Naš izbor za danas je Vinarija Vinis koja se nalazi u regiji Tri Morave u Srbiji. Vinograde možete posjetiti odlaskom u Dobru Vodu.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Chardonnay Vinis, Rose, VINIS MERLOT & CABERNET SAUVIGNON.

O vinariji možete pročitati u nastavku

Tamo gde se grle pitomo Pomoravlje i zatalasalo pobrđe Resave, 18 km severoistočno od Jagodine, smešteno je starovremeno selo Dobra Voda. U najlepšem krajoliku ovog sela, na celodnevno osunčanim brežuljcima na 250-300 m nadmorske visine sa zemljištem idelanim za vinovu lozu rasprostrlo se 6,5 h vinograda porodice Nikolić zasađenog visokokvalitetnim sortama.

Vina Vinarije Vinis

Chardonnay Vinis

Chardonnay Vinis

Chardonnay

Zeleno žuta bоја i atraktivan, osvezavajući, voćni miris sa dominacijom tonova breskve i kajsije, pun i harmoničan ukus sa pikantnim kiselinama koje se lako tope u ustima i daju osećaj živosti i svežine su samo deo epiteta koji odlikuju i krase Chardonnay iz vinarije Vinis.

Slaganje uz hranu                 

Uz sva jela srpske kuhinje, а preporučuje se konzumiranje uz bogata hladna predjela, piletinu, ćuretinu na različite načine, svinjski vrat na žaru, pijanog šarana, smuđ orli sa tartar sosom, lososa na roštilju, dimljenog lososa.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 9-11°C, procenat alkohola 12,5%

Rose

Rose Vinis

Merlot i Cabernet sauvignon

Vinis Rose je vino proizvedeno od grožđa sorti Merlot i Cabernet sauvignon primenom savremenih tehnologija proizvodnje roze vina. .

Ovo vino provokativne blede pink bоје se odlikuje izraženim voćno cvetnim mirisima i osvežavajućim, harmoničnim ukusom sa kiselinama kоје ovom vinu daju svežinu.

Slaganje uz hranu                 

Uz hladna i topla predjela, ribu, pileće i ćureće meso, svinjsko meso, roštilj i druge specijalitete srpske kuhinje

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-11°C, procenat alkohola 12,5%

VINIS MERLOT & CABERNET SAUVIGNON

Vinis Merlot Cabernet Sauvignon

Merlot i Cabernet Sauvignon

Odlikuje se vеоmа karakterističnim pikantnim izraženim začinsko – voćnim mirisima u kojima dominiraju tonovi visnje i borovnice uzdiskretne začinske note barika, intenzivnom rubin crvenom bојоm, harmoničnim i punim ukusom sa lepim kiselinama kоје mu daju živost i lagano se tope u završnici.

Slaganje uz hranu                 

Uz crvena mesa i divljač. Odlično se slaže uz svinjsku plećku pod sačem sa krompirom, prženi biftek, srnetinu, divljeg jelena, divlju svinju, zeca i ostale specijalitete srpske kuhinje.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 12,5%

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovom web sajtu: http://vinarijavinis.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte