Masanovic Krin

Izbor vinarije za predstavljanje danas je Vinarija Mašanović čije je sjedište u regiji Crmnica. Vinograde možete posjetiti odlaskom u Virpazar.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: KRIN barrique, CRMNIČKI VRANAC, BUĆA barrique, TRE SORELLE barrique.

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila vinarijamasanovic@yahoo.com ili telefonom na broj 382 68 509 541.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na web adresi http://masanovic.blogspot.com/

https://www.instagram.com/winery.masanovic/

Više detalja o vinariji:

Tradiciju dugu više od deset generacija, ova porodica pretočila je u vrhunska crvena barrique vina, uz pomoć savremene francuske tehnologije. U srcu najpoznatijeg vinskog i vinogradarskog regiona u Crmnici, uz magistralni put Podgorica–Petrovac, u Virpazaru, a na prostoru nekadašnjeg vinograda i vinskog podruma Kralja Nikole, nalazi se podrum ove vinarije. Vinograd se nalazi na lokalitetu nekadašnjeg ljetnjikovca Ivana Crnojevića, udaljen 1,5 km od podruma, u netaknutoj prirodi, na 10 m nadmorske visine, u Orahovskom polju. Od posadjenih 6 sorti vinove loze (Vranac, Kratošija, Marselan, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon i Sangiovese) vinarija se bavi proizvodnjom ograničenih količina, isključivo vrhunskih crvenih barrique vina. Vina odležavaju u francuskim hrastovim buradima najboljeg kvaliteta, gdje se posebno vodi računa o starosti bureta – nakon 3 godine upotrebe, bačve se mijenjaju novim, od iskorišćenih nastaje namještaj koji vinariji daje autentičnost i duh tradicije. Boce elegantnog dizajna, visoko kvalitetnog stakla se uvoze iz Italije, dok se plutani čepovi dobavljaju iz Portugalije, sa sertifikatom i garancijom za čuvanje vina. Samom proizvodnjom i uvrštavanjem vina u vinske kolekcije, vina ove vinarije prošla su testiranja i registraciju vina, posjeduju KPG i sertifikate za puštanje vina u promet od strane MPRR. Neka od vina iz ponude : KRIN – vrhunsko crveno vino sorte Vranac; DIONIS – vrhunsko crveno vino, kupaža Vranca, Marselana, Petit Verdota; BUĆA – vrhunsko cveno vino, kupaža Vranca, Marselana, Petit Verdota, Cabernet Sauvignona i Sangiovesa. Dobitnici su brojnih priznanja, pehara, zlatnih medalja za kvalitet vina na Medjunarodnim sajmovima, medju kojima je i zvanje „Šampiona kvaliteta“ Novosadskog sajma.

Vina Vinarije Mašanović

KRIN barrique

Vranac 100%

Vrhunsko suho crveno vino, napravljeno od tipa Vranac – porijeklom iz Crne Gore, tamnocrvene boje s ljubičastim tonovima. Vino ima okus spaljene hrastovine, a okus je slatkih zrelih malina i svježih brusnica. Od hrastova u najpoznatijoj francuskoj šumi izrađene su barrique bačve u kojima vino sazrijeva nego u bocama pod strogo kontroliranim uvjetima.

Slaganje uz hranu

Dobro se slaže sa svim crvenim mesom, začinjenim i masnim, uz sve meso od divljih životinja, šunku i sav masni sir.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18 – 20°C, procenat alkohola 13%

CRMNIČKI VRANAC

Vranac 100%

Vrhunsko suho crno vino, tamnocrvene boje, s ljubičastim tonovima, proizvedeno odabirom i odabirom bobica sorte grožđa Vranac – porijeklom iz Crne Gore. Jedinstveni i složeni okusi okusa spaljenog hrasta, tamne čokolade, cimeta i voća. Proizvedeno u ograničenoj količini i na zalihi od 300 boca. Od hrastovih stabala u najpoznatijoj francuskoj šumi napravljene su barrique bačve, u kojima ovo vino dozrijeva, a zatim se drže pod strogo kontroliranim uvjetima.

Slaganje uz hranu

Odlično se slaže s jelima od crvenog mesa, bilo koje igre, s začinjenom i masnom hranom, sa sirovom dimljenom šunkom, kao i s masnim sirevima.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18 – 20°C, procenat alkohola 13%

BUĆA barrique

Vranac, Marselan, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon i Sangiovese

Jedinstveni i složeni okusi okusa spaljenog hrasta, tamne čokolade, cimeta i voća. Proizvedeno u ograničenoj količini i na zalihi od 500 boca. Od hrastovih stabala u najpoznatijoj francuskoj šumi napravljene su barrique bačve, u kojima ovo vino dozrijeva, a zatim se drže pod strogo kontroliranim uvjetima.

Slaganje uz hranu

Dobro se slaže sa svim crvenim mesom, začinjenim i masnim, uz sve meso od divljih životinja, šunku i sav masni sir.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18 – 20°C, procenat alkohola 13,5%

TRE SORELLE barrique

Marselana, Sangiovesea i Cabernet sauvignona

Prirodno slatko vino, tamnocrvene boje, napravljeno od grožđa s plantaže Orahovskog polja – Crmnica . Kasna berba bobica prirodno povećava koncentraciju zaostalog šećera u grožđu. Dobiveno vino je vrlo bogato, profinjeno i ostavlja bogat voćno-kremasti okus s čokoladnim okusom.

Slaganje uz hranu

Preporučuje se za upotrebu s voćem, kavom, čokoladom i bilo kojim desertima.

Detaljni podaci

Polu slatko crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 15 – 18°C, procenat alkohola 15%

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju ? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena:
Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , ,
Takođe pogledajte