Ovoga puta ćemo Vas upoznati sa vinarijom Podrum Tošići koja Vam donosi ukus regije Tri Morave u Srbiji. Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Trnavci.

Glavni atributi ove vinarije su sledeće etikete: Nesanica, Zlatousta, Stranputica, Ponoć, La vie en rose.

Pročitajte detalje o istoriji i razvitku ove vinarije 

Tradicija gajenja vinove loze i pravljenja vina u porodici Tošić iz sela Trnavci u Župi Aleksandrovačkoj postoji više od veka. Nakon dugogodišnjeg porodičnog iskustva Miroslav Mogorović sa porodicom osnovao je vinariju Podrum Tošići 2015. godine sa ciljem da neguje pravljenje vina visokog kvaliteta od autohtonih sorti tamjanike i prokupca i željom da ih predstavi ljubiteljima vina u zemlji i inostranstvu.

Vina vinarije Podrum Tošići

Nesanica

Tamjanika

Belo suvo vino Nesanica ceđeno je isključivo od grozdova srpske autohtone sorte Tamjanika, uzgajane na suncem okupanim padinama Župe Aleksandrovačke. Nakon kratke maceracije, primenjeni su novi postupci u pripremi, kao i stare tradicije u odležavanju. Osvežavajuće lagano vino slamasto žute boje, sortno vino sa vatrometom sortnog mirisa. Dobre postojanosti i arome.

Slaganje uz hranu                 

Dobro se slaže sa punomasnim sirevima, jelima od belog mesa, morskim plodovima, morskom i rečnom ribom.       

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12%

Zlatousta

Tamjanika

Belo suvo vino Zlatousta ceđeno je isključivo od grozdova srpske autohtone sorte Tamjanika, uzgajane na suncem okupanim padinama Župe Aleksandrovačke. Nakon duge maceracije slično crvenim vinima, primenjeni su novi postupci u pripremi, kao i stare tradicije u odležavanju. Raskošno vino tamno zlatne boje sa vatrometom sortnog mirisa. Dobre postojanosti i arome.

Slaganje uz hranu                 

Dobro se slaže sa punomasnim sirevima i jelima od crvenog mesa.          

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 12-13°C, procenat alkohola 12%

Stranputica

Prokupac

Crveno suvo vino Stranputica ceđeno je od grozdova autohtone sorte Prokupac, uzgajane na suncem okupanim padinama Župe Aleksandrovačke. Nakon duge maceracije, kojom su u ovo vino preneti ukupni ukusi, fenoli i boja zrna, primenjeni su novi postupci u pripremi, kao i stare tradicije u odležavanju. Raskošno vino zatvorene rubin boje, sortnog mirisa sa primesama višnje i sitnog crvenog voća. Na ukusu puno, zaokruženo, prošarano karakterističnim taninima. Dobre postojanosti i arome.

Slaganje uz hranu                 

Dobro se slaže sa jelima intenzivnog ukusa, crvenim mesom, divljači, jelima sa roštilja i većinom jela domaće kuhinje.    

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 18-23°C, procenat alkohola 12%

Ponoć

Cabernet Sauvignon

Crveno suvo vino Ponoć ceđeno je od grozdova sorte Cabernet sauvignon, uzgajane na suncem okupanim padinama Župe Aleksandrovačke. Nakon duge maceracije, kojom su u ovo vino preneti ukupni ukusi, fenoli i boja zrna, primenjeni su novi postupci u pripremi, kao i stare tradicije u odležavanju. Raskošno vino zatvoreno crvene boje, sortnog mirisa prožetog hrastovinom. Na ukusu puno, sa voćnim kiselinama i izraženim potencijalom za dalji razvoj u boci.

Slaganje uz hranu                 

Dobro se slaže sa plavim sirevima, jelima od divljači, divljači, jagnjetine i teletine, kao i mnogim jelima domaće kuhinje.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, temperatura serviranja 15-18°C, procenat alkohola 13%

La vie en rose

Merlot

Rose suvo vino La Vie En Rose ceđeno je od grozdova sorte Merlot gajenih na suncem okupanim padinama Župe Aleksandrovačke. Nakon minimalne maceracije, primenjeni su novi postupci u pripremi, kao i stare tradicije u odležavanju. Razigrano vino bledo roze boje, voćnog mirisa. Na ukusu umereno-puno.

Slaganje uz hranu                 

Dobro se slaže sa svim vrstama predjela, piletinom i pastama kao i sa kvalitetnim dezertima.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12%

Vinarija Vam je dostupna na email adresi: kostic@tosici.rs ili telefonom na broj: +381 11 2672 004.

Ostanite u toku sa novitetima ove vinarije putem web sajta i društvenih mreža: http://tosici.rs/, https://www.instagram.com/podrumtosici/, https://www.facebook.com/podrum.tosici/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte