Danas Vam predstavljamo Vinariju Miklaužić koja se nalazi u regiji Bregovita Hrvatska. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Popovača.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Škrlet, Frankovka, Bijeli pinot, Crveno i crno, Graševina, Moslavac, Chardonnay, Dunja, Glamour.

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Na pitomim obroncima Moslavačke gore s kojih puca pogled na Lonjsko polje, već četvrta generacija obitelji Miklaužić obrađuje vinograde – 25 hektara vinograda za koje je specifična zatravljenost nasada i ekološki pristup zaštiti i obradi loze. Glavninu ponude vina čine male serije rijetke autohtone sorte škrlet te klasični francuski repertoar (chardonnay, bijeli pinot, crni pinot i muškati).

Vina Vinarije Miklaužić

Škrlet

Vrlo rijetka bijela autohtona sorta. Plijeni pozornost specifičnom, nježnom aromom i izraženim bouquetom. Vino je kristalne svjetložućkaste boje koja se prelijeva prema zelenoj. U čaši vrlo bistro s lijepo razvijenom sortnom aromom koja asocira na bijelo voće, svježe jabuke i kruške s prizvukom vanilije.

Slaganje uz hranu                 

Sve vrste ribe i morskih specijaliteta, jela od bijelog mesa, hladne salate s tjesteninom, sve vrste gustih i krem juha

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Frankovka

Sorta panonskog areala, usvojena gotovo kao autohtona u kontinentalnoj Hrvatskoj. Vino je intenzivne rubin crvene boje, srednje gustoće i osvježavajućeg voćnog okusa. Na miris odaje aromu višnje. Ako je odležano u barriqueu, obogaćeno je aromama hrastovine, vanilima, pomalo i dima…

Slaganje uz hranu                 

Svojim prijatnim okusom izvrsno zaokružuje jela od tamnog mesa, sitnije divljači, čak i malo pikantnijeg okusa, a iznimno je ugodna i uz fine sireve.   

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 16°C

Bijeli pinot

Vino je slamnato žute boje sa zelenkastim odsjajem. Laganog je okusa koji aromom podsjeća na jabuku i breskvu. Starenjem dobiva zlatnu boju.

Slaganje uz hranu                 

Pristaje uz jela od bijelog mesa, morske i slatkovodne plemenite ribe, te uz fine sireve.

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Crveno i crno

Crni pinot

Puni se pod imenom Crveno i crno. Prvotna mu je namjena bila da posluži kao baza pjenušca, no promijenjena je u harmonično lakše vino zdravije kiselosti, toliko tipične za crni pinot. Diskretna voćnost jagoda, rezervirana za crni pinot, starenjem prelazi u mesne ili zemljane tonove. Vino je srednje jakog tijela, kremaste strukture, zaokruženo finim taninima te snažnog završetka koji mami.

Slaganje uz hranu                 

Kušajte ga uz jača, pa i ljuća mesna jela!       

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 16-18°C

Graševina

To je vino slamnatožute boje, izražajnog mirisa, suho, srednjeg sadržaja alkohola i ekstrakta, ugodno gorkasto i već kao mlado vino razvija sortni miris i aromu istaknute svježine.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Moslavac

Moslavac je bijela sorta, poznata po boji zlatnog žita. U okusu se pronalaze osvježavajuće arome limuna i limete te breskve i meda. Ima dosta alkohola i kiselina koje omogućuju duže čuvanje.

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Chardonnay

Chardonnay je plemenito sortno bijelo vino, zelenkastožute boje, izražajnog otmjenog i opojnog mirisa, voćnog karaktera. U barrique varijanti, s godinama dobiva aromu dima, vanilije, karamela ili maslaca.

Slaganje uz hranu                 

Idealno sevirati uz morsku ribu, tjestenine, uz jela s povrćem, te bijela mesa.

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Dunja

Kupaža muškatnih sorti

Muškatna mješavina muškata ottonela, muškata žutog.. Intenzivan, aromatičan muškatni bouquet može se lako prepoznati kod suhih, ali i poluslatkih varijanti. Tipično je ‘žensko vino’, blagog, punog okusa.

Slaganje uz hranu                 

S lakoćom prati sva slatka jela, razne deserte ili se poslužuje kao aperitiv za uživanje.   

Detaljni podaci

Belo vino, temperatura serviranja 10-12°C

Glamour

Chardonnay, Pinot bijeli, Škrlet

Prirodni pjenušac proizveden klasičnom metodom vrenja u boci, odležan minimalno dvije godine na talogu!

Detaljni podaci

Penušavo belo vino, temperatura serviranja 4°C

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: miklauzicmarko3@gmail.com ili putem telefona: +385 98 262 439.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na web sajtu i društvenim mrežama putem sledećih naloga: https://www.vinarija-miklauzic.hr/, https://www.instagram.com/vinarijamiklauzic/, https://www.facebook.com/Vinarija-Miklau%C5%BEi%C4%87-210094109591564/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte