Naši autori su za danas pripremili za Vas – vinariju Jakob koja je smještena u regiji Slavonija u Hrvatskoj. Svoje zasade vinove loze smestila je u mjestu Brodski Stupnik.

Među proizvodima ove vinarije naći ćete sledeća vina: Jakob Mati, Jakob Syrah, Jakob Cuvee, Jakob Pave, Jakob Blue label.

Dodatne informacije o vinariji

Vinogradi obitelji Jakobović iznad Brodskog Stupnika s razlogom spadaju u najcjenjenije položaje slavonskih vinogorja. Vinarija je stekla ugled nizom brižno odnjegovanih crvenih vina.

Vina vinarije Jakob

Jakob Mati

Chardonnay i Syrah

Novi je izazov bio ponuditi izvornu snagu probranog slavonskog grožđa berbe 2014. u lakšem pjenušavom ružičastom izdanju: podatnost i mekoća chardonnaya zaokružena toplinom syraha. Elegantna je zlatnožuta boja posljedica trogodišnjeg odležavanja čime je naglašena kompleksnost ovog osebujnog pjenušca. Voćne arome svježih citrusa i zrelih marelica, privlačni akcenti brioša čine pjenušac Mati izvrsnim aperitivom.

Slaganje uz hranu                 

Jela od riba i bijeloga mesa, ili selekcija sireva najbolji su dokaz kako vrhunski pjenušci mogu pratiti zahtjevne objede kroz sve slijedove. Mati je pitak, slojevit i skladan pjenušac, vino stvoreno za enološki doživljaj.    

Detaljni podaci

Penušavo rose vino

Jakob Syrah

Syrah

Iz berbe 2012. i 2013. probrali smo sortu syrah kako bismo pokazali koji su dometi klasične francuske sorte na slavonskom terroiru. Od maceracije koja s cold soakingom traje 18 dana do 16 mjeseci odležavanja u slavonskom hrastu brižna njega razvija herbalne i paprene mirise, potom arome crnog bobičastog voća uz diskretne mineralne akcente.

Slaganje uz hranu                 

Posluženo na 18°C snaga i sklad ovog vina stvorena je za raznovrsne gastronomske doživljaje, osobito uz jela od janjetine i meso sa žara.

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 18°C

Jakob Cuvee

Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Berba 2013. urodila je iznimnom kakvoćom cabernet sauvignona, merlota i cabernet franca. U jednakim omjerima svaka od njih iskazala je svoje sortne potencijale. Šesnaest mjeseci odležavali su u bačvama francuskog i slavonskog hrasta. Ovaj cuvée krasi duboka rubinska boja i zanosne voćne arome, osobito trešanja, ribizla i suhih šljiva uz tragove karamela. Aromatsko bogatstvo razvijat će se i rasti će još dugi niz godina.

Slaganje uz hranu                 

Tko želi već sada uživati gastronomski sklad pronaći će uz pačje i guščje pečenke, meso sa žara i odležale odreske, a Jakob Cuvée uputno je poslužiti na temperaturi od 16°C.

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 16°C

Jakob Pave

Sklad ovog vinskog trojca Charmat metodom je odnjegovan u zanosni ružičasti pjenušac koji odiše svježinom i mirisom šumskih jagoda uz bogate voćne arome u okusu.

Slaganje uz hranu                 

Jakob Pave savršen je aperitiv i odlična pratnja laganom ljetnom objedu.

Detaljni podaci

Penušavo rose vino

Jakob Blue label

Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Iz berbe 2014. i 2015. za našu plavu etiketu probran je cabernet sauvignon zaokružen malim postotkom merlota i cabernet franca i šestomjesečnim odležavanjem u slavonskom hrastu. Privlačna rubinska boja vodi nas do voćnih aroma i elegantnih taninskih nota.

Slaganje uz hranu                 

Vino koje je istovremeno svježe i pitko, ali i puno, izvrsno će se složiti s velikim brojem jela a osobito s vrhunskim gulašima od gljiva ili divljači, poslužen na temperaturi od 18°C.          

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 18°C

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: info@vinajakob.hr ili  stupite u kontakt sa njima pozivom na broj: +385 98 459138.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem društvenih mreža i web sajta: https://www.facebook.com/VinaJakob, https://vinajakob.hr/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte