Dragić čije je sjedište u Subotičkoj regiji, u Srbiji. Vinogradi su zasađeni u mjestu Riđica.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Manzoni, Chardonnay, Rheinriesling, Sauvignon Blanc, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Frankovka, Rose.

Poslovno ime ove vinarije je “AE projekt centar” d.o.o., ogranak “Vinarija Dragić”.

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: ae@ae.rs ili telefonom na broj: 063 480 882.

http://www.vinarijadragic.com/

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Kompleks vinarije i vinograd nalaze se u Riđici na starom putu Beograd- Budimpešta, koji se od davnina naziva “Carski drum”, nedaleko od mađarske granice. Kompleks vinarije je smešten u samom centru vinograda, a sastoji se iz više objekata, međusobno povezanih podrumima – vinarije, enoteke, vinskog podruma za degustaciju vina i vidikovca.Vinograd sa kompleksom vinarije, i uređenim prostorom oko vinarije čini autentičnu celinu, koja se prostire preko tri katastarske parcele ukupne površine 3.50 Ha.Novom podelom na vinogradarske rejone, Riđica je dobila svoje vinogorje, čime su se stekli i uslovi za proizvodnju vrhunskih vina sa geografskim poreklom.

Vinograd je zasađen 2010. godine, a 2011.god. je počela izgradnja kompleksa vinarije, izgradnja je još uvek u toku ali objekti su funkcionalni tako da je pokrenuta proizvodnja vina..

Proizvodnja vina se vrši isključivo od grožđa iz sopstvenog vinograda.

Vina Vinarije Dragić

Manzoni

Manzoni

Svetlije slamnato-žute boje, miris pun, sa voćnim (zrelo, koštičavo, belo voće) i cvetnim tonovima. Ukus lepo zaobljen, slasti i kiseline usklađene što ga čini sve popularnijim. Vino je snažnog tela, živahnog dugog ugodnog završetka.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12,5%

Chardonnay

Chardonnay

Vino u čaši blista svojom žutom refleksijom boje slame. Mirisi su voćno – cvetni prepoznatljivog sortnog karaktera. Ugodna prva impresija razvija se u mešavini svih drugih komponenata koje su dobro izbalansirane. Finiš je topao i dug.

Slaganje uz hranu

Izvrsno se slaže sa jelima od belog mesa i plemenitim ribama, te sa finim sirevima i desertima.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Rheinriesling

Rheinriesling

Svetlo žute boje sa zelenim odsjajem. Voćni buke ovog vina odmah pogađa u nos prepoznatljivim mirisima cveta loze, poljskog cveća, vinogradarske breskve koji deluju ugodno i smirujuće. Svežina ovog vina dugo traje na nepcu i primetna je prepoznatljivost sorte. Ukusne kiseline daju vinu živahnost, kao kod najboljih rizlinga.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Svetlo slamnate boje već pri pri sipanju u čašu oslobađa prepoznatljive sovinjonske mirise. Pre svakog gutljaja udahnite da biste u potpunosti uživali u njegovom bogatstvu. Ugodni karakter je dugo prisutan na nepcu. Vino ima svežinu i mirisnu raskoš, ali i snažno telo, što se može pripisati dvokratnoj berbi, prvoj za svežinu i buke i drugoj za telo i jačinu.

Slaganje uz hranu

Lagane paste

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Cabernet Franc

Cabernet Franc

Vino rubin crvene boje prijatne za oko. Suze na unutrašnjim zidovima čaše nagoveštavaju njegovu čvrstoću. Mirisi crnog šumskog voća dominiraju i dugo ostaju u nosu. Tanini su dostigli svoju zrelost i vinu daju pikantan ton. U ustima se oseća glatkost. Veliko vino, dozrevalo u hrastu.

Slaganje uz hranu

Izvrsno se slaže sa pečenom guskom kao i sa jelima od divljači.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13%

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Intenzivno rubin crvene boje. Prvi buke mu je ugodan s voćnim karakterom u kojem dominiraju zrela borovnica i crna višnja. Ukus dobre strukture, tanini omekšali a kiselost izbalansirana. Ugodno za pijenje, trpko, bogatog ekstrakta, slasno i fino.Odležalo u bariku, što mu daje poseban ton. Ovo vino je dokaz da i crvena vina sa severa Bačke mogu da vam pruže sve što od cabernea i očekujete.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13%

Frankovka

Frankovka

Sorta koja pokazuje da joj ovo podneblje jako prija. Vino je intenzivno rubin crvene boje, svežeg mirisa u kojem dominiraju voćne arome. Tanini su meki i nežni, telo skladno i elegantno. Pobija predrasude da Frankovka daje tanka i jednostavna vina.

Slaganje uz hranu

Crvena mesa

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13%

Rose

Sauvignon Blanc , Cabernet Franc, Frankovka

Spravljeno od tri sorte (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Frankovka), predivne ružičaste boje, vrlo kompleksne punoće sa izraženim voćnim aromama maline i prolećnog cveća. Kiseline u ravnoteži sa voćnošću, pitko i osvežavajuće. Vino koje nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Slaganje uz hranu

Preporučuje se uz deserte.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12,5%

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju ? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte