Današnji izbor za predstavljanje je Vinarija Vilimonović koja je jedna od vinskih proizvođača iz regije Tri Morave u Srbiji. Predivni vinogradi ove vinarije nalaze se u mjestu Medveđa, kod Trstenika.

Ljubitelji vina prepoznaju ovu vinariju po vinima: Pinot Blanc, Župljanka, Pinot Noir, Tamjanika, Sauvignon Blanc, Rose.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku

Vinarija i vinogradi se nalaze u selu Medveđa pokraj Trstenika, na 17. kilometru starog puta Kruševac- Kraljevo. Vinogradi su pozicionirani na obroncima Gledićkih planina, okrenuti pravcem sever-jug. Umiveni Zapadnom Moravom, nalaze se na njenoj levoj obali, što omogućava nezaboravan pogled i jedinstven pejzaž. Pogled se završava na vrhovima Željina, Jastrebca i Stolova, odakle dolaze vetrovi, stari i pouzdani zaštitnici vinograda. Proizvodnji vina prilazimo sa iskrenom i velikom ljubavlju, što našim vinima daje poseban karakter.

Vina Vinarije Vilimonović

Pinot Blanc

Pinot Blanc 100%

Pinot blanc je sorta koja dolazi iz hladnijih regiona, severne Italije, Alzasa i Austrije. Tanke ljuske, bogato sokom i sa manjim procentom alkohola, ovo grožđe se pretvara u veoma elegantno vino zelenkaste boje sa aromama zelenih jabuka. Diskretnog mirisa i odlične voćne završnice traži posvećenost i predanost tokom konzumacije.

Detaljni podaci

Belo vino, procenat alkohola 14%

Župljanka

Župljanka 100%

Župljanka je sorta koja je nastala 1970. godine a dobila je ime po rodnom kraju dr. Milosavljevića. Nastala je na institutu za voćarstvo i vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima ukrštanjem sorti Pinot Noira i Prokupca. Vino je bogato alkoholom,cvetnog je mirisa, lepršavo i veoma transparentno na jeziku. Retko se ova sorta nalazi potpuno sama u boci, zato smo težili da pokažemo da uz odličan teroar ( kombinacija vertisola i žutog peska) ovo vino može da bude aromatičnije i od Tamjanike.

Detaljni podaci

Belo vino, procenat alkohola 14%

Pinot Noir

Pinot Noir 100%

Sorta takozvanog, u Srbiji poznatog Crnog Burgundca, se nizuzetno dobro pokazala na našem “terroir-u”. Nežno, elegantno vino, tananog tela veoma živo i karaktreristično odležalo je svega 6 meseci u srpskom hrastu (burad zapremine 500l). Na ovaj način smo se trudili daodgovorimo savremenim trendovima i zahtevima tržišta, a da vinu sačuvamo voćnost i svežinu, na uštrb vanile, dima i suvog voća.

Detaljni podaci

Crveno vino, procenat alkohola 14%

Tamjanika

Tamjanika 100%

Autohtono belo vino, dobijeno od sorte tamjanika. Jakom i karakterističnom mirisu koji podseća na tamjan, ova sorta duguje ime. Slamasto žute boje, srednjeg tela kraćim procesom maceracije nastojali smo da očuvamo svežinu i postojanost ovom vinu. Cvetni miris sa aromama zutog voća i citrusa, daje pečat ovom vinu.

Detaljni podaci

Belo vino, procenat alkohola 13%

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc 100%

Cvetnog mirisa, tansparentan i snazan. Puno telo i veoma visok procenat alkohola cini ga upecatljivim i prepoznatljivim. Vino dolazi iz izuzetno kasne berbe, tako da je dobijeno iz prezrelog grozdja, koje svoju zrelost duguje pomoravskom suncu.

Detaljni podaci

Belo vino, procenat alkohola 14,5%

Rose

Pinot Noir 100%

Lagano vino. Izuzetno svetle boje, nežne strukture jakog cvetnog mirisa. Izraženih aroma jagode i maline.

Detaljni podaci

Rose vino, procenat alkohola 14,5%

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: VELJKO@VILIMONOVIC.RS ili ih pozovite telefonom na broj: +381 61 22 88 881.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na web sajtu i društvenim mrežama putem sledećih naloga: https://vilimonovic.rs/, https://www.facebook.com/vinarijavilimonovic/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte