Danas Vam predstavljamo Vinariju Šijački koja je jedna od vinskih proizvođača iz Sremske regije u Srbiji. Vinogradi su zasađeni u mjestu Banoštor.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Italijaski Rizling, Neoplanta, Merlot, Seduša i Rose Ivana Sijacki.

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Veoma specifičan mezoklimat banoštorskih vinograda, zasađenih na platoima i brežuljkastim obroncima Fruške Gore, u mnogome je uslovljen prisustvom velike reke. Padine se blago spuštaju ka Dunavu, a odsustvo strme obale omogućuje intenzivno kretanje vazdušnih masa sa vode i ka vodi, kao i iskorišćenje fenomena refleksije vodene površine.

S obzirom na to da je ovo vinogorje nadaleko poznato po grožđu belih sorti vinove loze, ne čudi da je porodica Šijački pažnju ljubitelja vina privukla baš italijanskim rizlingom i šardoneom – lako dopadljivim, izrazito svežim i aromatičnim vinima. Iako je godišnja proizvodnja relativno mala, vina su već dobro poznata.

Vina Vinarije Šijački

Italijaski Rizling

Italijaski Rizling

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Neoplanta

Neoplanta

Neoplanta je sorta stvorena na Institutu za Vinogradarstvo pri Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Sazdana je za podneblje na kome je u Vinariji Šijački uzgajaju, i upravo iz tog razloga daje ovako upečatljivo vino.To je jedno od najnovijih vina iz portfolija vinarije, jako aromatično, a opet sveže, cvetno, lepršavo i zavodljivo. Morate ga prosto obožavati od prvog gutljaja. Neoplanta kao nešto novo, novi zasad i novi rod što joj i ime kaže, ujedno predstavlja novi talas koji će nove generacije iz ove porodične vinarije negovati dalje. Iz tog razloga etiketu krase upravo otisci ručica najmlađih članova Vinarije Šijački.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%

Merlot

Merlot

Toliko nežnosti i elegancije u jednom crvenom vinu sigurno ne očekujete. Izrazito voćni karakter vina, crveno zrelo voće koje sa starenjem vina prelazi u džemaste note oplemenjeno je suptilnom notom drveta usled odležavanja u barik burićima. Bocu krasi elegantna i svedena etiketa koja prati jedinstveni karakter vina.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14%

Rose Ivana Sijacki

Cabernet S.

Ovaj je roze proizveden isključivo od grožđa sorte kaberne sovinjon. Na nosu i ukusu predivno voćno, skoro da se može zameniti sa svežim sokom od malina. Blage roze boje usled kratkotrajne i nežne ekstrakcije primenjene u proizvodnji, punog je tela i nešto višeg sadržaja alkohola koji doprinosi opštem utisku o vinu. Vino čak nosi i ime svog tvorca kao otisak želje ostatka porodice da pokažu podršku i zahvalnost, a sama etiketa je iz serije koja nosi lik i potpis člana porodice, Ivana Šijački Majoroši, uz slogan „Novi talas i ženskih ruku delo”.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 14%

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: ims467414@eunet.yu ili telefonom na broj: 063 467006.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte