Predstavljamo Vam Vinariju Rossi čije je sjedište u regiji Istra, u Hrvatskoj. Zasadi vinove loze se nalaze u mjestu Vižinada.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Malvazija Classic, Malvazija Templara, Chardonnay, Rose, Cabernet Sauvignon, Teran.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku

Marljivu i gostoljubivu osmeročlanu obitelj Rossi čine otac Marino, gorljivi poljoprivrednik koji od malih nogu uživa u polju i vinogradima, majka Ines koja je inženjerka vinarstva i tri sina, od kojih je Luka završio studij vinarstva, Marko studira strojarstvo a Filip pohađa srednju ekonomsku školu. Uz njih je i nono Federico, oličenje inspiracije i iskustva, koji sa svojih 87 godina i dalje zaljubljeno njeguje svoje loze, te nona Giovanna i teta Antonia koje brinu za kuću i ukućane.

Vina Vinarije Rossi

Malvazija Classic

Malvazija Istarska

Malvazija Istarska obitelji Rossi je kristalno bistro vino plemenite zelenkasto žute boje. U mirisu se osjeća cvijet bazge. Umjerenih je kiselina, zaokruženo i harmonično.

Slaganje uz hranu                 

Izvrsno će se sljubiti uz laganije sireve              

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Malvazija Templara

Malvazija Istarska

Malvazija Istarska Templara obitelji Rossi je vino iz vinograda starijih od 50 godina. Vino ima lijepu slamnato žutu boju sa zelenkastim odsjajem, kristalno je bistro te djelomično gusto. Godište 2016. dobilo je zlatnu medalju i nacionalni trofej na svjetskom ocjenjivanju – “International Wine Challenge”.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Chardonnay

Chardonnay

Chardonnay obitelji Rossi je vino koje ima lijepu slamnato žutu boju, kristalno je bistro te djelomično gusto. Vino na mirisu ima izraženu intenzivnost te vrlo finu kakvoću. Dolazi iz vinograda koji leže na crvenoj zemlji što daju mineralnost vinu koja se osjeti u ustima.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Rose

Cabernet Sauvignon

Rose obitelji Rossi je osvježavajuće vino fino kiselkastog okusa. Diskretan miris ovog vina prepun je asocijacija na bobičasto, jagodičasto i koštičavo voće s finim cvjetnim mirisima. Preporučava se uz predjela i jela s plodovima mora, servirano pri temperaturi od 10-12°C.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon obitelji Rossi je vino tamne-rubin crvene boje i snažnog, elegantnog i zaokruženog okusa. Odležalo je 2 godine u velikim drvenim bačvama te maceriralo 35 dana. U idealnim uvijetima može se čuvati slijedećih 4-5 godina.

Detaljni podaci

Suvo crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13%

Teran

Teran

Teran obitelji Rossi je vino rubin crvene boje, bistro je i gusto te lijepo klizi po stjenki čaše. Finih izraženih tanina je s obzirom kako je maceriralo 40-tak dana te kasnije odležala u drvu od 1 do 2 godine.

Detaljni podaci

Suvo crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 20-22°C, procenat alkohola 13,5%

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: info@vinarossi.com ili telefonom na broj: 091 3355621.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem web adrese: https://www.vinarossi.com/contact.php.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte