Feravino-

Naš izbor za danas je Vinarija Feravino koja je smještena u regiji Slavonija, u Hrvatskoj. Zasadi vinove loze se nalaze u mjestu Feričanci.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Cuvee, CLASSIC Graševina, CLASSIC Pinot Bijeli, CLASSIC Chardonnay, Classic Rose, CLASSIC Frankovka, Cabernet Sauvignon SC, CLASSIC Merlot.

Poslovno ime ove vinarije je Osilovac d.o.o.

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: feravino@osilovac.hr ili telefonom na broj: 38531 603 213.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju na internetu: https://feravino.hr/kontakt/.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku

Vinarija Feravino korijene svoje tradicije pronalazi još u davnom 18. stoljeću. Na području Slavonije vinsku kulturu donijeli su Cisterciti i Templari. 1804. godine gradi se još i danas živući podrum te započinje vinogradarska proizvodnja u feričanačkom kraju.

Vinarija Feravino je kontinentalna vinarija koja osobitu ljubav, strast i znanje ulaže u vrhunska crna vina, a posebnu pažnju posvećuje kraljici svojih vinograda i podruma Frankovki , sorti grožđa koja je na pitomim obroncima Krndije pronašla svoj dom.

U FeraVinu su svoju veliku vrijednost i marljivi trud ručno branog grožđa pretočili smo u elegantne butelje, odjenuli ih u ruho protkano slavonskim zlatovezom i mirisom slavonskih šuma. Naše vino kroz povijest bilo je vjerni pratitelj poznatim piscima i skladateljima ovoga kraja. Čest gost naše plemenitaške obitelji Mihalović bio je i Frantz Listz poznati skladatelj, koji je inspiraciju za svoja glazbena djela pronalazio u vrhunskoj feričanačkoj kapljici.

Mističan podrum, romantična lokacija, brojni nezapisani tragovi velikih radnika i ljudi proizašli iz kuće samo su dio neispričane priče koju Feravino tek treba ispričati.

Vina Vinarije Feravino

Cuvee

Merlot, Zweigelt i Syrah

Ovaj harmonični Cuvee predstavlja kupažu sorti Merlot, Zweigelt i Syrah. Odlikuju ga izražene arome crnog ribiza, jagode i zrele šljive s diskretnim tonovima vanilije i slatkih začina. Kompleksno i uravnoteženo vino popraćeno elegantnom, kremastom strukturom i nezaboravnim punim okusom.

Slaganje uz hranu                 

Idealno je uz govedinu, pačja prsa, janjeća rebrica.

Detaljni podaci

Crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 11,5%

CLASSIC Graševina

Graševina

Vino Graševina CLASSIC je spoj senzibiliteta, znanja i vještina. Vino koje zaslužuje posebnu pažnju i odabir konzumenata koji znaju procijeniti vrhunski proizvod. Vino Graševina CLASSIC dobiveno je posebnim radovima i zahvatima na grozdu i u vinogradu. Fermentacija vina je nadzirana i pažljivo kontrolirana temperatura. U čaši vino osvaja kristalnom bistrinom, zelenkasto žutom bojom, slamnato žutog odsjaja, živom materijom i gustom konzistencijom. Posebnost ove Graševine je u izvanredno razvijenoj sortnoj otvorenoj aromi, izraženim mirisnim i naglašenoj svježini. Ovo vino klizi niz grlo i vrlo ga je lako piti. Nježne je i ugodne gorčine, što je i tipično za sortu. Izrazito naglašene mineralnosti. U ustima je bogatstvo mirisa zamijenjeno bogatstvom okusa, završetak je izrazito dug i topao.

Slaganje uz hranu                 

Odgovara širokoj paleti jela od peradi i bijelih mesa, kao i različitim punijim umacima, te tjesteninama. Dobar je odabir i uz specijalitete od morske ribe kao i plodove mora.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12%

CLASSIC Pinot Bijeli

Pinot

Bijeli pinot – vrhunski, interesantan i jedinstven u okusu i strukturi, odlično izbalansirane svježine. Bogati prirodni ekstrakt daje mu iznimnu punoću okusa, žućkasto zelenkaste je boje, iskričave fine bistroće. Sa svojim osebujnim blago gorkastim okusom i vanilinskom aromom postao je nezaobilazno vino uz predjela. Vino je koje lijepo stari i lijepo se održava u boci.

