Izbor vinarije za predstavljanje danas je Vinarija Milutinović koja se nalazi u Srbiji u Sremskoj regiji. Vinogradi su zasađeni u mjestu Sremski Karlovci.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Ausbruch, Bermet, Schiller.

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: info@antiquinarium.com ili telefonom na broj: 062/8-22-55-77.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem sajta: http://www.antiquinarium.com/.

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Vinarija MILUTINOVIĆ je porodična vinarija, koja se bavi restauracijom i oživljavanjem postupka pravljenja čuvenih i traženih vina iz Sremskih Karlovaca, sa vinorodnih obronaka Svete Fruške Gore.

U sklopu vinarije nalaze se dva laguma iz XVIII veka (Sremski Karlovci) i najveća privatna Arhiva vina, sa optimalnim uslovima za odležavanje i negovanje vina, kao i ekskluzivna Vinoteka. Vinarija Milutinović proizvodi specijalna aromatična i desertna vina Ausbruch, Bermet i Schiller, kao i snažno alkoholno piće Rozolija.

Sva pića sačinjena su po starim receptima koje nam je u nasleđe ostavio znameniti prosvetitelj i vinar Zaharije Orfelin, uz primenu iskustava savremene enologije.

Sva ova arhivska vina se prodaju u Novom Sadu, dok se proizvodnja odvija u Sremskim Karlovcima.

Vina Vinarije Milutinović

Ausbruch

Sila, Petra, Beli Burgundac

Gospodsko vino, zlatno-žute boje, od probranog grožđa kasne berbe i suvarka. U osnovi, Ausbruch je kupaža Sile, Petre, Belog Burgundca… oplemenjeno maceratom mente, belog gloga, kantariona, majčine dušice… kao i primarnim dodatkom suve smokve i meda. Ausbruch spada u specijalna vina sa visokom količinom alkohola, neprevrelog šećera i ekstrakta.

U duhu tradicionalne manufakture, najmodernjim tehnološkim postupkom, nakon odležavanja od 24 do 36 meseci, dobija se prestižno vino zavidnog kvaliteta i izuzetne harmonije.

Slaganje uz hranu                 

Aperitiv uz masne sireve, guščiju paštetu, a naročito kao dižestiv uz kolače i torte

Detaljni podaci

Slatko belo vino, pakiranje 500ml, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 14%

Bermet

Bermet

Nadaleko čuveno, autohtono, specijalno aromatično vino Bermet, koje je pronelo slavu Sremskih Karlovaca i ovog blagorodnog podneblja širom sveta.

Bermet se proizvodi od odbranih crvenih vina, začinskih i lekovitih biljaka. Pelin je noseća biljka našeg vinskog dragulja a u tragovima tu su još neven, kleka, vanila, menta i desetak drugih „đakonija”. Vino Bermet je čuvar našeg zdravlja, kako fizičkog tako i duhovnog. Antioksidativna svojstva ovog vina mogu ga svrstati u „špecije čiste medicine”.

To je vino koje govori samo za sebe, medijum koji nas čini različitim i autentičnim, pokretač dobrog raspoloženja, mudrac koji nas vodi pravom stazom.

Slaganje uz hranu                 

Suvi kolači

Detaljni podaci

Slatko crveno vino, pakiranje 500ml, temperatura serviranja 18+°C, procenat alkohola 16%

Schiller

Burgundac crni, Plemenka, Liza

Identitet i individualnost ovog nesvakidašnjeg pića leži u blistanju i prelivanju rubinsko ružičstih iskričavih nijansi, delikatnoj, suptilnoj aromi i neuporedivom bukeu.

Nastao je sjedinjavanjem Burgundca crnog, Plemenke, Lize… i macerata nevena, kima, lovorovog lista, muskatnog oraščića… koji se u procesu sazrevanja stapaju u skladnu celinu.

Schiller je specijalno aromatično vino čija organoleptička svojstva naprosto osvajaju. U društvu nas čini posebnim a u trenucima osamljenosti punim energije. Jednom rečju: piće koje se jednom proba i nikad ne zaboravlja!

Slaganje uz hranu                 

Crvena mesa, pečna srnetina ili divlja svinja kao i deserti

Detaljni podaci

Slatko rose vino, pakiranje 500ml, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 14%

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , ,
Takođe pogledajte