Vinarija koju danas želimo da Vam predstavimo je Vinarija manastira Bukovo koja uljepšava regiju Negotinska Krajina u Srbiji. Svoje zasade vinove loze smestila je u mjestu Negotin.

Ova vinarija prepoznatljiva je po etiketama: Cabernet sauvignon, Chardonnay barrique, Filigran Cabernet sauvignon, Filigran Chardonnay, Filigran Gamay, Filigran Merlot, Filigran Roze, Slatko vino za sveto pričešće, Filigran Crna tamjanika.

Pročitajte detalje o istoriji i razvitku ove vinarije

Manastir Bukovo, posvećen Svetom Ocu Nikolaju Čudotvorcu, nalazi se četiri kilometra zapadno od Negotina, na putu Zaječar-Negotin, na blagoj padini Bratujevačke kose, prekrivenoj prostranim vinogradima i šumama. Ime manastira Bukovo po predanju potiče od okolnih bukovih šuma ili ptice buka, koje su ovde živele u nekadašnjim ritovima, kasnije isušenim i pretvorenim u vinograde.

Vina Vinarije manastira Bukovo

Cabernet sauvignon

Cabernet sauvignon

Snažno crveno vino od grožđa iz manastirskog vinograda na Bukovskom brdu. Vino punog tela s nežnim, baršunastim taninima, sa dobrim balansom kiselina i ekstrakta, veoma duge završnice.

Slaganje uz hranu                 

Odlično se slaže uz začinjena jela, crvena mesa i tvrde odležale sireve.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Chardonnay barrique

Chardonnay

Ovo vino je proizvedeno od posebno probranog grožđa sorte Šardone koje je fermentisalo i odležalo 11 meseci u buradima od francuskog i srpskog hrasta. Veoma kompleksno vino koje traži vreme i strpljenje tokom konzumacije. Ima punoću i kompleksnost poput crvenog vina i nežan cvetni i mlečni miris protkan mirisnim tonovima hrastovine.

Slaganje uz hranu                 

Može se konzumirati uz razna jela, od ribe i morskih plodova do belog mesa.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Filigran Cabernet sauvignon

Cabernet sauvignon

Vino je duboke tamno crvene boje sa ljubičastim odsjajem, intezivnog mirisa ljubičice koji dugo traje. Ukus je bogat, ekstraktivan sa voćnim kiselinama i izraženim taninima koji imaju potencijal dugog sazrevanja i finom vanilinskom završnicom hrastovine koji ovom vinu daju epitet velikog vina.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se uz pečena mesa, roštilj, jake sireve i jela sa vrganjima, odlično se slaže sa dimljenim šaranom i domaćim kobasicama.     

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 1,5l / 3l / 5l, procenat alkohola 14%

Filigran Chardonnay

Chardonnay

Vino veoma dobre strukture i izraženog sortnog mirisa sa citrusnim mirisnim tonovima i mirisom jezgrastog voća. U ovom vinu se može jasno osetiti podneblje negotinskog vinogorja.

Slaganje uz hranu                 

Najbolje se slaže uz lagana jela, belo meso, riba, morske plodove, salate.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Filigran Gamay

Gamay

Vino punog tela, koncentrovano, lepo integrisano sa hrastovinim, tipično za Gamay. Miriše na trešnju, višnju, malinu i šljivu, sa dozom zemljanih tonova. Uz naglašene kiseline i dobru taninsku snagu očekuje se dobar razvoj u boci i dugovečnost ovog vina.

Slaganje uz hranu                 

Odlično se slaže uz crveno meso.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Filigran Merlot

Merlot

Veoma pitko i nežno vino sa izraženom punoćom ukusa i vrlo nežnim taninima, što je i sortna odlika Merloa. Pošto je odležalo 12 meseci u buradima od srpskog hrasta, ovo vino je dobilo dodatnu kompleksnost i dubinu.

Slaganje uz hranu                 

Gastronomski savet: Dobro se slaze uz začinjena jela i crvena mesa, a može biti i dobar pratilac malo blaže hrane, poput piletine ili tuna steka.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13,5%

Filigran Roze

Pinot Noir

Proizveden od sorte pino noar, koja je možda i najbolja za proizvodnju roze vina. Filigran roze je veoma sveže i suvo vino sa mirisom jagode i poljskog cveća, lepe losos boje.

Slaganje uz hranu                 

Dobro se slaže uz lagana jela, bela mesa, riblje specijalitete i morske plodove.    

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Slatko vino za sveto pričešće

Cabernet sauvignon, Merlot

Crveno vino izrazito slatkog ukusa namenjeno prvenstveno za korišćenje u liturgijske svrhe, ali i za ljubitelje slatkih vina.

Detaljni podaci

Slatko crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 15%

Filigran Crna tamjanika

Crna tamjanika

Jedinstveno vino na srpskom tržištu proizvedeno od 100% grožđa Crne tamjanike. Odlikuje ga veoma postojana intenzivna muskatna aroma sa mirisima poljskog cveća, ruže i bosiljka. Hrskave kiseline i visok sadržaj ekstrakta daju ovom vinu poseban pečat i upotpunjuju sveukupan doživljaj.

Slaganje uz hranu                 

Odlično se slaže sa mesnatim predjelima, ribom na roštilju, prasećim pečenjem i uz čokoladne voćne deserte.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 15%

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: kontakt@manastirbukovoprodavnica.com ili telefonom na broj: +381 64 809 42 96.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na web sajtu i društvenim mrežama putem sledećih naloga: https://www.manastirbukovoprodavnica.com/, https://www.facebook.com/manastirbukovovinarija/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte