Za danas smo pripremili prezentaciju Vinarije Frunza Aglaja koja se nalazi u regiji Negotinska krajina u Srbiji. Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Trnjane.

Ova vinarija između ostalog izdvaja sledeće etikete: Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon & Semillon, Rose.

O vinariji možete pročitati u nastavku

Vinarija Frunza Aglaja proizvodi vrhunska vina Aglaja, koja kao svetlost osvetljavaju slavnu tradiciju Negotinske krajine, jedno od najvažnijih i najlepših mesta za proizvodnju vina u Srbiji. Proizvodnja ovih vina Negotinske krajine jednako koristi savremene tehnološke i kontrolisane postupke, kao i tradicionalne metode u dobijanju vrhunskih vina. Specifičan teroar, korišćenje tradicionalnih metoda i savremena tehnologija, pomogla su da Vinarija Frunza Aglaja stvori vina sa autohtonim karakterom Negotinske krajine.

Vina Vinarije Frunza Aglaja

Cabernet Sauvignon

Aglaja Cabernet Sauvignon 2015 je izuzetno kompleksno crveno vino tamno crvene boje sa izraženim voćnim aromama kupine i crne ribizle. Ovaj zaokružen Cabernet Sauvignon svežih kiselina ima primese ljubičica, vanile, crne čokolade i seckanog duvana.

Detaljni podaci              

Crveno vino, temperatura serviranja 16-18°C

Chardonnay

Aglaja Chardonnay je prozračno belo vino sa slameno-žutim odsjajem. Ovaj pitki Chardonnay ima arome kruške i badema, sa primesama vanile od hrastovih buradi. Pun ukus ovog belog vina koje se barikira 6 meseci, dopunjavaju razigrane kiseline i završnica koja istrajava.

Detaljni podaci              

Belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Sauvignon & Semillon

Aglaja Sauvignon & Semillon je kristalno bistro belo vino zelenkasto žućkastih tonova. Ovo izuzetno vino snažne strukture dopunjavaju intenzivna svežina citrusa i mineralna završnica. Aglaja Sauvignon & Semillon je vino posebnog karaktera koje osvaja aromama limete i meda. Jedan deo ovog vina se barikira 3 meseca, dok se drugi deo kontrolisano fermentiše u inox posudama.

Detaljni podaci              

Belo vino, temperatura serviranja 8-12°C

Rose

Prokupac, Pinot Noir i Merlot

Aglaja Rose je roze vino ružičaste boje lososa. Ovo sveže rose vino prijatnih kiselina ima intenzivan cvetni miris i ukus zrelog voća. Ono što vino Aglaja Rose čini drugačijim od drugih rozea, je postupak njegove proizvodnje koja je karakteristična za bela vina, pri čemu se koriste kratka hladna maceracija i kontrolisana alkoholna fermentacija. Aglaja Rose je kupaža tri sorte grožđa: Prokupac, Pinot Noir i Merlot, a predstavlja kupažu dva rose-a, jer se Pinot Noir i Merlot fermentišu odvojeno od Prokupca.

Detaljni podaci              

Rose vino, temperatura serviranja 8-12°C

Ako su Vam potrebne još neke informacije o samoj vinariji ili vinima koja proizvodi, obratite im se telefonskim putem na broj: +381 63 11 86 952.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na društvenim mrežama putem sledećih naloga: https://www.facebook.com/vinarijafrunza.aglaja.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte