Za danas smo pripremili prezentaciju vinarije Milanov podrum koja se nalazi u regiji Tri Morave u Srbiji. Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Venčac kod Aleksandrovca.

Ova vinarija između ostalog izdvaja sledeće etikete: Prolog, Dijalog, Lutka, Prokupac belo, Prokupac rose.

O vinariji možete pročitati u nastavku

Župa aleksandrovačka živi na tragu vina već hiljadama godina. I mnogo je legendi koje govore o tome ko je, kada i kako doneo lozu u ovaj vinorodni kraj. Od svih njih za jednu znamo da je istinita: Aleksići u Župi gaje grožđe i proizvode vino još od 1845. godine. Milan ide stopama svojih predaka. I pravi dobra vina. U Župi ne postoje vinarije bez tradicije. Vinova loza je toliko ukorenjena u čitavom kraju toliko da ne postoji niko čiji se preci njome nisu bavili. I naši stari su vreme provodili u vinogradu i u podrumu. Grožđe i vino su, kroz vekove, izmenili i naštimovali genetski kod Župljana na talasne dužine dobrih vina. Nikada više neće biti moguće razdvojiti ih…. A nema ni potrebe, toliko dobro se uklapaju i nadopunjuju osunčani grozdovi Župe i karakter tog naroda koji ga proizvodi i daruje svetu.

Vina vinarije Milanov podrum

Prolog

Merlot

Somotast i mekan merlot u punom sjaju. Blago barikiran, sa svom pažnjom posvećenom sortnim karakteristikama. Bez kompromisa i bez odustajanja od principa. Vino sa karakterom i izraženim stavom.

Slaganje uz hranu                 

Odličan uz crvena mesa i začinjena jela.

Detaljni podaci

Crveno vino

Dijalog

Prokupac i Plovdina

Od najboljeg grožđa iz sopstvenih zasada dolazi ovo vino boje lososa sa aromama ruža i jagoda. Prijatnih kiselina i naglašene voćnosti, lagan i skladan, roze za mnoge prilike. U njemu ćete prepoznati miris župskih podruma i boju zore na vrhovima oko Aleksandrovca.

Slaganje uz hranu                 

Poslužite ga uz jače predjelo i probrane recepte srpske kuhinje.

Detaljni podaci

Rose vino

Lutka

Muskat i Tamjanika

Neuobičajena kupaža dve muskatne sorte koja sa sobom donosi pregršt veselih tonova složenih u harmoniju aroma i mirisa. Uravnotežena simfonija župske prirode u svakoj kapi i u svakom gutljaju, pravo iznenađenje za prave vinoljupce. Prijatno i lagano, sveže i veselo.

Slaganje uz hranu                 

Najbolje uz morske plodove, ribu i perad

Detaljni podaci

Belo vino

Prokupac belo

Prokupac

Vino dobijeno u prilično kompleksnom, i pre svega veoma preciznom postupku, baš od Prokupca. Neočekivano belo vino od sorte poznate po crvenim vinima. Iznenađujuće svež i hrskav, umereno pun, sa aromama mandarine, limete, malo svežeg đumbira i aromatičnog bilja. Neverovatne pitkosti.

Slaganje uz hranu                 

Igrajte se i poslužite ga uz hranu po svom ukusu.

Detaljni podaci

Belo vino

Prokupac rose

Prokupac

Vino od autohtone srpske sorte, harmonično, aromatično, prepuno cvetnih mirisa. Balansirano, razigrano, osvežavajuće i izuzetno prijatno. Mnogi rade roze od prokupca, ali ovaj je jedinstven!

Slaganje uz hranu                 

Služiti uz hranu iz srpske kuhinje, salate…

Detaljni podaci

Rose vino

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: info@milanovpodrum.com ili telefonski na broj: +381 62 276 397.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na društvenim mrežama putem sledećih naloga: https://www.facebook.com/MilanovPodrum/, https://milanovpodrum.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte