Naš izbor za danas je Vinarija Vimmid koja se nalazi u regiji Negotinska Krajina, u Srbiji. Vinogradi su zasađeni u mjestu Vidrovac.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Aglaja – Cabernet Sauvignon, Aglaja – Chardonnay, Aglaja – Sauvignon & Semillon, Aglaja – Rose.

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Vinarija “Vimmid” je osnovana sa željom oživljavanja slavne tradicije u proizvodnji vina koju je Negotinska krajina oduvek imala i koja važi za jedno od najlepših mesta za proizvodnju vina u Evropi. Proizvodnja naših vina se oslanja na savremene tehnološke i kontrolisane postupke sa osvrtom na tradicionalne metode u dobijanju vrhunskih vina. Vinarija “Vimmid” obrađuje 6 hektara vinograda; na jugoistočnim padinama brda Bukova, 4km udaljeno od Negotina, a podignuti su i novi zasadi vinove loze, takođe u Negotinskom vinogorju u selu Trnjanu.

U našim vinogradima uzgajamo Prokupac, Sauvignon Blan, Semillon, Chardonay, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot. Cilj naše proizvodnje je dobijanje vina sa autohtonim karakterom Negotinske Krajine. Robna marka naših vina jeste Aglaja (Svetlost), inače ideja o imenu je potekla iz romana Idiot (Dostojvskog) i glavnog ženskog lika Aglaje.

Vina Vinarije Vimmid

Aglaja – Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Aglaja – Cabernet Sauvignon je vino tamno-crvene boje, diskretnog mirisa koji podseća na kupinu. Na ukusu preovlađuje utisak punoće sa teksturom na jeziku, a u završnici utisak voćnosti i mekoće. Ovo vino je zrelo i u isto vreme sveže; karakteristika Negotinskog vinogorja (topli, vreli dani i hladne noći).

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14%

Aglaja – Chardonnay

Chardonnay

Aglaja – Chardonnay je prozračno vino sa slameno-žutim odsjajem. Ovo vino ima sortni miris Chardonnay-a, miris koji podseća na krušku i badem sa intenzivnim vanilinskim utiskom koji potiče od hrasta, kako na mirisu tako i na ukusu. Ukus je pun zaokružen sa istrajnom završnicom i vibrantnim kiselinama.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Aglaja – Sauvignon & Semillon

Sauvignon Blanc

Aglaja – Sauvignon & Semillon je vino kristalne bistrine prožeto zeleno-žutim tonovima. Raskošan buke sa snažnom strukturom i intezivnom svežinom citrusnih ukusa sa mineralnom završnicom daju ovom vinu poseban karakter. Arome ovog vina podsećaju na limetu i med. Vinograd gde rastu plodovi grožđa ovog posebno slasnog vina nalazi se u Smedovcu – Rajačkom vinogorju koji je 40 godina star.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-12°C, procenat alkohola 12,5%

Aglaja – Rose

Pinot Noir, Prokupac, Merlot

Aglaja – Rose je vino losos roze boje i intezivnog cvetnog mirisa. Dominantan je ukus zrelog voća i prijatnih kiselina koje vinu daju svežinu i osećaj slasti.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-12°C, procenat alkohola 14%

Poslovno ime ove vinarije je VLADIMIR FRUNZARELOVIĆ PR VINARIJA FRUNZA AGLAJA TRNJANE.

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: vinarijavimmid@gmail.com ili telefonom na broj: 062 9628 946.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem sajta: http://www.vinanegotinskekrajine.com/vinarija-vimmid/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte