Naši autori su za danas pripremili za Vas – vinariju Eros koja je smještena u regiji Tikveš u Makedoniji. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Marena.

Vina ove vinarije su: P’na Moon, Vranec Eros, Stanushina Eros, Stellar Temjanika, Rose Eva, Chardonnay.

Dodatne informacije o vinariji

Vinarija Eros nalazi se u selu Marena, na putu Kavadarci – Negotino. Sve je počelo pre oko 20 godina iz hobija, proizvodnjom vina za domaće potrebe. Povećanjem proizvodnih kapaciteta i kvaliteta vina ovaj hobi prerasta u malu porodičnu firmu i od 2005. godine na tržištu se pojavljuje vinski program pod nazivom Eros koji se sastoji od dve vrste vina, kvalitetnog polusuvog belog vina Žilavka i kvalitetnog suvog crvenog vina Vranec. U 2006. godini program vinarije uključuje sok od grožđa, jedinstveni proizvod koji ima visok sadržaj proteina, ugljenih hidrata i minerala, ali i visoku energetsku vrednost. Sok od grožđa je 100% prirodni proizvod, proizveden sa pažljivo odabranih plantaža, na tradicionalan način, bez dodavanja konzervansa, šećera i vode.
Danas su u asortimanu vinarije zastupljene četiri sorte vina od kojih su dve kvalitetna bela suva vina, Temjanika i Žilavka, kvalitetno suvo crveno vino Vranec i rose vino dobijeno od autohtone sorte Stranušina tehnologijom proizvodnje belih vina. Ukupan kapacitet vinarije je 10.000 litara vina i 10.000 litara soka od grožđa.

Vina vinarije Eros

P’na Moon

Muscat Otonel

Suvo mlado vino sorte Muscat Otonel. Nefiltrirano i nestabilizovano, sa mošusnim aromama, ukusima citrusa i laganim telom. Odlikuje se zamućenošću i pojavom sedimenta. Berba se vrši uveče na pun mesec, zbog čega je vino dobilo ime P’na Moon.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Vranec Eros

Vranac

Suvo crveno vino sorte Vranec, kasna berba iz 40-godišnjeg vinograda sa smanjenim prinosom. Macerirano tri nedelje na kontrolisanoj temperaturi. Karakteriše ga tamno rubinska boja sa izraženim aromama i voćnim ukusima borovnice, šipka, maline i jakog tela.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 15,5%

Stanushina Eros

Stanušina

Lagano pitko suvo crveno vino dobijeno od istoimene stare autohtone makedonske sorte Stanušina, tipično samo za region Tikveš. Sadrži intenzivne arome šumskog voća i uravnoteženu svežinu. Maceracija traje 24 dana.

Slaganje uz hranu                 

Beli i žuti sirevi, orasi i slatkiši

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-16°C, procenat alkohola 12%

Stellar Temjanika

Temjanika

Nefiltrirano suvo belo vino sorte Temjanika, ubrano uveče, odležalo 3 meseca na finom talogu. Ovaj način proizvodnje pomaže u očuvanju i koncentraciji aroma i ukusa u vinu. Berba uveče rezultira većom složenošću aroma, svežinom i trajanjem ukusa.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12,6%

Rose Eva

Stanušina

Suvo vino proizvedeno tehnologijom belih vina, sa kontrolisanom fermentacijom, od stare autohtone makedonske sorte Stanušina, tipično samo za region Tikveš. 3 meseca starosti na finom talogu.

Slaganje uz hranu                 

Beli i žuti sirevi, orasi i slatkiši

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-16°C, procenat alkohola 12,5%

Chardonnay

Chardonnay

Posebna kasna berba grožđa Chardonnay, koja se održava od 15. do 18. oktobra, tokom koje grožđe dostiže više od 30 šećernih jedinica, što rezultira sa 17,5% alkohola u vinu.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, procenat alkohola 17,5%

Email adresa vinarije je: eros_trade_as@yahoo.com ili ih možete kontaktirati telefonski na broj: 071 375 795.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovim nalozima na društvenim mrežama: https://www.facebook.com/eroswinery/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte