Naši autori su za danas pripremili za Vas – Vinariju Vinska klet Prus koja se nalazi u regiji Jugovzhodna Slovenija. Zasadi vinove loze se nalaze u mjestu Krmačina.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: BELOKRANJEC PTP, REPIČAN, METLIŠKA ČRNINA PTP, PORTUGALKA, MODRA FRANKINJA, SAUVIGNON, RENSKI RIZLING, RUMENI MUŠKAT, KERNER, BELI TRIO, TRAMINEC, LAŠKI RIZLING, ROSÉ, RDEČI TRIO, ŠENTLOVRENKA.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku

Grožđe za naša vina sazreva u vinogorjima Krmačina, Repica, Vidošiči, Kamenica i na ostalim sunčanim belokranjskim lokacijama, odakle se pogled pruža sve do crkve Sv. Ane u Vidošičima i Sv. Lovrenca na Vivodini koja je već iza slovenačke granice.

Vina vinarije Vinska klet Prus

BELOKRANJEC PTP

Svetla boja limuna. Na nosu je neutralan, svež, blago limunski. Očistite živahnom kiselinom i pijte. Dobar predstavnik belokranjskog vina PTP.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 1l

REPIČAN

Svetložuta, bistra. Aroma kombinuje širok spektar svežih aroma koje pripadaju ovom polusuvom vinu sastavljenom od pet sorti. Nežna nota žutog muškatnog okusa prija kada se proguta. Vino dolazi samo iz Prusovog vinskog podruma sa odlične vinogradarske lokacije Repica i specijalitet je među belokranjskim vinima. Pogodan je za mlađe i starije generacije, uživamo u hrani ili kao samostalno vino.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 1l

METLIŠKA ČRNINA PTP

Intenzivna ljubičasto-crvena boja. Miriše na zrelo crveno voće. U ustima je suvo i skladno sa regulisanim kiselinama. Vino prilično puno telo za svakodnevne prilike, ali se odlično slaže i sa jagnjetinom na ražnju.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 1l

PORTUGALKA

To je rano ili rano sazrevajuća sorta grožđa. U Beloj krajini se iz godine u godinu bere prvo zrelo grožđe. Od ove sorte grožđa svake godine se proizvodi mlado vino kojem se obožavaoci raduju svake godine. Podseća na buket mirisa sitnih crvenih plodova poput trešanja, ribizle, kupina, malina, dudova i jagoda. Preporučuje se za jela: pečena jagnjetina na ražnju, krvavice sa kupusom, kombinacija pečenih kestena sa mladim portugalskim…

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 1l

MODRA FRANKINJA

To je sortno kvalitetno vino sa srednjim telom, ali još uvek dovoljno punog ukusa, dovoljno pitko, rubin ljubičaste nijanse. Podseća na voćnost crnog šumskog voća na crvene bobice. Ugodno za piće čak i u većim kompanijama na određenim sastancima ili proslavama.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 1l

SAUVIGNON

To je polusuvo kvalitetno vino sa dovoljno izraženim sortnim karakteristikama. Prijatnog je ukusa, lepe punoće, sa nešto nižim nivoom alkohola. U gutljaju ga odlikuje glatko i lepo izvedeno vino.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 1l

RENSKI RIZLING

Reč je o poluslatkom kvalitetnom vinu prijatno izražene kiseline i cvetne arome, kao i ukusa minerala, raznih vrsta biljaka, cvetova lipe i bagrema. Odlikuje se karakterističnom svežinom prilikom pijenja, koja je pogodna za ljubitelje svežih vina.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 1l

RUMENI MUŠKAT

To je poluslatko aromatično vino koje nas podseća na limun, pomorandžu, bazgu, kreč. Pun je svežeg ukusa. Pogodno za zatvorene zabave, za piće posle glavnih jela, posebno za populaciju lepšeg pola, gde ih privlače prekrasni mirisi muškatnog oraščića.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 1l

KERNER

To je kvalitetno slatko vino. To je mešavina između rajnskog rizlinga i crvene nemačke sorte trolinger. Specifičnog je ukusa i vrlo pitko, prijatno i privlačno vino, koje vole i žene i muškarci. Vino kerner iz Prusovog podruma je u velikoj potražnji.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 1l

BELI TRIO

To je sorta žutog muškatnog, traminca i sauvignona. Dublje je zlatnožute boje. Aroma je naglašena jer svaka sorta u ovom vinu peva svoj tenor, sočna je, cvetna. To je posebno suvo vino. Nudi puno zabave tokom kušanja. Vino je vrlo dobro, dugog ukusa, bogato, kreativno, originalno.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml  

TRAMINEC

Vino je srednje intenzivne zlatnožute boje. Traminec je osetljiv na buket, blago miriše na ruže, začine poput karanfilića, sladića, cimeta. U ustima je vino suvo, prilično sveže kiseline, lepo telo, raznolikost traminca se primećuje u dugom aftertasteu. Predivan primer traminca za Belu krajinu.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml  

LAŠKI RIZLING

Zlatnožute je boje sa nekoliko mehurića CO2. Miris je zreo, bogatiji i cvetni. U ustima primećujemo jaču verziju laškog rizlinga koju dugo kušamo.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml  

ROSÉ

Proizvodi se od crvene sorte plavog tamjana. Vino je nežne rubinske boje sa nijansama lososa. Buket je prelepo otvoren, voćan, sa malo izraženijim notama maline i jagode. Nudi malo zaostalog šećera i prijatnu harmoniju, U ustima je puno, bogato, sa dužim završetkom.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml  

RDEČI TRIO

To je vrsta plavog tamjana, kantariona i gamaie. Pažljivo odabrano i zrelo grožđe sa naših najboljih lokacija i samo uz odlične berbe. Svaka sorta je macerirana odvojeno, a kasnije je sazrela dve godine kasnije u novim barik bačvama od 225 l. Vino ima tamno rubinsku boju izuzetno voćnog i bogatog ukusa, aroma podseća na crne šumske bobice, tamnu trešnju, vaniliju. U ustima, pored percepcije nosa, dobijamo i fine začine iz drveta u kojem je vino sazrelo. Suvo, ali ne u potpunosti, iznenađujuće jako autorsko vino.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml  

ŠENTLOVRENKA

Srednje je intenzivne rubin boje. Miriše na tamnocrveno voće. Punog tela baršunasta tekstura, gotovo podebljana. Okus je prijatno začinjen. Vino ličnosti i dugog karakterističnog ukusa u ustima. Jedino vino sorte Šentlovrenka proizvedeno i flaširano u Beloj krajini kao vrhunsko samostalno vino je vinski podrum Prus.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: info@vinaprus.si ili telefonski na broj: +386 7 305 90 98.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na adresi: https://www.vinaprus.si/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte