Ovoga puta predstavićemo Vam vinariju Mali podrum Gajić čiji su zasadi smješteni u regiji Tri Morave u Srbiji. Vinogradi ove vinarije ulepšavaju krajolik mjesta Gornje Zleginje.

Među proizvodima ove vinarije naći ćete sledeća vina: Crveni vitez, Svitanje.

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Mali podrum Gajić se nalazi u selu Gornje Zleginje u opštini Aleksandrovac popularnoj Župi, koja je od Beograda udaljena 230 od Niša 80 a Kruševca 30 kilometara.

Okružena Kopaonikom, Gočem i Željinom sa jedne i Jastrebcom sa druge strane i sa veoma povoljnom klimom idealno je područje za vinovu lozu koja se u Župi uzgaja od XII veka.

Vino u Župi je vekovima bilo znak moći i bogatstva, ali i izvor opstanka.

Mali podrum Gajić je porodična vinarija koja se bavi proizvodnjom i distribucijom domaćih vina, a Crveni Vitez i Svitanje su simboli pravih vrednosti prepoznati od strane ljubitelja vina.

Vina vinarije Mali podrum Gajić

Crveni vitez

Prokupac

Od prokupca koji se u župskom Aleksandrovcu uzgaja hiljadu godina dobijeno je vino Crveni vitez, crvene rubin boje, puno na ukusu i svežeg mirisa na zrelo crveno voće.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Svitanje

Prokupac i Merlot

Svežeg, nežnog, cvetnog mirisa proleća župskih brežuljaka. Pitkog laganog ukusa sa nijansama jagode i maline.

Detaljni podaci

Suvo rose vino

Email adresa vinarije je: malipodrumgajic@gmail.com ili ih kontaktirajte telefonom: +381 37 31 01 135.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovim nalozima na društvenim mrežama i web sajtu: https://www.facebook.com/Mali.podrum.Gajic, http://www.malipodrumgajic.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte