Predstavljamo Vam Vinariju Jeremić koja se nalazi u Srbiji u Beogradskoj regiji. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Smederevo.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Sonata, Rondo, Kanon, Merlot Terriore.

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Svako vino liči na svog proizvođača, predstavlja njegovu duhovnu i kreativnu vrednost i odaje ga sa svim vrlinama i manama …

Vinarija Jeremić se nalazi u Smederevu-Jugovu, 40 km od Beograda. Registrovana je 2010. godine kao poslovna jedinica u firmi “EKO mineral d.o.o.“ vlasništva porodice Jeremić iz Smedereva. Nekada kućno spravljanje vina za potrebe porodice i prijatelja, zamenjeno je modernom vinarijom, koja tradicionalne metode primenjuje u najsavremenijoj opremi i prati uz nova stručna saznanja.

Vino i loza verodostojno predstavljaju vrednost nekog podneblja, naroda i stvaralačkog duha u njemu. Loza poštuje uloženi rad i nekom posebnom pravdom poput ravnoteže, uzvaraća proizvodom pripadajućeg kvaliteta. Kroz negovanje vinograda stvara se posebna veza izmedju čoveka i loze, a posle samo maksimalnog požrtvovanja kroz određeno iskustvo može se stvoriti međusobno simultana komunikacija.

Vina Vinarije Jeremić

Sonata

Sauvignon blanc

Dugotrajnost mirisnih nota opravdava naziv, uloženu energiju, stručnost, posvećenost detaljima i Sonatu svrstava u visoku kategoriju vrednosti. Sazrevanjem vinograda sazreva i potencijal sortnih karakteristika koje krase Sauvignon Blanc, koji je 100% sadržan u vinu Sonata.Verodostojni predstavnik visokog potencijala sorte Sauvignon Blanc.

U strogim formama prirodnih pravila, kako negovanja grožđa u vinogradu, tako i u procesu prozvodnje vina, dobijamo raskošnost zdravih mirisa u naliku bosiljka, zove, jabuke, koji su ogledalo klimatskih uticaja u godini berbe.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12,2%

Rondo

Merlot

U dominantnoj roze boji ukazuje na bogatstvo aroma. U prvom osećaju preovladavaju mirisi jagode i maline, koji nakon par trenutaka stvaraju pravi ukusni voćni kompot.

Kao i što je rondo u muzici uvek pozitivan, veseo i razdragan, tako je i rose Rondo predstavnik svoje kategorije vina.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 6-10°C, procenat alkohola 14%

Kanon

Merlot i Cabernet Sauvignon

Odnos merloa i kabernea zavisi od godine berbe, odnosno pojedinačnih kvaliteta iz specifičnosti berbe. Vina odležavaju u drvenim burićima od 225 l, kao i u drvenim bačvama od 5000 l. Visok sadržaj ekstrakta, tanina u okviru prikladnih parametara za dugo odležavanje daju dugovečnost ovom vinu.

U bogatstvu mirisa i čitave strukture vina prepliću se razni mirisi poput šumskih borovnica, prezrelih trešanja, koje prema individualnom trenutku konzumacije preovladavaju u zapažanjima.

Kanon je idealni predstavnik arhivskog vina, čija će puna vrednost tek vremenom doći do izražaja.

Slaganje uz hranu                 

Meso divljači

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14,5%

Merlot Terriore

Merlot

Sa jedinstvene pozicije vinograda na Jugovu, vino “Merlot Terroire” predstavlja sve vrednosti čuvene sorte “Merlot” kako u sortnim karakteristikama grožđa tako i u bogatstvu vinogradarske pozicije.

Slaganje uz hranu                 

Crvena mesa

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14%

Ova vinarija posluje pod poslovnim imenom EKO MINERAL DOO SMEDEREVO.

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: office@vinarijajeremic.rs ili putem telefona: 062 328 688.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na internet adresi www.vinarijajeremic.rs.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte