Naš izbor za danas je vinarija Tri planine koja je svoje čokote smjestila u regiji Tri Morave u Srbiji. Grožđe za vina ove vinarije dolazi iz mjesta Venčac kod Aleksandrovca.

Među proizvodima ove vinarije naći ćete sledeća vina: Boja zore, Prva ljubav, Dva drugara, Ponoćna priča, Zaboravljena bajka o Jagodi.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku  

Vinarija Tri planine predstavnik je novog talasa župskog vinarstva. Ostvareni san dva prijatelja, Zorana i Miloša, uverenih da svetu mogu da predstave neverovatan spoj podneblja, autothonih i starih sorti grožđa i viševekovnu tradiciju spravljanja vrhunskih vina. Spojeni oko ideje uživanja u životu, a diveći se i poštujući prirodu, strastveno teže ka beskompromisnom kvalitetu vina. Vinarija ostvaruje zaveštanje Zoranovog dede Davida, koji je pre više od sedam decenija postavio temelje i započeo prve korake ovog prekogeneracijskog projekta.

Vinarija nosi jak karakter Župe, i to ne samo kroz proizvodnju vina od autohtonih župskih sorti, već i kroz samo ime vinarije koje predstavlja naklon ka tri velika čuvara Župe – planinama Kopaonik, Željin i Goč. Vina odišu teroarom Župe, rađena su u potpunosti na tradicionalan, prirodni način, i oslikavaju pravi ukus župskog vinogorja.

Vinogradi se nalaze na južnim padinama župske kotline, na putu ka Kopaoniku, u pitomom selu Venčac. Na beloj zemlji, u narodu poznatoj kao „belobrežina“, prepunoj minerala specifičnog sastava koji grožđu omogućava visoku koncetraciju šećera i vinskih ekstrata.

Vina vinarije Tri planine

Boja zore

Prokupac

Boja zore je boja savršenog trenutka. Sasvim jedinstvena i neponovljiva. Sve njene nijanse su nastale spajanjem Sunca i Neba. Boja zore je boja našeg prokupca, naše jedinstvene i autohtone sorte – što je savšeno odgovarajuće jedinstvena boja za jedinstven ukus. Živeli!

Slaganje uz hranu                 

Veoma intezivnog mirisa suve šljive sa lepo izbalansiranim taninima, predstavlja pravi izbor za jela od crvenog mesa.

Detaljni podaci

Crveno vino

Prva ljubav

Pinot Noir i Merlot

Lepršavo, sveže, aromatično su reči koje najbolje opisuju roze vino vinarije Tri planine. Kupaža merloa i pino noara predstavlja veoma lep spoj i daje vino idealno za uživanje u dugim letnjim danima.

Detaljni podaci

Rose vino

Dva drugara

Sauvignon Blanc

Redak primerak župskog sauvignon blanc-a. Veoma voćnog mirisa sa notama tropskog. Na ukusu veoma izbalansiran i stabilan, lepih kiselina. Vino koje je do sada osvojilo mnoga srca i polako kreira klub zaljubljenika, praveći sopstveni kult.

Detaljni podaci

Belo vino

Ponoćna priča

Tamjanika i Riesling

Ovo je priča o savršenom spoju tamjanike i rizlinga, gde preovladava tamjanika sa oko 80%. Vino intenzivnog mirisa, poletno i lepršavo.

Slaganje uz hranu                 

Odlično se slaže sa različitim vrstama sireva, jelima od gljiva, piletinom i pastama.             

Detaljni podaci

Belo vino

Zaboravljena bajka o Jagodi

Jagoda

Belo vino vrhunskog kvaliteta, spravljeno od stare i veoma retke župske sorte – jagode. Vino nudi predivan miris kombinacije divlje jagode, meda i karamele i predstavlja vino potpuno drugačije od svega što ste ikada pili. Jagode ima još u malim tragovima u Župi i zbog toga predstavlja pravi dragulj.

Detaljni podaci

Belo vino

Sva pitanja možete uputiti vinariji email-om: office@triplanine.rs ili telefonom na broj: +381 60 160 44 44.

Vinarija je aktivna i na web sajtu i društvenim mrežama: https://triplanine.rs/, https://www.facebook.com/triplanine/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte