Za danas smo pripremili prezentaciju vinarije Tri Oraha čije je sjedište u Negotinskoj regiji, u Srbiji. Vinogradi su zasađeni u mjestu Crnomasnica.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Merlot 2011, Cabernet Sauvignon 2009.

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Vinograd Tri Oraha podignut je pre 10 godina u Negotinskom regionu, pored sela Crnomasnica na desnoj obali reke Timok. Podrum vinarije Tri Oraha nalazi se blizu Srebrenog jezera kod Velikog gradišta.
Posebnost kojom se izdvajamo od drugih vinarija je višegodišnje odležavanje naših vina u potpuno novim hrastovim barrique buradima, koja se upotrebljavaju samo jednom.
Svaka berba odležava i neguje se bez hemijskih sredstava uobičajenih u vinarstvu najmanje 5 godina u barrique buradima, i još godinu dana u flašama.

Vina vinarije Tri Oraha

Merlot 2011

Merlot

Tri Oraha jedinstvena su po mnogo čemu. Počevši od idejnog tvorca, prof. dr. Radisava Šćepanovića, za koga se ne zna da li je pre vinoljubac, hirurg ili arhitekta. Potom preko činjenice da na tržištu praktično imaju svega dve etikete, Merlot 2011 i kupažu 70% kaberne sovinjona i merloa Tri Oraha Grand Reserve 2013, dok istovremeno na probu nude dvadesetak vina od čega svako odležava najmanje pet godina isključivo u drvenim sudovima, pa do one da vina nikada ne šalju na ocenjivanja jer smatraju da nema potrebe!

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 12-13%

Cabernet Sauvignon 2009

Cabernet Sauvignon

U njegovom bogatom mirisu, ukusu i dugoj završnici, pritom slušajući priču o kupaži pod imenom 500. Reč je o jedinstvenom vinu nastalom tako što je iz svakog od 500 barika izvučeno po pola litre i sve blendirano od čega je dobijena sad već legendarna etiketa koje nažalost više nema. Privatni kupac je sve otkupio siguran da vino može dočekati brojne decenije pred sobom, baš kao i sva ostala vina ove neobične vinarije.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 12-13%

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: trioraha@gmail.com ili telefonom na broj: 063 238383.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem web sajta: https://trioraha.rs/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte