Naši autori su za danas pripremili za Vas – Vinariju Franc Arman koja se nalazi u regiji Istra u Hrvatskoj. Vinograde možete posjetiti odlaskom u Vižinadu.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Malvazija, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Sivi Pinot, Malvazija Classic, Perla Bianca.

O vinariji možete pročitati u nastavku

Obitelj Arman, predvođena vrsnim vinarima Francom i Oliverom, i danas s jednakim žarom nastavlja njegovanje temeljnih vrijednosti tradicije svojih predaka koji su vinovu lozu započeli uzgajati još davne 1850. godine. Jer u ljepoti i vrijednosti vinograda bila je esencija života, temelj i najčvršće uporište opstanka istarskih obitelji.

Tijekom minulih pola stoljeća, djed Edoardo Arman vrijedno je i odano sadio malvaziju i teran. Teškim radom, u koji je utkao neizrecivu ljubav i sav svoj život, umjetnost spravljanja “dobrega” vina doveo je do vrhunca. Danas, na temeljima ove neprocjenjive tradicije, obitelj Arman svoje vrijednosti uvijek iznova uzdiže na neke nove visine, u nove sfere izvrsnosti.

Vina Vinarije Franc Arman

Malvazija

Malvazija Istarska

Malvazija istarska autohtona je istarska sorta grožđa. Na poziciji Narduči daje grožđe visoke kvalitete. Karakteristične je svijetle slamnato žute boje sa zelenkastom nijansom. Ugodne je cvjetno-voćne arome, svježeg okusa, ugodna, topla i fino kiselkasta.

Slaganje uz hranu                 

Jela od ribe, plodovi mora i razna jela s tjesteninama           

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 11-12%

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Vino izražene, ali ipak elegantne i neagresivne arome. Na mirisu prevladavaju karakteristične herbalno-voćne arome, dok u okusu dominira tropsko voće, mango, marakuja i citrusi, sa herbalnim završetkom.

Slaganje uz hranu                 

Plemeniti sirevi, riblja jela i školjke

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 11-13%

Chardonnay

Chardonnay

Čuvena je svjetska sorta bijeloga grožđa koje na položajima Narduči daje odlične rezultate. Karakteristika ovog vina je sjajno svijetla žuta boja. Aroma mu je otvorena sa čistim svježim mirisom bijelog voća i cvijeća. Okus mu je izrazito živ, svjež i slatkast s blago izraženom kiselošću.

Slaganje uz hranu                 

Uz jela od ribe, plodova mora i tjestenine         

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12%

Sivi Pinot

Sivi Pinot

Ova vinska sorta u svijetu još poznata kao Rundler ili Burgunder, daje odličnu kvalitetu grožđa na lokacijama Narduči. Vino je žute boje s rumenkastim odsjajem. Svježeg je voćnog mirisa s ugodnom notom maslačka. Okus mu je sortan, vrlo harmoničan i postojan.

Slaganje uz hranu                 

Uz jela od ribe, plodova mora i tjestenine       

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12-13%

Malvazija Classic

Malvazija Istarska

Ovo specifično vino odnjegovano je tradicionalnom metodom zrenja. Nakon maceracije i fermentacije na vlastitim kvascima, Malvazija Classic odležava 9 mjeseci u drvenim bačvama. Izrazite je slamnato žute boje. Ima fino izraženi miris voća, cvijeća i začina natkrivenih vanilijom. Okus joj je suh, slan, mekan i zaokružen finim gorkastim krajem.

Slaganje uz hranu                 

Uz jela od ribe, plodove mora i jela s tjesteninama

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Perla Bianca

Malvazija Istarska

Prirodno pjenušavo vino proizvedeno charmat metodom Brut. 12,5 %vol.alk. Bogato pjenušanje i mnoštvo finih mjehurića koji se provlače do površine čaše golicaju vizualna osjetila te pozivaju na kušanje. Zahvaljujući primijenjenoj charmat metodi sekundarne fermentacije u tanku prevladava karakteristična aroma Malvazije istarske koja podsjeća na citruse i bagremov cvijet. Okusom svježa i lepršava, a s druge strane puna okusa; nepretenciozna, ali sposobna da zadovolji i najzahtjevnije nepce.

Detaljni podaci

Penušavo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12,5%

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: francarman@gmail.com ili telefonski na broj: 385 91 446 2266.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovom web sajtu: http://www.francarman.hr/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte