Danas Vam predstavljamo Vinariju Krgović koja se nalazi u Crnogorskoj vinogradarskoj regiji. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Rogami.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Arhonto Cabernet sauvignon, Arhonto Vranac, Arhonto Kratošija, Arhonto Chardonnay, Arhonto Rose.

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Vinarija Krgović je mala porodična vinarija osnovana 2009. godine. Nalazi se u podgoričkom vinogorju nekoliko kilometara severno od Podgorice u selu Rogami, uz arheoloski lokalitet Duklja. Na ovom području se nalaze ostaci najranijeg ilirskog, potom rimskog, a kasnije i slovenskog naselja na teritoriji Crne Gore gde se vekovima gajila vinova loza i pravilo vino. Savršena kombinacija zemljišta, klime, blizine dve reke Zete i Morače, kao i veliki broj sunčanih dana, uz nizak nivo padavina, daju jedinstvena, moćna i izrazito karakterna vina.

Vina Vinarije Krgović

Arhonto Cabernet sauvignon

Cabernet sauvignon

Arhonto Cabernet Sauvignon, proizveden je od najkvalitetnijeg grožđa u limitiranoj količini od 4.000 boca. Vrhunsko je suvo crveno vino koje odležavanjem 12 meseci u bačvama od francuskog i slavonskog hrasta dostiže maštovitu harmoničnost, purpurno crvenu boju koju upotpunjuje aromama crnog jagodastog voća i zrelih šljiva. Zrelost i voćnost se naslućuje kroz miris kutije za duvan, i plemenitim taninima što nadahnjuju nepca. Pravo je osveženje na vinskoj sceni Crne Gore.

Slaganje uz hranu                 

Najbolje se slaže uz crvena mesa, poput bifteka, burgera, jagnjećeg pečenja.Takođe u ovom vinu možete uživati uz stare kravlje i kozje sireve, kao i uz vrhunske plave sireve kao što je gorgonzola.             

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14%

Arhonto Vranac

Vranac

Vinarija Krgović brzo se etablirala zahvaljujući, pre svega, svojim moćnim vrancima. Raskošne aromatike tipične za južnjačka vina sa kamena. Zrelo crveno i crno voće sa elegantnim uticajem dobre hrastovine odlikuju miris, dok na ukusu donosi očekivanu suvoću i robusnost mladih tanina, lepo izbalansiranih, puno telo, ali i eleganciju živahnih kiselina. Vranac je drevna crnogorska sorta i njeno pravo porijeklo je skriveno u dubinama istorije. U dolini Skadarskog jezera se uzgaja još od 14–og veka. To je najvažnija autohtona sorta i nacionalni ponos Crne Gore, sposobna da da vrhunska vina.

Slaganje uz hranu                 

U Crnoj Gori se Vranac tradicionalno pije uz njeguški pršut, plemenite polutvrde sireve ali i jela od kvalitetne morske i jezerske ribe, naročito uz dimljenog krapa, kao i uz sve vrste pečenja i jela sa roštilja.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14,9%

Arhonto Kratošija

Kratošija

Jedinstveno suvo vino, intenzivne tamnocrvene boje, nastalo odabirom najkvalitetnijeg grožđa sorte kratošija. Ovo je veoma kompleksno vino, punog tela, raskošne voćnosti, sa živahnim kiselinama koje čuvaju svežinu. Bogatog je i skladnog ukusa i prijatnih aroma zrelih šljiva, borovnica i kupina. Kratošija, jedinstveno sortno vino u Crnoj Gori. U njegovom bukeu prepoznaje se izdašnost crvene zemlje, osvežavajuća sortna kiselost, aroma i tehnološko umeće koje obezbeđuje istinsku personalnost ovom vinu.

Slaganje uz hranu                 

Najbolje se slaže uz crvena mesa na žaru, poput jagnjetine i tradicionalnog roštilja.       

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14,9%

Arhonto Chardonnay

Chardonnay

Vino slamnato žute boje sa aromama jabuke i manga iz vinarije Krgović.

Slaganje uz hranu                 

Kao izuzetno mineralno vino, odlično se kombinuje sa ribom i morskim plodovima.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 13,5%

Arhonto Rose

Cabernet sauvignon i Sangiovese

Veoma prijatno i pitko vino sa aromama višnje i ribizle, od sorti sanđoveze i kaberne sovinjon. Neodoljivo je privlačne losos boje. Pravo osvježenje na vinskoj sceni Crne Gore.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: vinarija.krgovic@gmail.com ili +382 67 300 335.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte