Autori našeg portala su za danas izabrali Vinariju Popovac koja je jedan od predstavnika hercegovačke regije u Bosni i Hercegovini. Grožđe za vina ove vinarije dolazi iz mjesta Pridvorci, kod Trebinja. Klima ovog kraja daje izuzetno kvalitetno grožđe, od kojeg se uz dugogodišnje iskustvo ovde prave tri sorte vina.

Ljubitelji vina prepoznaju ovu vinariju po vinima: Vranac, Žilavka, Chardonnay.

Vinarija Popovac

 

U nastavku pročitajte detaljnije informacije o vinariji 

Vinarija Popovac nalazi se u selu Pridvorci pokraj Trebinja. Selo Pridvorce odlikuje mediteranska klima sa toplim i sušnim ljetima što je i preduslov za proizvodnju visoko kvalitetnog groždja. Najzastupljenije su autohtone sorte bijela žilavka i crni vranac. Vinarija ima izuzetno dugu tradiciju proizvodnje vina o čemu i svjedoči i preko 40 godina star vinograd u kome je zasađeno groždje autohtone sorte vranac.

Vina Vinarije Popovac

Vranac

Vranac - Vinarija Popovac

Detaljni podaci

Crveno vino

Žilavka

Žilavka - Vinarija Popovac

Detaljni podaci

Belo vino

Chardonnay

Chardonnay - Vinarija Popovac

Detaljni podaci

Belo vino

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: popovacstevo@gmail.com ili telefonski na broj: +387 59 258 171.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem web sajta ili društvenih mreža: https://popovac.com/, https://www.instagram.com/podrum_popovac/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte