Galic Vinarija

Za danas smo pripremili prezentaciju Vinarije Galić čije je sjedište u regiji Slavonija, u Hrvatskoj. Vinogradi su zasađeni u mjestu Kutjevo.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Crno 9, Bijelo 9, Graševina, Sauvignon Blanc, Rosé, G-točka bijela, G-točka crna, Cabernet Sauvignon, Chardonnay.

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Mi smo suvremena vinarija za preradu grožđa u cilju dobivanja visokokvalitetnih vina, s površinom na 60ha vlastitih vinograda, proizvodnog kapaciteta do 330.000 litara. Naša vinarija čine karakterističan primjer terroira kutjevačkog vinogorja. I lijepe su te brojke, odlični su ti uspjesi, ali mi smo i nešto više od brojki. Mi smo mjesto gdje se rađa ljubav, gdje se bude strasti, mjesto gdje se stvaraju legende.

Svaka berba, svaki vinograd, svaka ideja je novi početak, nova potraga za sve kvalitetnijim maržama. kao što je markiz Piero rekao: ”drevni korijeni igraju važnu ulogu u našoj filozofiji, ali nikada nisu suzbili naš inovativni duh”. Investicije u druga područja pogodna za proizvodnju kvalitetnih vina u Hrvatskoj dodana su na našoj vinariji u Kutjevo koja je danas dio obiteljske povijesne baštine. Josip Galić izražava svoju strast prema vinogradarstvu tražeći sve tanja područja za poboljšanje. Iz tog razloga provodimo kontinuirane eksperimente u vinogradima i podrumima sa selekcijama klonova autohtonog grožđa.

Vina Vinarije Galić

Crno 9

Cabernet Sauvignon & Merlot

Kupaža merlota i cabernet sauvignona.

Duboke i neprozirne tamno crvene boje s refleksima ljubičaste. Izražena i vrlo ugodna mirisa dominantno začinskog karaktera. Puno duhana, potom cedrovine, u primjesama crni papar i elementi hrasta. Nakon nekog vremena miris se otvara prema aromama sušena voća poput suhih šljiva i džema od šljiva, te kako vrijeme odmiče blago slatkaste voćne arome postaju ravnopravne onim začinskim sa početka. Okus je pun i snažan, blago pikantan, ali istovremeno vrvi i zrelom, te slasnom voćnosti. Početak mu obilježava koncentrirana voćnost, kojoj se sredinom pridružuje stanovita pikantnost, sve to potom u ustima učvršćuju zreli i tvrdi tanini, da bi se na kraju, na samom retrookusu, još pridodali blago tostirana nota i elementi dima.

Slaganje uz hranu                 

Uz jela od biranog mesa, kvalitetne odreske, divljač, zrele sireve.

Detaljni podaci

Suvo crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16°C, procenat alkohola 13,5%

Bijelo 9

50% Graševina, 25% Chardonnay, 25% Sauvignon Blanc

Breskva, dunja, malo putra, malo soli… školovanje u drvu naslućuje se u vidu vaniliziranog okvira u kojem ima dosta prostora da diše blago macerirana cjelina.

Elegantna cjelina, spoj graševine, chardonnaya i sauvignona. Macerirano, ali ne do mjere da promijeni boju nego samo radi dobivanja bogatog ekstrakta

Dosta karaktera koji se otkriva na pravoj temperaturi, nakon nekog vremena u čaši.

Slaganje uz hranu                 

Uz mlado meso i perad iz ulova, naročito ako se priprema s bijelim umacima. Teletina, janjetina, odojak… Uz kvalitetne paštete, orašaste plodove i mekane sireve.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12-14°C, procenat alkohola 13%

Graševina Galić

Graševina

Izrazite žućkasto zelenkaste boje čija iznimna dubina odmah daje do znanja da se radi o zrelom vinu. Miris je privlačna igra herbalnih aroma sa voćnima. Arome se zrelih jabuka izmjenjuju sa nježnim cvjetnim notama livadnog cvijeća i blago pikantnim herbalnim primjesama.