Slaganje uz hranu                 

Odlično se slaže sa svim vrstama juha, hladne nareske, sireve,plodove mora, bijelo meso, bijelu ribu, teletinu te jela s roštilja.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-12°C, procenat alkohola 12,5%

CLASSIC Chardonnay

Chardonnay

Chardonnay je jedna od najstarijih vinskih sorti; po porijeklu burgundijska vinska sorta. Vino dobiveno od ove sorte ima lijepe voćne i cvjetne arome, lagano je i lijepe sviježine. Vrhunsko vino Chardonnay. Suho vino, nježno žućkaste boje, otmjenog, profinjenog mirisa. Visok sadržaj alkohola, lijep ostatak šećera i profinjena kiselina samo su neke od karakteristika ovog vina. Na okusu skladno, punog tijela, harmonično s izraženim sortnim osobinama.

Slaganje uz hranu                 

Jela bogatog okusa sa jačim začinima: gljive, tartufi, školjke, plodovi mora. Slaže se i sa nemasnim mesima (goveđi carpaccio, tatarski biftek) i birana lakša jela od bijelog mesa.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-12°C, procenat alkohola 12,5%

Classic Rose

100% Zweigelt

Glavna prerada je odrađena u vakumskim prešama gdje je mošt u nekoliko sati prešanja pokupio blijedo rozu boju i zadržao iznimnu svježinu. Nakon prešanja i taloženja provedena je fermentacija u inoks spremnicima u trajanju od 9 dana. Poslije koje je vino pretočeno i filtrirano nekoliko puta prije punjenja u boce.

Slaganje uz hranu                 

Uz teletinu, govedinu, jagnjetinu, svinjetinu ali i pačetinu

Detaljni podaci

Rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%

CLASSIC Frankovka

Frankovka -Gouais Blanc

Puno, mirisno zaobljeno vino Frankovka, sorta je za koju se smatra da je porijeklom iz Austrije, ali je na područje Slavonije došla još krajem 18. st. te se udomaćila na slavonskim brežuljcima i tu pronašla svoj novi dom. Okarakterizirana je prelijepom bojom, tipičnom za frankovku ovog vinogorja, rubinsko-crvene boje. Kiselost umjerena, dovoljna za lijepo održavanje vina u boci. Sadržaj alkohola, ovisan o berbi, najčešće je veći. Na okusu blago trpko, ugodne svježine, harmoničnog, punog okusa.

Slaganje uz hranu                 

Idealno je za hladne slavonske plate, jela od divljači, slavonske delicije, tamna mesa peradi-patke, guske.

Detaljni podaci

Crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 12%

Cabernet Sauvignon SC

Cabernet Sauvignon

Nazivaju ga kraljem crnih vina, i vinom energije što po svojoj osebujnosti definitivno i potvrđuje. Vrlo cijenjeno vino kod vinskih znalaca. Otporna sorta grožđa daje dobar rod sa visokim udjelom sladora. To je moćno vino, tamne rubinske neprobojne boje, punog okusa, harmonično. Aromatski profil otkriva crni zreli ribiz, borovnice… Ovo vino obilježavaju naglašena svježina, umjereni alkoholi i bogatstvo okusa.

Slaganje uz hranu                 

Idealno je uz govedinu, pačja prsa, janjeća rebrica.

Detaljni podaci

Crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 12,5%

CLASSIC Merlot

Merlot

Vino krasi nježna rubinski crvena boja. U osnovi se osjeća voćni miris crnoga bobičastog voća uz lijepo naglašen miris koji podsjeća na kakao. Vino je harmonično, meko, pitko. Merlot CLASSIC je jedno harmonično i uglađeno vino.

Slaganje uz hranu                 

Poslužiti uz topla predjela s mesnim umacima, hladne mesne nareske i sireve, različita pečenja.

Detaljni podaci

Crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13,5%

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju ? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte