Izbor vinarije za predstavljanje danas je Vinarija Grgić koja je jedna od vinskih proizvođača iz Hrvatske iz regije Dalmacija. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Trstenik, na poluotoku Pelješac.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Plavac Mali i Pošip.

Ova vinarija posluje pod poslovnim imenom Grgić Vina d.o.o.

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: info@grgic-vina.com ili putem telefona: 385 20 748 090.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na sajtu

https://www.grgic-vina.com/kontakt/.

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Obiteljska vinarija Grgić Vina osnovana 1996. od strane legendarnog Napa Valley vinara Miljenka “Mike” Grgića, njegove kćeri Violet Grgić i nećaka Ive Jeramaza. Njihov cilj je proizvodnja vrhunskih tradicionalnih vina hrvatskih sorti grožđa, ponajviše Pošipa -bijelog vina- i Plavca malog -crnog vina. Vinarija Grgić se nalazi u Trsteniku na poluotoku Pelješcu, sjeverno od povijesnih zidina grada Dubrovnika, u južnom vinorodnom području Hrvatske, s prekrasnim pogledom na Jadransko more.

Vina Vinarije Grgić

Plavac Mali

Plavac Mali

Grožđe za ovo izvrsno vino bira se iz najboljih vinograda poznatih lokacija Dingač i Trstenik na poluotoku Pelješcu. Vino je napravljeno u stilu i pod nadzorom Miljenka Grgića koji je poznat u Kaliforniji i svijetu kao jedan od najbolji proizvodača vina Chardonnaya i Zinfandela. Fermentacija ovog vrhunskog vina odvija se s prirodnim kvascima na kontroliranoj temperaturi zbog čega zadržava svoj karakter i voćni okus. Nakon fermentacije, vino odstoji oko 15 mjeseci u posebnim bačvama od francuskog hrasta, koje vinu daju ugodan okus hrastovine. Nakon toga vino sazrijeva oko dvije godina u bocama, u kojima se arome sjedinjuju te dobiva profinjen okus.

Slaganje uz hranu                 

Crveno meso, pečenja, divljač i jaki sirevi

Detaljni podaci

Crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18°C, procenat alkohola 14-15,5%

Pošip

Pošip

Vino Pošip se proizvodi od bijelog grožđa s istoimenim imenom Pošip, koje uspijeva na području Čare na otoku Korčuli. U ljetnom razdoblju blagi maestral hladi vinograde na Korčuli i doprinosi umjerenoj temperaturi zraka koja pruža idealne uvjete bijeloj sorti grožđa. Fermentacija Pošipa odvija se lagano na kontroliranoj niskoj temperaturi oko 12 °C. Pod ovim uvjetima vino Pošip zadržava okus sortnih i voćnih aroma. Nakon fermentacije, vina odstoje četiri do šest mjeseci u posebnim bačvama od francuskog hrasta. Zbog niske opskrbe zraka, vino diše i dalje se razvija. Istovremeno kroz hrastove bačve vino se obogaćuje ugodnim ekstraktima arome vanilije. Nakon punjenja u boce od 0,75l, vino dozrijeva oko šest mjeseci u našem hladnom podrumu. Tijekom tog vremena, raznolikost okusa vina Pošip ujedinjuje se sa aromama hrastovih bačvi i stvara jedinstveni buke, što je tipično za vina koja su proizvedena po metodi Miljenka Grgića.

Slaganje uz hranu                 

Odlično se slaže uz razne školjke, lagane sireve i ribu spremljenu na razne načine.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13-14,5%

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte