Predstavljamo Vam Vinariju Meneghetti koja se nalazi u regiji Istra u Hrvatskoj. Vinogradi su zasađeni u mjestu Bale.

Vina ove vinarije su: Meneghetti Red, Meneghetti Malvazija Black Label, Meneghetti Classic, Meneghetti Malvazija, Kuća Glavić Malvasija, Meneghetti Classic Rose, Meneghetti White, Meneghetti Rose, Meneghetti Merlot.

Poslovno ime ove vinarije je Meneghetti Wine Hotel & Winery.

Email adresa vinarije je: winery@meneghetti.hr, a možete ih kontaktirati i telefonom na broj: 385 52 52 8 00.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem sajta https://meneghetti.hr/kontakt.

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Crvena zemlja’ (terra rossa) oko Meneghetti Wine Hotela jaka je i siromašna zemlja, bogatija kamenom nego zemljom, intenzivna, mineralna i bogata željezom, pogodna za uzgoj crvenih sorti grožđa. Zaštićena je malim brežuljkom s juga koji sprječava pretjeranu vlagu, i omogućuje lozi zdrav život i jake arome. “Crvena zemlja” Meneghetti vinograda obrađuje se na ekološki održiv način s dubokim poštovanjem prema prirodi. Loza se ručno orezuje metodom Simonit & Sirch koja je mekana, s ciljem očuvanja biljke kako bi doživjela visoku starost. Uz autohtone, uzgajaju se i internacionalne sorte grožđa kojima lokalni terroir, karakteristična zemlja i okruženje prepuno mediteranskog raslinja daju posebnost. Vina su proizvedena suvremenim tehnologijama i odražavaju karakter Istre, a u isto vrijeme svojom kvalitetom prelaze njezine granice.

Vina Vinarije Meneghetti

Meneghetti Red

Merlot, Cabarnet Sauvignon, Cabarnet Franc

Elegantno vino duboke rubinske crvene boje, punog tijela, jake i guste konzistencije, zrelo i uravnoteženo. Na nosu dominiraju mirisi izvrsne kakvoće sa naglašenim začinskim notama. U čaši se vino dodatno otvara a do izražaja posebno dolaze note vanilije, dima, kave, cimeta, klinčića kao i voćne note maline i ribizla. Okus je suh, topao i savršeno mekan uz fine tanine. Živost i mineralnost okusa osjete se dugo na nepcu.

Slaganje uz hranu                 

Crvena mesa, divljač i suhi tvrdi sirevi

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14%

Meneghetti Malvazija Black Label

Malvazija

Najnovija Meneghetti etiketa vina. Nova interpretacija Istarske Malvazije, koja je dobijena procesom različitih maceracija i prije stavljanja u bocu vino odležava, točnije dozrijeva 9 mjeseci dijelom u inoksu, a dijelom u drvenim bačvama od slavonskog hrasta zapremine 2000 litara. Rezultat je više nego očaravajući. Dobili smo vino punog tijela, srednje-dugog aftertasta sa jasno naglašenom mekoćom i aromama breskve, žute jabuke uz notu cvijeća. Kiseline koje su sjajno integrirane i ovoj boci vina daju vinu svježinu.

Slaganje uz hranu                 

Pratilac jela sačinjenih od tjestenine, rižota. Nezaobilazni savšeni ugođaj uz tartufe (jaja, rižoto), a također svojom plemenitošću će vrlo rado oplemeniti tanjur na kome se nalazi i vrhunski pečena riba.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Meneghetti Classic

Chardonnay, Pinot Blanc

Vino slamnato žute boje sa zlatnim refleksom, vrlo sitnih intenzivnih mjehurića, čiste i kompleksne aromatike. U prvom planu dominira zrelije voće – breskva i kruška, dok se iz drugog plana otvaraju mirisi bijelog cvijeća, akacije, citrusa, lješnjaka te tosta uz laganu notu kvasaca i brioša. U okusu djeluje kremasto, zaokruženo, elegantne strukture i sjajno integriranih mjehurića. Finale je dugo u znaku vrlo ugodne svježine.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se kao aperitiv te uz hladna predjela na bazi ribe, školjke, rakove, losos i bijela mesa.

Detaljni podaci

Penušavo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 6-8°C, procenat alkohola 12,5%

Meneghetti Malvazija

Malvazija

Malvazija sljubljena sa notama chardonnaya i bijelog pinota. Vino svjetlije slamnato-žute boje sa laganom nijansom zelene. Na nosu vrlo čisto i precizno. Otvaraju se herbalne note mediteranskog bilja isprepletene sa elegantnim mirisima koštunjičavog voća marelice, breskve i zelene jabuke uz karakteristične cvjetne note akacije. U ustima vino djeluje mekano, srednjeg je tijela uz fino izbalansirane kiseline i alkohole.

Slaganje uz hranu                 

Uz predjela od bijele ribe, rakove i bijela mesa

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12,5%

Kuća Glavić Malvasija

Malvasija Dubrovačka

Kristalno bistro vino, slamnato žute boje sa zlatnim odsjajem. Miris je vrlo izražen, fine kakvoće, karakterističnih tonova zrelog voća, posebno žute jabuke, kruške i breskve koji se isprepliću sa cvjetnim mirisima. Suho vino punog tijela i trajnog okusa, u savršenoj ravnoteži sa svježinom i mineralnošću.

Slaganje uz hranu                 

Dobro se slaže sa tjesteninama i rižotima na bazi ribe.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13%

Meneghetti Classic Rose

Pinot Noir, Chardonnay

Vino krasi intenzivna boja trešnje sa mnogobrojnim i sitnim mjehurićima. Intenzitet mirisa je izražen i u prvom planu se javljaju voćne note, šumske jagode i maline, ružine latice u pozadini se javljaju note svježe pečenog peciva. Okus je lijepo izbalansiran, pun sa ugodnim svježinama. Aftertaste je poprilično dugačak i završava sa notama zrelih malina.

Slaganje uz hranu                 

Odličan je ljetni aperitiv uz bazen a također može odgovarati uz ljetna jela poput svježih salata i bijelog mesa sa roštilja.

Detaljni podaci

Penušavo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 6-8°C, procenat alkohola 12,5%

Meneghetti White

Chardonnay, Pinot Blanc

Vino slamnato žute boje sa zlatnim refleksom. Na nosu vrlo kompleksnog mirisa sa naglašenim zrelijim egzotičnim notama ananasa, citrusa i dinje dok se u pozadini otvaraju note maslaca, tostiranih lješnjaka, finog drva i vanilije. Na nepcu djeluje bogato i koncentrirano, kremaste je teksture sa zrelijim kiselinama. Aftertaste je vrlo trajan i harmoničan.

Slaganje uz hranu                 

Niz jela na bazi ribe i rakova, bijelih mesa, pernate divljači, teletine a dobro se slaže i sa poluodležalim sirevima.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12-14°C, procenat alkohola 13%

Meneghetti Rose

Merlot, Syrah

Vino svježih i veoma živih i prijatnih kiselina. Na ukusu dominiraju arome voća, trešnja. Izrazito mineralno i osvježavajuće vino za vrele ljetne dane. Odličan aperitiv i pratilac predjela, karpaća, svježih kozica… Vino je srednjeg tijela i na aftertastu se osjeća blaga ali prijatna gorčina.

Slaganje uz hranu                 

Savršeni ljetni aperitiv, ali također se sljubljuje s hladnim salatama i bijelim mesom s roštilja.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12,5%

Meneghetti Merlot

Merlot

Vino punije rubinske boje sa ljubičastim refleksom. Intenzivnog je mirisa sa izraženim voćnim karakterom u kojem prevladavaju arome šljive, borovnice i ostalog bobičastog voća isprepletene sa florealnim notama popraćenih finom začinskom pozadinom. Na nepcu je svježe i elegantno, dobro integriranih tanina fine granulacije. Sjajan balans između voćnosti i kiselina.

Slaganje uz hranu                 

Dobro prati crvena mesa, plavu ribu, odležale sireve, istarski pršut.

Detaljni podaci

Suvo crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12-14°C, procenat alkohola 13,5%

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte