Danas Vam predstavljamo Vinariju Enjingi koja se nalazi u Hrvatskoj u regiji Slavonija. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Hrnjevac. Vina ove vinarije i grožđe od kojeg ona nastaju, počivaju na principima poštovanja prirode. u Vinariji Enjingi sa ponosom ističu da je sklad sa prirodom nešto što se u njihovoj porodici neguje generacijama, od samih početaka bavljenja vinogradarstvom.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Venje Barrique, Graševina, Traminac mirisavi, Sauvignon, Pinot sivi, Venje bijelo, Crno Venje, Zweigelt.

Vinarija Enjingi

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Nastavljajući stoljetnu tradiciju proizvodnje grožđa i vina koju je naslijedio od svojih djedova, Ivan Enjingi na rodnim obroncima Krndije, u srcu svjetski poznatog Vinogorja Kutjevo, s trsja bere samo najbolje. Grožđe je to neopterećeno umjetnim zaštitnim sredstvima, a vino dobiveno od njega posebno, sa svim karakteristikama podneblja, kakvo i priliči vinaru koji je Hrvatskoj donio prvog zlatnog Decantera.

Vina Vinarije Enjingi

Venje Barrique

Venje Barrique - Vinarija Enjingi

Graševina, Riesling, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Gewurtztramine

Vrhunsko suho vino, mješavina ponajboljeg grožđa različitih sorti pažljivo odabranih bobica kasne izborne berbe – graševine, rajnskog rizlinga, mirisavog traminca, sauvignona i sivog pinota. Venje punih 18 mjeseci dozrijeva isključivo u hrastovini, a nakon toga odležava u bocama. Berba 1998. je svjetski šampion.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Graševina

Graševina - Vinarija Enjingi

Graševina

Vrhunsko bijelo suho vino dobro izražene sortne arome, čak lagano neutralno s nijansom prepoznatljive trpkoće, zelenožute boje, prosječno dozrijeva između 3 i 6 godina, a kad je potpuno dozrela miriši na bagremov med.

Slaganje uz hranu                 

Ugodno i pitko vino vrlo je prilagodljivo različitim jelima, svim vrstama bijelog mesa, u masnijim i začinjenijim kombinacijama, a posebno je stimulativno uz slatkovodnu i morsku ribu.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12,4%

Traminac mirisavi

Traminac mirisavi - Vinarija Enjingi

Traminac mirisavi

Zlatne boje s crvenkastim odsjajem. Miriše na ružu, ima pun, mekan i topao okus u kojemu se ne osjeća jeftina slatkoća, nego delikatna slast.

Detaljni podaci

Polusuvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 15,7%

Sauvignon

Sauvignon - Vinarija Enjingi

Sauvignon Blanc

Vrhunsko bijelo poluslatko vino, vrlo skladnog i slojevitog okusa, zelenkastožute je boje i ponekad nježne i prikrivne sortne arome.

Slaganje uz hranu                 

Izvrsno nadopunjuje različita jela od bijelog mesa i fine specijalitete od plemenite slatkovodne ribe.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14,5%

Pinot sivi

Pinot sivi - Vinarija Enjingi

Pinot Gris

Kvalitetno bijelo suho vino, boja zlatnožuta do slamnatožuta zagasitijih tonova, izražene arome sušenog voća, meda i citrusa, te zagasitijeg mirisa.

Slaganje uz hranu                 

Bogata i tipična sortna aroma najbolje se sljubljuje s kvalitetnim jelima od bijelog mesa, teže začinjenim i pikantnim, te sa specijalitetima od slatkovodne ribe i dozrelim sirevima.         

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13,4%

Venje bijelo

Venje bijelo - Vinarija Enjingi

Graševina, Riesling, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Gewurtztramine

Žute boje s odsjajima starog zlata. Raskošan miris u kojem se prvo osjete dunje, potom egzotično voće, čak i malo ljutkastog đumbira, a završava sa suhim cvijećem.

Detaljni podaci

Polusuvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 15%

Crno Venje

Crno Venje - Vinarija Enjingi

Zweigelt, Pinot crni, Frankovka, Cabernet Souvignon, Merlot

Jak nos, slatkasto-prezrelo voće zweigeltovske prodornosti uz dosta topline te diskretan hrast. Iz te topline izbija i čudesan cvjetni parfem što čini doživljaj kompleksnijim. Punog tijela, slatkasti sirup iz koncentrata s reskom skoro “gaziranom” svježinom.

Detaljni podaci

Polusuvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14,7%

Zweigelt

Zweigelt - Vinarija Enjingi

Zweigelt

Vrhunsko suho crno vino, snažno izražene sortne arome i uzbudljivog okusa šumskog voća, posebice kupine, maline i borovnice.

Slaganje uz hranu                 

Dobro se prilagođava jelima od tamnog mesa i specijalitetima od divljači, naročito pernate.    

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13,7%

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: infoenjingi@gmail.com ili putem telefona: +385 99 222 3013.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na web sajtu i društvenim mrežama putem sledećih naloga: https://www.enjingi.hr/, https://www.facebook.com/VinarstvoIVinogradarstvoEnjingi/, https://www.instagram.com/enjingi_winery/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte