Naši autori su za danas pripremili za Vas – Vinariju Milosavljević koja je smještena u regiji Tri Morave u Srbiji. Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Bučje.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Shiraz, Prokupac, Cabernet Sauvignon, Merlot, Tamjanika, Sauvignon Blanc, Jefimija, Rose.

Više detalja o vinariji

Pre tri decenije Milomir Milosavljević je napustio rodno selo Bučje, lepo selo na desnoj obali Zapadne Morave. Pozdravio se od svojih starih vinograda čija je loza trajala od vinograda starih Rimljana, pa vijugala kao dobro Manastira Pantelejmona, sve dok pre dva veka nije postala posed Milosavljevića.

Pre dvadeset osam godina, Milomir je svoju dvesta godina staru porodičnu tradiciju počeo da nadograđuje u vinariji Rebbaugenossenschaft Spiez u Švajcarskom Kantonu Bern, gde se sreo sa nemačkom preciznošću i francuskom prefinenošću, a onda poželeo da stečeno znanje primeni i prenese na sina Dragana i unuka Branka u rodnoj Srbiji i vratio se kući…

Vina Vinarije Milosavljević

Shiraz

Shiraz

SHIRAZ je vrlo stara sorta vodi poreklo iz Persije iz 5000 godina starog grada Shiraz, odomaćila se u francuskoj niz dolini Rone. Vino je tamno ljubičaste boje, aroma ovog vina se poznaje po tragovima crnog bibera, dudinja, crne ribizle, šumskog voća i lovora. U ustima je mekan harmoničan sa finim voćnim kiselinama i srednjom završnicom.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se uz pečenu ćuretinu, gusku, patku, meso i povrće sa roštilja, kuvana jela sa mesom, meso od divljači.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 13-15%

Prokupac

Prokupac

PROKUPAC je stara domaća sorta poznata još pod imenom rskavac, kameničarka i crnaka. Ova sorta koja je vekovima krasila naše vinograde i dala gusta crvena vina, ponovo je doživela renesansu u vinariji Milosavljevic, pod brendom “Vila Vina Prokupac”, brzo je osvojila naša tržišta, i pronašla put do Japana, Holandije, Nemačke i Amerike. Grozd je srednje do krupne veličine, tamno je rubin crvene boje. Ima ukus arome trešnje, kupine, ribizle, šumskog voća. Vino je voćno, zaokruženo, harmonično sa srednjom završnicom.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se uz sva crvena mesa, mesa sa roštilja, mesa divljači, pečenja naročito uz srpsku kuhinju koju služe u etno restoranima ali i uz rečnu i morsku ribu. Lepo je uz orasnice, voćne i čokoladne deserte.              

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13-14%

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

CABERNET SAUVIGNON je francuskog porekla, grozd je srednji ili mali. Vino nastalo u ekološkoj sredini, strogo kontrolisanom prinosu po najsavremenijoj tehnologiji. Intezivne rubin boje sa prelazom u ljubičastu, voćnog je karaktera, raskošne arome na šumsko voće, borovnicu i kupinu. Zaokruženo, harmoničnog ukusa sa dugom završnicom.

Slaganje uz hranu                 

Odlično ide uz sve vrste mesa a naročito roštilj i pečenja kao i uz čokoladne deserte.              

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13-14%

Merlot

Merlot

MERLOT je poreklom iz francuske ima manje tanina, odležalo u barik buradima od srpskog hrasta 12 meseci, sorta pogodna za kupažiranje. Tamno rubin crvene boje. Vino je meko,pitko,voćno sa prijatnim taninima, duge završnice.

Slaganje uz hranu                 

Odlično ide uz sve vrste mesa a najbolje je uz jagnjetinu, divljač, biftek, jače sireve i čokoladne deserte.      

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 14-15%

Tamjanika

Tamjanika

TAMJANIKA je suvo muskatno vino slamanasto žute boje sa blagim zelenim odsjajem. Mirisa na tamjan, bosiljak, muskatni orah, tropsko voće sa herbalnim tonovima.

Slaganje uz hranu                 

Uz srpska predjela, uz punjenu papriku, podvarak, prebranac, meso ispod sača, lagane sireve, belu morsku ribu spremljenu na grilu, obrok salate      

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 9-12°C, procenat alkohola 12,5-14%

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

SAUVIGNON BLANC otvoreno žute boje sa zelenim prelivom kristalne bistrine, sortni miris je veoma razvijen na citrusno voće, zovu, zeleno povrće, jabuku, tropsko voće. Ukus je osvežavajući,bogat,harmoničan.

Slaganje uz hranu                 

Sa plodovima mora, morskom i rečnom ribom, pohovanim paprikama, živinskim mesom, teletinom, jagnjetinom i svinjetinom. Odličan je sa kozjim sirom ali i sa voćnim desertom.             

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 9-12°C, procenat alkohola 14%

Jefimija

Tamjanika

Novi brend Vinarije Milosavljević, Tamjanika iz barika pod nazivom ,, Jefimija ’’ već za dve godine postojanja stekla je veliku popularnost I postala prepoznatljiva na trzištu vina.

Iz sopstvenih zasada Tamjanike od probranih grozdova, preradom na tradicionalni način, odnegovano u novim hrastovim buradima stvoreno je specifično vino svetlo žute boje i laganih nijansi zelene. Preovlađuju čisto muskatni mirisi tamjana, bosiljka komplesni sa tonovima vanile i hrasta u pozadini.

Proizvedena je u ograničenim količinama iz sopstvenog zasada probranom berbom, tradicionalnim načinom prerade odležala u novim hrastovim buradimana. Na međunarodnom takmičenju AWC vina u Beču, održanom 2019. godine, na kojem je učestvovalo 1726 vinarija iz 42 države a iz celog sveta sa preko 12 000 uzoraka vina Jefimija je osvojila srebrnu medalju.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se uz domača jela, punjenu papriku, meso ispod sača ali i tvrde sireve, ribu spremljenu na grilu, salate.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 11-12°C, procenat alkohola 14%

Rose

Cabernet Sauvignon i Merlot

ROSE je izražena boja vina koja ukazuje na bogatu aromu zrelog crvenog šumskog voća,divlju ružu i prefinjen miris ljubičice.Lagano izuzetno sveže vino.

Slaganje uz hranu                 

Odlično ide kao aperitiv uz predjelo,roštilj,živinsko meso,špagete,voćne deserte.               

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: info@vinarija-milosavljevic.com ili putem telefona: 062 281 874, 037 733 169.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na web adresi: https://www.vinarija-milosavljevic.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte