Predstavljamo Vam Vinariju Stemina čije je sjedište u zapadno moravskoj regiji u Srbiji. Vinogradi su zasađeni u mjestu Trstenik.

Ova vinarija između ostalog izdvaja sledeće etikete: Stephanos, Panta Rei, Minna Rose.

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Vinarija Stemina je osnovana 2006. od strane porodice Pantic koja se preko pedeset godina bavila proizvodnjom vina na tradicionalan nacin. Zeleli smo da se modernizujemo kako bismo poceli da prozivodimo vina visokog kvaliteta za prave ljubitelje i poznavaoce vina. Vinarija se nalazi u Trsteniku, deo je Zapadno-Moravskog regiona. Plantazni vinogradi sa vrhunskim vinskim sortama – Cabernet Sauvignon , Merlot, Pinot Noir i Chardonnay nalaze se na levoj obali Zapadne Morave, na 400 metara nadmorske visine svega 5 km od grada Trstenika. Kapaciteti vinarije su oko 30.000 buteljki godisnje sto nas ubraja u red malih vinarija ali koja prave probrane serije kvalitetnih vina.

Vina Vinarije Stemina

Stephanos

Cabernet Sauvignon i Merlot

Kraljevska snaga Caberneta sauvignon i princevska elegancija Merloa cini ga vinom kao stvorenim za uzivanje. Fini tanini sa blagim tonovima barika.

Detaljni podaci

Crveno vino

Panta Rei

Chardonnay

Po punoci i ekstraktivnosti podseca na Chardonnaye novog sveta. Takodje visok sadrzaj izbalansiranog alkohola koji ga ubraja medju najozbiljnije predstavnike svoje sorte.

Detaljni podaci

Belo vino

Minna Rose

Pinot Noir

Po aromaticnosti i punoci kao i velikom procentu alkohola (14%) ali odlicno izbalansiranom, ovo vino se na domacem trzistu probilo kao jedan od najboljih rosea u Srbiji.

Detaljni podaci

Rose vino, procenat alkohola 14%

Vinariju možete kontaktirati telefonom na broj: +381 60 0698158.

Ostanite u toku sa novitetima ove vinarije putem društvenih mreža: https://www.facebook.com/stemina.vinarija.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte