Izbor vinarije za predstavljanje danas je vinarija Venec čije je sjedište u regiji Tikveš, u Makedoniji. Zasadi vinove loze se nalaze u mjestu Dolni Disan.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Koria Temjanika, Riesling, Temjanika, Orle, Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Vranec, Merlot 2018.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku

Dolni Disan je selo sa oko 1.000 stanovnika, smešteno u podnožju visoravni Vitačevo blizu grada Negotino. Prekriveno toplim sunčevim zracima, ovo je područje okruženo plantažama vinove loze. Stoga ne čudi što je Dolni Disan povezan sa vinogradarskim naseljem koje je takođe proizvođač vrhunskih stonih vina. Nerazdvojni deo sela je AD VENEC, akcionarsko društvo. Prati ga više od pola veka uzgoja grožđa: Afusali, Cardinal i Riber, koje sadrže visok procenat prirodnog šećera. Ne čudi onda što kap vina iz ovog grožđa podstiče posebna osećanja.

Vina vinarije Venec

Koria Temjanika

Temjanika

Suvo vino proizvedeno od sorte Temjanika iz sopstvenih vinograda vinarije smeštenih u selu Koria. Karakteriše ga kristalna svetložuta boja. Vino izuzetne svežine i premoćnih aroma svežeg bosiljka, bazge, belog cveća i meda. Eksplozija koštičavog voća, mladih bresaka koje dominiraju, začina i belog bibera na nepcu. Divan produženi aftertaste.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12,5%

Riesling

Riesling

Suvo vino proizvedeno od sorte rizling iz vinograda sopstvene vinarije smeštenog u selu Zad Gradište. Odlikuje se kristalno svetlo žutom bojom. Obilje aroma grejpa i limuna. Okus je pun prijatne svežine, harmonične kiselosti, a aftertaste je dugačak sa začinjenim podtonom kore grejpa.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Temjanika

Temjanika

Suvo vino proizvedeno od sorte Temjanika iz vinograda u vlasništvu vinarije, u selu Saliov Brest. Karakteriše ga kristalno svetložuta boja i arome belih ljiljana, meda i saća. Vino koje iznenađuje svojom svežinom i pikantno-gorkim notama u aftertasteu koje mu daju dodatnu složenost.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%

Orle

Vranec

Suvo crveno vino proizvedeno od sorte Vranec iz sopstvenih vinograda vinarije smeštenih na 500 m nadmorske visine u selu Orle. Karakteriše ga intenzivna tamnocrvena boja i arome zrelih kupina, šljiva, kakaoa i lišća duvana sa dodatnim primesama ljubičica, saća i meda. Elegantno, punog tela i raskošno vino sa ukroćenim taninima i harmoničnom kiselinom sa dugim kanelskim aftertasteom.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 15,5%

Merlot

Merlot

Suvo vino proizvedeno od sorte merlot iz sopstvenih vinograda vinarije smeštenih u selu Zad Gradište (Dubrovo). Karakteriše ga duboka tamnocrvena boja sa ljubičastom notom i aromama cvetova božura, crvenog i tamnog bobičastog voća i zrna kafe. Elegantno, punog tela, sa ukroćenim taninima i dugim začinjenim aftertasteom.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13,5%

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Suvo crveno vino proizvedeno od sorte kaberne sauvignon iz vinograda vinarije koje se nalazi u selu Muratov Dol. Karakteriše ga crvena rubinasta boja sa tamnocrvenim nijansama i aromama ohridske tamne trešnje, kupine i notama kakaa, kedra i mente. Elegantno vino punog tela sa mekanim i svilenkastim taninima, harmoničnom kiselinom i dugim začinjenim aftertasteom.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14%

Shiraz

Shiraz

Suvo crveno vino proizvedeno od sorte Shiraz iz sopstvenih vinograda vinarije smeštenih u selu Agjupka. Karakteriše ga intenzivna tamnocrvena boja i arome ljubičica, kupina i crvenih bobica. Elegantno vino punog tela s bujnim baršunastim taninima i dugim aftertasteom sladića i karanfilića.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 15%

Vranec

Vranec

Suvo crveno vino proizvedeno od sorte Vranec iz sopstvenih vinograda vinarije smeštenih u selu Sokolce. Karakteriše ga duboko crvena boja i arome kupine, šljive i tamne trešnje sa dodatnim notama eukaliptusa i duvana. Kompleksno, punog tela sa svilenkastim taninima, harmoničnom kiselinom i produženim kakao aftertasteom.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18°C, procenat alkohola 14,5%

Merlot 2018

Merlot

Suvo vino proizvedeno od sorte Merlot iz sopstvenih vinograda vinarije smeštenih u selu Zad Gradište. Karakteriše ga intenzivna tamnocrvena boja sa ljubičastom nijansom i aromama tamnog bobičastog voća, šljiva i kafe i zrna kakaoa. Elegantno vino punog tela sa svilenkastim taninima i dugim začinjenim aftertasteom.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: info@venec.mk ili telefonom na broj: 043 369200.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem sajta: http://www.venec.mk/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte