Danas Vam predstavljamo Vinariju Kabola čije je sjedište u regiji Istra u Hrvatskoj. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Momjan, Buje.

Vina ove vinarije su: Re, Malvazija Istarska, Secco, Rosa, Malvazija Unica, Malvazija Amfora, Teran, Muškat Momjanski, Dolce.

Vinarija je u poslovnom registru zavedena pod imenom Kabola d.o.o.

Email adresa vinarije je: info@kabola.hr, a broj telefona: 385 52 779 208.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovoj web adresi:

https://kabola.hr/

Dodatne informacije o vinariji

Vino iz amfora kruna je našeg truda. Tu su nas priroda i zemlja najviše podarile tako da su malvazija istarska i teran dobili sasvim novu dimenziju. Pokazali su svoju plemenitost kroz produženu fermentaciju u amforama te počivanje vina bez uklanjanja dropa i taloga do kasnog proljeća. Grožđe se rađa iz zemlje i svoj sok poklanja zemlji kako bi ga ona pretvorila u vino.

Vina Vinarije Kabola

Re

Vino ima lijepu zelenkasto žutu boju, kristalno je bistro i djelomično gusto, dok čaša miruje iz nje izviru brojni i sitni mjehurići. Intenzivnost mirisa je fina i ugodna a na prvo mirisanje javlja se nota breskve i kruške praćena sa koricom limete, a kasnije slijedi nota korice kroasana. Vino je suho, djelomično toplo i djelomično mekano a sa druge strane krasi ga izvrsna svježina te je vrlo ukusno sa srednjim tijelom. Vino je uravnoteženo, intenzivnost okusa je djelomično izražena, a trajnost okusa je trajna, vino je izvrsne kakvoće i harmonično te se na after tasteu javlja nota svježe marelice.

Slaganje uz hranu                 

Sirove oštrige, sirovi škampi, sirove dondole

Detaljni podaci

Belo penušavo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 6-8°C, procenat alkohola 12,5%

Malvazija Istarska

Malvazija Istarska

Vino ima lijepu zelenkasto žutu boju, kristalno je bistro i djelomično gusto. Na nosu se otvara miris cvijeta bagrema, nota sviježe jabuke i korice limete te lista mente. Vino je suho, djelomično toplo i djelomično mekano sa druge strane ima finu svježinu te ugodnu mineralnost te srednje tijelo. Vino je u izvrsnom balansu, sa izraženom intenzivnošću okusa i finom trajniošču okusa. Vino je ukusno , harmonično i vrlo pitko a na after tasteu javlja se nota breskve.

Slaganje uz hranu                 

Istarski pršut, rižoto sa škampima, tjestenina sa tartufima

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13%

Secco

Muškat Momjanski

Vino krasi lijepa zelenkasto žuta boja, kristalno je bistro i djelomično gusto,a miris mu je fin, elegantan i razigran. Na prvi nos javlja se cvjetna nota kamilice potom nota bagremova meda i ušećerene narančine kore i nota ananasa. Vino je suho, djelomično toplo i djelomično mekano, a sa druge strane ima ugodnu svježinu te je ukusno i pitko, a krasi ga srednje tijelo. Vino je uravnoteženo, intenzivnost okusa je izražena a trajnost okusa djelomično trajna. Vino ima finu kakvoću , harmonično je a na after tasteu javlja se nota vinogradarske breskve.

Slaganje uz hranu                 

Aperitiv, prosciutto melone

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12,5%

Rosa

Teran

Vino krasi lijepa boja trešnje, bistro je i djelomično gusto, miris je izražen i fine je kakvoće. Na nosu se javljaju nota maline i šumske jagode praćena sa notom gumenih bombona. Vino je suho, djelomično toplo i djelomično mekano a sa druge strane krasi ga ugodna svježina, blagi tanini, ukusno je i srednje tijelo. Vino je uravnoteženo, intenzivnost okusa je izražena a trajnost djelomično trajna. Vino je harmonično, lijepo se pije a na after tasteu praćena sa notom aronije.