Slaganje uz hranu                 

Uz blage sireve, hobotnicu…

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-13°C, procenat alkohola 12,5%

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Utjelovljuje najkvalitetnije karakteristike slavonskih sauvignona. Prvi je miris pretežno herbalnog karaktera i upućuje na svježinu zelene paprike i svježe pokošene livade, da bi se ubrzo otvorila atraktivna aroma ogrozda, koja potom podržana gotovo slankastom mineralnošću traje i glavni je nositelj identiteta mirisa. Okus je jednostavno sjajan, na početku ugodno naglašene kiseline daju svježinu i atraktivnost, da bi se ubrzo nadopunile punoćom ekstrakta koja napuni usta i zadržava dojam čvrstoće sadržaja, te na kraju širi nježnu toplinu zaokruživši ovo vino u bogati, slasni, snažni, mineralni i konačno osvježavajući nektar.

Slaganje uz hranu                 

Dobro prati recepte s puno kiselog povrća, ali preporuka je i da ga se pije s masnijom hranom koju će učiniti puno ugodnijom i lakšom. Uz masniji komad janjetine, masniju slatkovodnu ili dubinsku morsku ribu. Preporučamo uz dobar brudet od murine ili ugora.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Rosé

Cabernet Sauvignona, Merlota i Pinota crnog

Jedan od najelegantnijih domaćih roséa. Nježan upravo onoliko koliko mu njegova, zavodljiva boja sugerira, lagane voćne arome, vrlo osvježavajući, ali s dobro uklopljenim kiselinama. Napravljen je od cabernet sauvignona, merlota i pinota crnog i bogat je nježnim voćnim aromama.

Slaganje uz hranu                 

Rosé vina se obično piju sama, ali mogu se kombinirati s jelima od sirove ribe, ribljim paštetama, sushijem i sl.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12%

G-točka bijela

Graševina

Graševina je po zastupljenosti naša prva sorta. Više od četvrtine vinograda posađeno je graševinom. Slavonske graševine stječu slavu i medalje i promoviraju naše vinarstvo u svijetu. Bijela G točka odličan je odnos cijene i kvalitete. Rijetko koje naše vino nudi ovu kvalitetu po ovoj cijeni.

Slaganje uz hranu                 

Svakodnevno vino za marende od tjestenine, brujetarde, rižote s morskim plodovima i sl.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

G-točka crna

Merlot, Cabernet Sauvignon

Vino lijepe crvene boje, tipičnih sortnih mirisa crnog i crvenog voća s dozom herbalnog karaktera. Elegantno tijelo s baršunastim i podatnim taninima čini ovo vino idealnim partnerom za svaki dan. Vrlo uspješan bordoški blend u svom cjenovnom razredu.

Slaganje uz hranu                 

Dobar i vjeran pratioc svakodnevne kuhinje. Ići će uz većinu tradicionalnih recepata od crvenog mesa i roštilje.

Detaljni podaci

Suvo crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16°C, procenat alkohola 13%

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

U Slavoniji cabernet sauvignon prilično dobro uspijeva. Jedna je od onih sorata koja će mnogima promijeniti mišljenje o Slavoniji kao regiji bijelih vina. Na prvi je gutljaj odmah jasno da ovaj cabernet može još dugo odležavati. Izražene su kiseline i bogat je taninima, premda oni nisu mladi ni opori. Zagasitih je voćnih aroma uz cijenjenu cabernetovsku svježinu koju nakon par gutljaja osjetite u ustima.

Slaganje uz hranu                 

Uz dozrijevane tvrde i polutvrde sireve, slavonsko sušeno meso, gulaše od divljači.

Detaljni podaci

Suvo crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16°C, procenat alkohola 13,5%

Chardonnay

Chardonnay

Bogat i pun chardonnay modernog karaktera koji obiluje voćnim aromama poput marelica i jabuka popraćen obilnim primjesama vanilije. Okus je pun i snažan, a opet vrlo harmoničan zahvaljujući lijepom balansu kiselina i ostatka ekstrakta. Najveća mu je kvaliteta atraktivan i dugotrajan retrookus pikantno voćnog karaktera koji se proteže minutama po ispijanju i zaziva novi gutljaj.

Slaganje uz hranu                 

Odlično se slaže s jelima od bijelog mesa te ribom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 13%

Poslovno ime ove vinarije je Galić d.o.o.

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: info@galic-vina.hr ili telefonom na broj: 385 34 440 850.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem sajta https://galic-vina.hr/kontakt/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte