Naši autori su za danas pripremili za Vas -Vinariju Raj koja je smještena u regiji Negotinska Krajina u Srbiji. Vinograde možete posjetiti odlaskom u Rajac.

Vinarija se može pohvaliti sledećim vinima: Raj Ronze, Raj Bela Tamjanika, Raj Game, Raj Plot, Raj Crna Tamjanika, Raj Sova, Raj Zenit.

Pročitajte detalje o istoriji i razvitku ove vinarije 

Vinarija RAJ locirana je u jednom od najlepših krajolika Srbije koji je i dalje relativno netaknut u pogledu industrijalizacije i urbanizacije. Sa preko 250 sunčanih dana u godini, ova regija je jedna od najpogodnijih za uzgoj grožđa, pre svega zahvaljujući specifičnoj kombinaciji strukture zemljišta, voda, nadmorske visine i osunčanosti. Stoga grožđe od koga se proizvode vina RAJ dolazi upravo sa brda u okolini sela Rajac, gde se nalaze naši vinogradi.

Jedna od osnovnih motivacija pri osnivanju Vinarije RAJ upravo je bila potreba da se kreiraju proizvodi u saglasju sa prirodom, ali i naša lična želja da vreme provodimo okruženi pejzažima istočne Srbije. Kroz specifičan pristup proizvodnji, pakovanju i komunikacijama, želimo da istaknemo upravo ovaj otovreni kanal komunikacije sa našim prirodnim okruženjem, kao i da motivišemo druge da učine isto.

Vina Vinarije Raj

Raj Ronze

Gamay

Vino je kristalno bistro, roze boje, sortnog voćnog mirisa, glatke strukture, dobre postojanosti arome.

Detaljni podaci

Rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,5%

Raj Bela Tamjanika

Bela Tamjanika

Raj BELA TAMJANIKA je muskatno vino svetlo žute boje, karakterističnog voćno-cvetnog mirisa, laganog tela, dobre postojanosti aroma. Odležala je u inox buradima do samog punjenja. Bela Tamjanika je retka sorta karakteristična za Negotinsku Krajinu koja se pokazala kao pogodno zemljište za ovo izuzetno vino.

Slaganje uz hranu                 

Odlično se kombinuje uz ribu, grilovano belo meso i sočne kremaste kolače sa koštunjavim voćem.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,5%

Raj Game

Gamay

Sa preko 260 sunčanih dana u godini, Game (Gamay) iz vinograda RAJ ovoj specifičnoj Sorti vraća stari ukus i duh vremena u kojem je negovana autentična i bogata kultura vina. Vino je tamne rubin boje, sortnog mirisa i voćnog karaktera. Ukus karakterišu punoća, alkoholna snaga i uravnotežene kiseline koje ističu voćnost, a uz umerenu oporost.

Slaganje uz hranu                 

Idealno je za kombinovanje sa pilećim ili ribljim paprikašem, kuvanim mesom, podvarkom ili snažnijim prevrelim sirevima.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14,5%

Raj Plot

Cabernet Sauvignon, Merlot

Vinarija RAJ sa ponosom predstavlja svoju kupažu u kojoj se susreću sorte Cabernet Sauvignon i Merlot. U susretu autentične kulture vina i moderne tehnologije, nastalo je vino zatvoreno crvene boje, složenog mirisa u kome se prepoznaju višnja i kupina prožeti diskretnim tonovima plemenite hrastovine. Ukus je pun, snažan i harmoničan, uravnotežene taninske strukture i dobre postojanosti arome.

Slaganje uz hranu                 

PLOT se preporučuje za kombinovanje sa crvenim mesom (biftek, ramstek), divljači, teletinom ispod sača kao i intenzivnim plavim sirevima i tvrdim, slanim kačkavaljima.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14%

Raj Crna Tamjanika

Crna Tamjanika

CRNA TAMJANIKA je drevna sorta grožđa, retka u svetu a karakteristična za područje Istočne Srbije. Na ovim prostorima, gajena je još od sredine XIV veka. Vino je zatvoreno crvene boje, intenzivnog muskantnog mirisa, punog i uravnoteženog ukusa sa odličnom postojanošću arome. Odležavala je 4 meseca u hrastovim buradima.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se za kombinovanje sa jelima od teletine, ćuretine i piletine.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14%

Raj Sova

Sauvignon Blanc

RAJ SOVA vam pruža prefinjeni ugođaj sorte Sauvignon Blanc. Vino je svetle slamasto-žute boje, kristalno bistro i diskretno sortnog mirisa ali vrlo složenog karaktera. U njemu se mogu spoznati voćni mirisi breskve i dunje, prožeti finim tonovima akacije. Ukus je pun, snažan i živahan, protkan blagim, vibrantnim kiselinama. Uravnoteženost ukusa i izražena postojanost arome ovom vinu pružaju dugovečnost.

Slaganje uz hranu                 

Odlično će se uklopiti sa kozijim sirevima, jelima na bazi jaja, ribom, sušijem, plodovima mora, kao i sirovim ili pohovanim povrćem.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 12,5%

Raj Zenit

Semijon

Vinarija Raj predstavlja RAJ ZENIT, belo vino sačinjeno od sorte Semijon, grožđa poreklom iz Francuske. Možemo se pohvaliti da smo jedni od malobrojnih vinara u Srbiji koji može ponuditi uživanje u ovoj sorti vina. Vino je kristalno bistro, svetle žuto-zelene boje, sortnog mirisa, prijatno i pitko. Odležavalo je u inoks buradima do samog punjenja.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se za kombinovanjesa jelima od ribe i piletine.     

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,5%

Email adresa vinarije je: office@vinarija-raj.com ili ih pozovite telefonom na broj: +381 63 720 57 48.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovim nalozima na društvenim mrežama i web sajtu: https://www.facebook.com/vinarijaRAJ, http://vinarija-raj.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte