Predstavljamo Vam vinariju PP Orahovica čije je sjedište u regiji Slavonija u Hrvatskoj. Predivni vinogradi ove vinarije nalaze se u mjestu Orahovica.

Ova vinarija prepoznatljiva je po etiketama: Silvanac zeleni kvalitetni, Crni Cuvee, Cabernet Sauvignon, Frankovka, Frankovka Rose, Graševina, Pinot sivi, Sauvignon, Rajnski rizling, Chardonnay, Traminac, Silvanac zeleni Jezerac, Chardonnay kasna berba, Silvanac zeleni izborna berba 2011, Graševina ledeno vino 2011.

U nastavku pročitajte detaljnije informacije o vinariji 

“O” je priča o Orahovici, o osjećaju i odgovornosti njenih ljudi što su ih kroz povijest utkali u jedinstvena vina orahovačkog kraja… Vina koja stvaramo odraz su jedinstvenog terroira, a gotovo 100% grožđa za naša vina dolazi iz vlastitih vinograda. Vino PP Orahovice proizvodi se u najmodernije opremljenoj vinariji opremljenoj inox posuđem s mogućnošću hlađenja, gdje se fermentacija i čuvanje odvija u strogo kontroliranim uvjetima. U vinariji se fermentacija crnog vina odvija u 5 vinifikatora od kojih su dva vertikalna, jedan horizontalni te dva vinifikatora tipa Gimar. Grožđe se preša u tri pneumatske preše. Uz takav strogo kontrolirani način proizvodnje PP Orahovica u mogućnosti je isporučiti ujednačenu vrhunsku kvalitetu vina.

Vina vinarije PP Orahovica

Silvanac zeleni kvalitetni

Silvanac

Jedna od najstarijih sorti na svijetu, danas je ponos vinogorja Orahovica. Vrlo je osjetljiva na terroir, a upravo u Orahovici našla je idealno stanište, gdje daje izvrsna vina.

Slaganje uz hranu                 

Iskričava žutozelena boja, svježina i profinjena aroma traži jela od plemenite slatkovodne ribe, bijelih mesa, tjestenina i plodova mora.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,5%

Crni Cuvee

Cabernet Sauvignon (25%), Pinot crni (25%) i Frankovka (50%)

Kombinacijom 3 sorte iz berbe 2016.: Cabernet Sauvignona (25%), Pinota crnog (25%) i popularne Frankovke (50%), namjera je bila kreirati mlado crno vino koje neće odležavati u drvetu, nego će se predstaviti kao lagano, pitko, osvježavajuće crno vino. Akcent je na mirisu i svježini. Već na nosu osjeća se tamno bobičasto voće: ribizli i borovnica, a manje višnja. U okusu lagano i svježe, ugodne kiseline, odležavanjem u boci dodatno se zaokružuje.

Slaganje uz hranu                 

Odlično prija uz jela s roštilja, pečenja od svinjetine i tamna mesa, a zbog svoje svježine ugodno ga je piti i na nešto nižim temperaturama za crna vina.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13%

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Proizvodnja grožđa s lokaliteta Krčenik i dijela Jezerca. Vino je proizvedeno ciljano da rano može izaći na tržište. Kontroliranom proizvodnjom u suvremenim tankovima, dobilo se vino izraženog voćnog mirisa, prepoznatljivog za sortu, a tehnološkim postupcima već za vrijeme fermentacije i njege, dobilo se vino meko za pijenje i dovoljno svježe da je ugodno i za zahtjevne ljubitelje ove sorte. Njega u kontroliranim uvjetima, a dozrijevanje u inoksu.

Slaganje uz hranu                 

Uz jela s roštilja, pečenja od tamnog mesa, gulaše, divljač…      

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 15-17°C, procenat alkohola 13,5%

Frankovka

Frankovka

Živahne je crvene rubin boje, razvijene arome zrelog crvenog voća, naročito višnje. Mlada Frankovka svojom strukturom i svježinom idealno je svakodnevno vino.

Slaganje uz hranu                 

Za druženja uz roštilj, tamna mesa i dobro začinjena jela.          

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 15-17°C, procenat alkohola 13%

Frankovka Rose

Frankovka

Osjete se izražene arome na jagodu, posebno šumsku jagodu i malinu. Vino je suho, ostatak neprovrelog šećera je oko 4 g/l, a nešto viša kiselina potpuno se uklopila i dala izvrstan svjež dojam ovom vinu. Zbog izražene svježine, ne prejakog alkohola i ugodne voćne arome, Rose je omiljeno ljetno vino, naravno dobro ohlađeno na 10°C.

Slaganje uz hranu                 

Ispijajte naš Rose kao aperitiv ili uz laganija predjela i jela, tjestenine, rižota, bijelu ribu i mesa, pa sve do manje slatkih deserata.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12%

Graševina

Graševina

Najpoznatije vino Hrvatske. Orahovačka graševina suho je vino, istaknute svježine, te izuzetno pitko. Ispunjena je nježnim aromama cvijeća i zrele jabuke.

Slaganje uz hranu                 

Odlično pristaje uz roštilj, bijela mesa, teletinu, janjetinu, svinjetinu ili jela od slatkovodnih i morskih riba.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml/1l, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Pinot sivi

Pinot sivi

Orahovački pinot sivi, skladno je vino izuzetnog balansa, mekoće i punoće, koji mu daje i nešto viši alkohol.

Slaganje uz hranu                 

Poslužiti uz plodove mora, bijela mesa i bijele ribe.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10°C, procenat alkohola 12,5%

Sauvignon

Sauvignon

Pri konzumiranju osjeti se miris pokošene cvjetne livade, a naknadno i ogrozda. Vina su kristalno bistra, nježne svijetlo zelene boje uz elegantnu svježinu.

Slaganje uz hranu                 

Idealan je uz morske specijalitete, egzotična jela, čak i kao aperitiv.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10°C, procenat alkohola 13,5%

Rajnski rizling

Rajnski rizling

Izuzetno cijenjena vinska sorta porijeklom iz doline Rajne. U orahovačkom vinogorju daje ljupko, iskričavo vino, svijetlo zelene boje, arome marelice i breskve uz skladan omjer šećera i kiselina.

Slaganje uz hranu                 

Izvrsno prija uz različita jela od slatkovodnih riba, bijelog mesa od roštilja do janjetine.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12,5%

Chardonnay

Chardonnay

Svijetlo je žute boje, zelenkastog odsjaja i kristalne čistoće, ugodnih kiselina. U mirisu se izdvaja zrelo voće, breskva i ananas.

Slaganje uz hranu                 

Servirajte ovaj Chardonnay uz slasna predjela, ribe, blaže sireve, razna mesa, ali i kao aperitiv.  

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 11°C, procenat alkohola 13,5%

Traminac

Traminac

Autentična svijetlo žuta boja, izrazito primamljive i nježne arome na cvijet ruže. U okusu je postignut odličan sklad zahvaljujući maloj količini neprovrelog šećera koji dodatno ističe cvjetne arome, srednje duge trajnosti u ustima.

Slaganje uz hranu                 

Najbolje poslužiti uz lagane voćne deserte, mlade sireve, te uz povrtni rižoto sa jabukama.            

Detaljni podaci

Polusuvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Silvanac zeleni Jezerac

Silvanac

U listopadu, poslije redovne berbe, brano je grožđe za ovo vino, s istoimenog položaja (5 Ha). “Jezerac” je položaj koji zbog svog sastava tla, prirodne zaštićenosti od vjetrova i južne ekspozicije, daje najbolje Silvance. Zbog kasnijeg termina berbe, grožđe nakupi više sladora, moguć je ostatak prirodnog šećera u vinu, pa je ovo vino u kategoriji kasne berbe i polusuho je. Boja vina je jača, slamnato žuta, mirisa koji podsjeća na zrelo voće. Snažno tijelo odaje ekstraktno vino s okusom kasne berbe koji nakon kušanja dugo ostaje u ustima.

Slaganje uz hranu                 

Preporučamo ga uz snažnija mesna jela, zrele i ne prejako aromatične sireve. Rashladite ga na 10°C, te uživajte u njemu kao aperitivu ili uz manje slatke slastice.       

Detaljni podaci

Polusuvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10°C, procenat alkohola 14%

Chardonnay kasna berba

Chardonnay

Grožđe s položaja Krčenik, pomno brano točno 40 dana nakon redovne berbe Chardonnaya. Tiha i lagana fermentacija dala je sortno i svježe vino. Očarat će vas njegova kompleksnost, kremoznost, te predikatne note koje će se odležavanjem dodatno pojačavati.

Slaganje uz hranu                 

Uživajte u ovom prekrasnom vinu ohlađenom na 12°C, samostalno ili uz pratnju jačim mesnim jelima, dozrelim sirevima i manje slatkim desertima.

Detaljni podaci

Slatko belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 13,5%

Silvanac zeleni izborna berba 2011

Silvanac

Silvanac je zahtjevna i osjetljiva sorta, naročito na pojavu botrytisa te su stoga predikatna vina Silvanca izuzetno rijetka, jer podrazumijevaju berbu u kasnu jesen ili zimu do kada je teško očuvati grožđe u vinogradu. Topla i sušna jesen pomogla je očuvati grožđe u izvrsnoj kondiciji, uz blagu pojavu plemenite plijesni.

Slaganje uz hranu                 

Najbolje paše uz slatki kolač od lješnjaka, ali dobro ohlađen na 4 do 6°C može se piti i kao aperitivno vino.    

Detaljni podaci

Slatko belo vino, pakiranje 375ml, temperatura serviranja 4-6°C, procenat alkohola 12,2%

Graševina ledeno vino 2011

Graševina

Ledeno vino je najjači izričaj koji priroda može dati vinu. Prebogate i neodoljive arome s velikim ostatkom sladora. Životopisne boje koja nalikuje tekućem zlatu ulijevanjem u čašu. Proizvedeno je od grožđa koje se na položaju Krčenik bralo krajem siječnja na -9 °C i prerađeno je u smrznutom stanju. Tiho i polagano vrenje u barrique bačvama trajalo je 4 mjeseca.

Slaganje uz hranu                 

Savršeno prija uz slastice od kestena, ukuhane kruške ili dobro dozrele i fermentirane sireve.             

Detaljni podaci

Slatko belo vino, pakiranje 375ml, temperatura serviranja 4-6°C, procenat alkohola 11,5%

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: ppo_marketing@pporahovica.hr ili stupite u kontakt sa njima pozivom na broj: +385 33 638 600.

Za novosti iz vinarije pratite njihov web sajt i naloge na društvenim mrežama: https://pporahovica.hr/, https://www.facebook.com/pporahovica/, https://www.instagram.com/pp____orahovica/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte