Naš izbor za danas je vinarija Smiljković 90 koja je svoje čokote smjestila u regiji Tri Morave u Srbiji. Grožđe za vina ove vinarije dolazi iz mjesta Drenča, kod Aleksandrovca.

Među proizvodima ove vinarije naći ćete sledeća vina: Sudbina, Grašac, Vihor.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku

Porodica Smiljković se više generacija unazad bavi uzgojem vinove loze i spravljanjem vina. Novije generacije su otišle korak napred i započele komercijalniju proizvodnju. Na tržište su izašli sa tri etikete: Sudbina i Grašac su bela vina a Vihor crvena kupaža. Porodica Smiljković sama uzgaja vinovu lozu, a vinogradi u rodu pokrivaju 5 hektara zemlje. Tu su zastupljene sorte: Italijanski rizling, Tamjanika, Merlot, Cabernet Sauvignon, Frankovka i Župski bojadiser. Vinarija Smiljković ima ukupnu godišnju proizvodnju oko 15.000 buteljki, a pokazuju i tendenciju rasta u narednim godinama, pa se pominje brojka do 30.000 boca.

Vina vinarije Smiljković 90

Sudbina

Tamjanika i Italijanski rizling

Elegantno, harmonicno, suvo belo vino, svetlo zute boje, raskošnog bukea i punog ukusa, odlikuje se svežim mirisom tropskog voća, sa blago naglašenim notama vanile.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%

Grašac

Grašac beli

Vino je zlatno zute boje, sa lepim finim zelenkastim tonovima, elegantno vino lakšeg je tela, lepe fine baršunaste arome cvetnog karaktera, posebno u harmonizaciji sa voćnim karakterima, lepa vinogradarska breskva.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 9-11°C, procenat alkohola 11,5%

Vihor

Cabernet Sauvignon i Merlot

Suvo crveno vino intezivne rubin crvene boje, raskošne arome i prijatnog bukea, punog i skladnog ukusa, proizvedeno od sorti Cabernet Sauvignon i Merlot.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13,5%

Vinarija je aktivna i na društvenim mrežama: https://www.instagram.com/vinarija_smiljkovic90/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte