Danas Vam predstavljamo vinariju Josić koja se nalazi u Hrvatskoj u regiji Baranja. Vinogradi su zasađeni u mjestu Zmajevac.

Vinarija se može pohvaliti sledećim vinima: Baranjski šiler, Cabernet Sauvignon, Terra Pannonium Chardonnay, Ciconia Nigra Cuvée, Terra Panonium Graševina, Rose, Pinot sivi, Sauvignon.

U nastavku pročitajte detaljnije informacije o vinariji 

Osječka obitelj Josić 1999. godine odlučuje kupiti stari vinski podrum iz 1935. godine. Obnavljaju ga, opremaju suvremenom tehnologijom i restauriraju, poštujući pritom originalan tradicionalni izgled. Istovremeno s podrumom, obitelj kupuje i oko 1,6 hektara starih nasada vinove loze. Vinarija Josić osobito se ponosi svojim originalnim vinskim etiketama na kojima su vizuali rijetkih, ugroženih vrsta ptica stanarica ovoga kraja.

Vina vinarije Josić

Baranjski šiler

Frankovka i Cabernet Sauvignon

Kvalitetno vino jarkocrvene boje specifičnog okusa i mirisa dobiveno kupažom dvije sorte vina: Frankovke i Cabarnet Sauvignona. Baranjski Šiler puno je i skladno vino, mekano i osvježavajuće.

Slaganje uz hranu                 

Prija uz suhomesnate proizvode (kulen, kobasicu, šunku), uz crvena mesa i topla predjela od tijesta (domaća tjestenina s vrganjima).

Detaljni podaci

Polusuvo crveno vino, temperatura serviranja 15-18°C, procenat alkohola 12%

Cabernet Sauvignon

Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon

Vrhunsko vino, ima divan i jako izražen sortni miris koji može podsjećati i na crni ribiz, miris zašiljene olovke ili nove knjige. Nastao je spontanim križanjem Cabernet franca i Sauvignona. Vino je tamno crne boje koju dobiva iz kožica svojih malenih tamnoplavih bobica. Po okusu je pun, suh i izuzetno harmoničan, po čemu je i prepoznatljiv.

Slaganje uz hranu                 

Prija uz tamna mesa i jača jela od divljači, gljive, aromatične sireve, file smuđa punjen aromatičnim sirom.    

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 16°C, procenat alkohola 13,5%

Terra Pannonium Chardonnay

Chardonnay

Vrhunsko vino, prelijepe zelenkasto žute boje koja starenjem prelazi u svjetložutu sa zlatnim refleksima. Specifične je izražene sortne arome (miris zelene jabuke) i vrlo skladnog, reljefnog te punog, a na kraju karakterističnog gorkastog okusa.

Slaganje uz hranu                 

Pije se uz najbolja jela od bijelog mesa i plemenite riječne bijele ribe, žablje krake, jela s roštilja, riblji paprikaš i ražnjiće od soma s povrćem.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 15,2%

Ciconia Nigra Cuvée

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah

Vrhunsko vino, izražene rubinske boje te mekanog i dopadljivog i punog okusa. Arome crnog voća (kupina i borovnica). Ovo vino je nastalo spajenjem triju sorti vina: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon i Pinot Crni.

Slaganje uz hranu                 

Uz ovo elegantno vino najbolje prijaju jela od divljači i tamnog mesa kao što su ramstek ili biftek, pačja prsa sa žara te jaki sirevi.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13,5%

Terra Panonium Graševina

Graševina

Vrhunsko vino, prelijepe zelenkasto žute boje koja starenjem prelazi u svjetložutu sa zlatnim refleksima. Specifične je izražene sortne arome (miris zelene jabuke) i vrlo skladnog, reljefnog te punog, a na kraju i karakterističnog gorkastog okusa.

Slaganje uz hranu                 

Najbolje se slaže s jelima od bijelog mesa i plemenite riječne bijele ribe, žabljim kracima, jelima s roštilja, ribljim paprikašom i ražnjićima od soma s povrćem.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%

Rose

Pinot crni

Kvalitetno vino dobiveno od sorte Pinot crni, nježne je ružičaste boje, raskošnih voćnih aroma, mekano i skladno. Ovom tipu vina zbog njegove organoletike naginje nježniji spol pa ga nazivaju i vino za dame, jer se u njemu odlikuju sve osobine nježnijeg spola.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se uz lagana predjela ili obrok salate.               

Detaljni podaci

Polusuvo rose vino, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,5%

Pinot sivi

Pinot sivi

Vrhunsko, mekano vino jakoga tijela i specifične arome, žuto-zelene je boje s malom primjesom zlatne.

Slaganje uz hranu                 

Slađi sivi pinot prija uz deserte, a posebice uz gušćju jetru u umaku od konjaka. Najbolje prija uz pikantna jela, pečenu svinjetinu, teletinu, pečenu gusku, patku s mlincima, mesa s umacima te jela od plemenite ribe, rižoto s dimljenom riječnom ribom i perkelt od riječne ribe.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 10°C, procenat alkohola 14%

Sauvignon

Sauvignon

Vrhunsko vino – poluslatko, bogato i skladno punog muškatnog okusa i mirisa, specifične arome bazgova cvijeta pomalo nalik na kajsiju.

Slaganje uz hranu                 

Odlično prija uz jela od bijeloga mesa poslužena s umacima te plemenitu ribu i deserte (npr. savijača od sira, gibanica od sira).  

Detaljni podaci

Poluslatko belo vino, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,5%

Sva pitanja možete uputiti vinariji email-om: vinarija_josic@net.hr ili telefonski na broj: +385 98 466 727.

Vinarija je aktivna i na društvenim mrežama i internetu: https://www.facebook.com/restoranjosic/, http://josic.hr/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte