Predstavljamo Vam vinariju Matić koja je jedna od vinskih proizvođača u Bosni i Hercegovini. Vinarija je smještena u mjestu Trebižat Čapljina.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: SOPRANO Roze, CON BRIO, AL FINE, GRAND CASSA, DA CAPO, CON ANIMO

Vinarija Matic

Poslovno ime vinarije je VINO MATIĆ doo.

Vinariju možete kontaktirati putem email-a bodenik@vino-matic.com ili putem telefona +387 36 812-319

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaci na njihovim nalozima na društvenim mrežama

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku

“Vino Matić doo Čapljina, u stvari nije iz Čapljine, gdje je sjedište današnje tvrtke. Nije čak niti iz Trebižata gdje, sa svojom obitelji, živi Ozrenko Matić, vlasnik vinarije.

Vino Matić je iz Bodenikã, krševitih brda iznad plodne doline rijeke Trebižat. Prije više od jednog i pol stoljeća počela povijest uzgoja vinove loze i spravljanja vina.

Ozrenko Matić je šesti potomak obitelji Matić koji se uspješno bavi vinogradarstvom i podrumarstvom.

Godine 1870. po Gospodinu, njegov predak Ante posadio je vinograd, čiju lozu i danas Ozrenko ljubomorno čuva i njeguje. Od Turskog vakta, do danas.

Započe Nikola, nastavi Ante, prihvati Marko, slijedi Antun, ovjekovječi Božo… i predade meni, s ponosom voli reći Ozrenko Matić.

Bodenici su brda gde su danas smještene suvremene plantaže žilavke i blatine. Prodavajući zemlju u polju i kupujući krš Ozrenko Matić je znao što ga čeka. Na 150 m iznad mora odlučio je podignuti 30 000 čokota vinove loze.

Danas je na pola puta i u svojoj vinariji proizvodi 50 000 butelja najizvrsnijeg bijelog i crvenog vina… žilavke i blatine s Bodenikã.

Trebižat zato u buduće, akobogda, neće biti poznat samo po plodnoj dolini čuvene rijeke ili još čuvenijoj limenoj glazbi HKUD Trebižat, već i po mikrolokaciji “Bodenici” gdje se uzgaja grožđe Vino Matić doo.

Vino MATIĆ je proizvedeno u skladu s GLOBALGAP standardom kvaliteta s organskom gnojidbom, mehaničkom obradom i uporabom prirodnih divljih kvasaca te bez korištenja umjetnog gnjojiva, herbicida, vrelaka i aroma. (Certificate: AgroManagement, Kirketoften 5. 5610 Assens, Denmark, 25. septembre 2015.)”

Vina Vinarije Matić

SOPRANO Roze

Rose “Soprano” je vrhunsko suho vino dobiveno od naše autohtone sorte grožda Blatine. Odlikuju ga nježne nijanse ružicaste boje, arome bobicastog, šumskog voca i jagode.

Slaganje uz hranu

Detaljni podaci

Temperatura serviranja 10°C.

CON BRIO

Žilavka “Con Brio” je bijelo suho vino zelenkasto žute boje, koje pozornost plijeni lepršavošcu. Do izražaja dolaze arome tropskog voca, te citrusa.

Slaganje uz hranu

Detaljni podaci

Temperatura serviranja 10°C.

DA CAPO

Blatina “Da Capo“ je crveno suho vino dobiveno od istoimene sorte grožda. Tamno je crvene boje, nježno, umjerenih alkohola, te je kao takvo namijenjeno konzumaciji kako u hladne zimske, tako i u vruce ljetne dane.

Slaganje uz hranu

Za ljubitelje crvenih odnosno crnih vina “Blatina Da Capo“ je pogodna za konzumiranje uz riblje kao i mesnate specijalitete,a posebno uz jaca paprena jela,kao što je meksicka kuhinja.

Detaljni podaci

Temperatura serviranja 16°C.

CON ANIMO

Trnjak “Con Animo” je suho vino tamne crveno-ljubicaste boje, dobro strukturiranih tanina, te fine vocne arome,a na dugackom završetku arome cokolade.

Slaganje uz hranu

Preporuca se uz jela sa roštilja, odreske i ostala jela od crvenog mesa, takoder odlicno se uklapa uz jela od divljaci i sireve.

Detaljni podaci

Temperatura serviranja 18°C.

AL FINE

Žilavka “Al Fine” je bijelo vino dobiveno od grožda iskljucivo sa položaja Bodenik. Vinograd neujednacena godišnjeg prinosa i slabog opterecenja po trsu daje probrane grozdove koji ovoj jedinstvenoj Žilavki daju arome marelice, kruške i vanilije.

Slaganje uz hranu

Detaljni podaci

Temperatura serviranja 10-12°C.

GRAND CASSA

Blatina “Grand Cassa” je crveno suho vino dobiveno od grožda Blatine s Bodenika. Mekano i pitko vino u kojemu cete osjetiti raskošnu aromu bobicastog voca i vanilije. Umjerenih alkohola i ugodnog mirisa barriqa koji uljepšava mirisne komponente.

Pronašli ste pogrešan podatak ili odredeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi cemo ispraviti podatke.

Napomena:
Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tacnost istih.
, , , , ,
Takođe pogledajte