Slaganje uz hranu                 

Aperitiv, Cezar salata

Detaljni podaci

Rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13%

Malvazija Unica

Malvazija Istarska

Vino krasi lijepa slamnato žuta boja sa zlatnim rubovima, kristalno je bistro i gusto . Na prvo mirisanje javlja se nota zrele kruške, koju prati nota suhe trave pa suhog badema i suhe smokve. Vino je suho, toplo i mekano sa druge strane ima dobru svježinu, tanini su blago prisutni a vino je ukusno , mineralno sa punim tijelom. Vino je u izvrsnom balansu , ima izraženu intenzivnost okusa i jako dobru trajnost i kakvoću okusa. Vino je harmonično a na after tasteu javlja se nota maslaca i gorčina badema.

Slaganje uz hranu                 

Riba, bijelo meso

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12-14°C, procenat alkohola 13,5%

Malvazija Amfora

Malvazija Istarska

Vino se odlikuje izvrsnom slamnato žutom bojom sa zlatnim rubovima, kristalno je bistro i gusto. Na prvi nos javlja se nota kompota od dunje koju slijedi nota suhe paprati na koju dolazi nota zvjezdanog anisa i vanilije, te nota aromatičnog bilja. Vino je suho, djelomično toplo i mekano, a sa druge strane ima dobru svježinu, blago prisutne tanine te izvrsnu mineralnost i puno tijelo. Vino je u izvrsnom balansu, intenzivnost okusa je izražena a okus traje dosta dugo. Vino je harmonično i ukusno a na after tasteu javlja se nota maslaca i zrele breskve te gorčina badema.

Slaganje uz hranu                 

Riba, meso svih vrsta

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12-14°C, procenat alkohola 14%

Teran

Teran

Vino se odlikuje lijepom rubin crvenom bojom sa ljubičastim rubovima, te je bistro i djelomično gusto. Na prvi miris javlja se nota zrele trešnje te crvene ruže potom slijedi nota cedrovine koju slijedi nota griote. Vino je suho, djelomično toplo i mekano, a sa druge strane ima izvrsnu svježinu. Vino je tanično sa hrapavim taninima te ga krasi srednje tijelo. Vino ima dobru ravnotežu , intenzivnost okusa mu je izražena a okus je trajan, vino je ukusno te harmonično sa višnjom amarenom na after tasteu.

Slaganje uz hranu                 

Lovački gulaš sa njokima

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 12,5%

Muškat Momjanski

Muškat Momnjanski

Vino krasi lijepa zelenkasto žuta boja, kristalno je bistro i djelomično gusto. Miris je razigran i lepršav, na prvo mirisanje dominira cvijetna nota, koju sijedi nota sočne nektarine, onda nota lichija praćena sa malo livadnog meda. Vino je poluslatko, djelomično toplo i djelomično mekano a sa druge strane ima lijepu svježinu i vrlo je ukusno sa srednjim tijelom. Vino ima dobru ravnotežu, intenzivnost okusa je izražena a trajnost je trajna, vino je ukusno i harmonično te se lijepo pije a na after tasteu javlja se nota marelice.

Slaganje uz hranu                 

Aperitiv, prosciutto melone, bučina juha, kolači

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13%

Dolce

Muškat Momnjanski

Vino ima lijepu jantarnu boju sa notom karamele, kristalno bistro i gusto. Miris je zavodljiv i primamljiv , a na prvi miris osjeti se nota pečene dunje, koju prati nota livadnog meda potom cimeta pa onda suhe marelice i suhe smokve te nota karamele . Vino je slatko, toplo i mekano sa druge strane ugodno svježe, veoma ukusno sa punim tijelom. Vino je u odličnom balansu, intenzivnost okusa mu je izražena a trajnost okusa je jako dugačka. Vino je ukusno lijepo se pije a na after tasteu javlja se nota livadnog meda.

Slaganje uz hranu                 

Odležani sirevi , čokoladni soufle

Detaljni podaci

Rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 14,5%

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte