Danas Vam predstavljamo Podrum vina Todor koja se nalazi u Srbiji u regiji Tri Morave. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Vitkovo.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Tamjanika, Rizling Todor, Ponos, Pitoma Ružica.

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Podrum vina “Todor” nalazi se u Župskom vinogorju, u selu Vitkovo nedaleko od Aleksandrovca. Braća Predrag i Nenad Ćosić proizvode vino po starim receptima svoga deda Todora, u čiju čast je ovaj podrum i dobio ime. Uz veliku ljubav i posvećenost nastaju bela vina Tamjanika i Rizling, na čiji ukus niko ne ostaje ravnodušan. Podrum Todor se može pohvaliti i sjajnom Pitomom Ružicom, kao i kvalitetnim crvenim vinom koje sa razlogom nosi naziv Ponos.

Vina vinarije Podrum vina Todor

Tamjanika

Tamjanika

Belo stono suvo vino proizvedeno od sorte grožđa Tamjanika, zlatno žute boje, mirisa i ukusa tamjana i bosiljka… Taman da sasluša i dopuni priču u pravom trenutku.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Rizling Todor

Vino svetlo žute boje sa zelenkastim odsjajem, na mirisu izražene note zrelog voća, kruške, banane… Na ukusu harmonično sa uklopljenim kiselinama što vino čini svežim i elegantnim.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Ponos

Cabernet Sauvignon i Merlot

Crveno stono suvo vino, proizvedeno kupažom sorti grožđa Cabernet Sauvignon i Merlot, bogatog bukea, delikatnog i prijatnog ukusa. Sa PONOSOM, dobrom melodijom, u društvu i maštom bez granica.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Pitoma Ružica

Merlot

Vino sa tradicijom u našoj porodici još od dede Todora, koji je i dao naziv Pitoma Ružica. Vino od sorte grožđa Merlot, usklađene arome i pitomog ukusa.

Detaljni podaci

Rose vino

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: podrumvinatodor@gmail.com ili putem telefona: 063 855 7213.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na društvenim mrežama i sajtu putem sledećih naloga: https://www.instagram.com/podrumvinatodor/?hl=en, https://www.facebook.com/podrum.vina.todor/, https://www.podrumvinatodor.rs/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte