Za danas smo pripremili prezentaciju Vinarije Vinum koja se nalazi u Srbiji u Sremskoj regiji. Čokoti vinove loze ove vinarije se nalaze u mjestu Sremski Karlovci.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Grašac Beli, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Frankovka, Pinot Noir, Mustra, Rose, Bermet.

Ova vinarija posluje pod poslovnim imenom Vinum d.o.o.

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: turizam@vinum.rs ili putem telefona: 064 84 90 382.

https://www.facebook.com/VinumWinery/

Pored podataka o vinariji i vinima, možete pročitati i intervju sa Milenom Zakarić – somelijerom i menadžerom turizma vinarije Vinum.

Više detalja o vinariji

Našu privrženost vinima pretočili smo u posao. Ali to nije tek rutinski posao. Mi radimo ono što volimo. Stvaramo iz zadovoljstva i ljubavi prema proizvodu koji, na kraju, dobijemo. Potpuno smo svesni da raditi ono što voliš predstavlja retkost u današnjem svetu prepunom težnji za brzom zaradom. Ovakve težnje za posledicu imaju nestajanje tradicionalnih, punih ukusa sa naših trpeza.

Mi smo tu da očuvamo plamen brige o kvalitetu vina, sve dok se ponovo ne vrati ideja onih starih vremena kada su ljudi umeli da budu zahvalni na darovima prirode, umesto da ih samo iskorišćavaju. Zato naše vinograde tretiramo onako kako, tako plodni i izdašni, zaslužuju – sa mnogo pažnje i zahvalnosti. I oni nam tu ljubav bogato uzvraćaju.

Vina Vinarije Vinum

Grašac Beli

Graševina

Možete ga zvati Grašac Beli, Zlatni, Italijanski Rizling ili samo Vinumov rizling.

Iako naizgled ima problem sa imenom, sa identitetom nema.

Boje u spektru zlatno-žute i zelene. Mlad svež i dopadljiv, intenzivnog mirisa sočne žute breskve, jabuke i grejpfruta, ovo vino nudi i slatke vanilsko začinske tonove u pozadini.
Grožđe beremo u više navrata da bismo dobili kompleksnost u aromatici i ukusu. Vino je jedinstveno zato što ima dobar balans strukture, aromatike i kiselina. Cilj je da se napravi vino za svaki dan i da se Grašac beli uzdigne na jedan viši nivo.

Slaganje uz hranu                 

Prsuta i koziji sir

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 12,5%

Chardonnay

Chardonnay

Vinumov šardone iz 2017. slamnastozelenkastom refleksijom blista iz čaše. Čiste suze elegantno se slivaju niz zidove čaše, garantujući da je u njoj vino sa čvrstom kičmom, punog tela.

Vino karakterišu intenzivne arome dinje, kruške i breskve obogaćene nežnim tonovima vanile, krem brulea i prijatnom citrusnom svežinom. Poseduje prelepu zlatno-žutu boju. Izuzetno skladno, kompleksno, kremasto vino podržano čvrstim kiselinama i dugom voćnom završnicom.

Za ovo vino u vinogradu izdvajamo najzrelije i najzdravije grozdove. Fermentacija se radi u starim i novim francuskim baricima i čuva se u istim godinu dana. Posle toga odležava u tanku oko 6 meseci i po flaširanju čuva se u boci oko 6 meseca, pa tek tad stupa na tržište. Ovo je premium varijanta naših vina.

Slaganje uz hranu                 

Praseca rebra, masnije ribe

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-12°C, procenat alkohola 14%

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Ovo vino kao da pamti sve nagrade koje su prethodne berbe poosvajale.

Otud ta doza arogancije koju zaboravite dok vam citrusi pršte po ustima, dok vam zova cveta u nosu, a pred očima kaplje rosa sa lista paradajza. Nemojte dozvoliti da vas zavede svežinom i lakoćom. Potražite u njemu i krušku i jabuku, i kajsiju i ananas. Svega ima Vinumov Sauvignon.

Dozvoliće vam čak i da ga pijuckate uz ribu, da njime posebno naglasite ukusno teleće ili jagnjeće pečenje, ali će se drsko nametnuti u pratnji kozijeg sira.

Slaganje uz hranu                 

Teleće ili jagnjeće pečenje, ali će se drsko nametnuti u pratnji kozijeg sira

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 14,3%

Frankovka

Frankovka

Uz Frankovku budite sigurni da ćete osetiti sve lepote Beča iz sredine 19 veka.

Iako tek tada zavedena u istoriju, sam naziv sorte govori o verovatno vekovima starom vinu.

Kako sve što opstaje kroz vekove daje sigurnost kvalitetu, tako se nemojte iznenaditi svežinom i jarko crvenom bojom ovog vina.

Nakon godinu dana odležavanja, arome borovnice i kupine zaokružene notama hrasta ostaviće vas u dilemi. Da li ste u Beču, ili sanjate?

Slaganje uz hranu                 

Uz teletinu na razne načine

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-19°C, procenat alkohola 13%

Pinot Noir

Pinot Noir

Vino karakterišu intenzivne arome zrelog crvenog voća, višnje, brusnice sa prijatnim tonovima vanile i začina. Ukus je zaokružen, pun i mekan, sa elegantnim taninima i osvežavajućim voćnim kiselinama. Na ukusu pored voćnih dominiraju i začinski, šumski i zemljani tonovi.

Za ovo vino u vinogradu, takođe, izdvajamo najzrelije i najzdravije grozdove. Odležavanje u starim i novim francuskim baricima. Čuva se u istim godinu dana i posle toga odležava u tanku oko 6 meseci i po flaširanju čuva se u boci oko 6 meseca, pa tek tad stupa na tržište. Ovo je premium varijanta naših vina.

Slaganje uz hranu                 

Stekovi sa roštilja, pečena riba, rižoto sa pečurkama

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14°C, procenat alkohola 13%

Mustra

Muškat Žuti

Na mah vas nevino osveži, onda slasno osladi, pa vas miris žutog muskata sasvim obuzme, i onda se duboko zamislite nad tramincem.

Zahtevna je Vinumova Mustra. Puna iznenađenja…

Slatkasto tropsko voće, breskve, zrelo grožđe i diskretna ruža. Pažljivije mirisanje donosi i malo “zelenih”, pirazinskih tonova, od kojih najjasnije razaznajem zelenu papriku. Fino razbuđuje nepca. Oblaže ih finom, hrskavom citrusnom kiselinom, lepo izbalansiranom sa jasnom ali nenametljivom aromatičnošću.

Zaokruženo, kompaktno. Jednostavno, a ipak sadržajno.

Slaganje uz hranu                 

Uz piletinu ili ćuretinu

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 12%

Rose

Frankovka

Privući će vam pažnju njegova jedinstvena narandžasta boja rađena u provansa stilu.

Naš roze je savršeni spoj svežine i lepršavih voćnih aroma.

Dozvolite da vas omami mirisom osvežavajuće narandže i zrele jagode, iznenadi hrskavim i svežim ukusom i kupi kremastom završnicom.

Uparite ga uz lagane salate, ribu i razne dezerte. Neka vam osveži letnje dane.

Budite sigurni da će ga vaše nepce dugo pamtiti.

Slaganje uz hranu                 

Uz salate sa grilovanim mesom ili uz kremaste dezerte

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 12,5%

Bermet

Frankovka

Svojom jedinstvenošću ovo vino zavodilo je srednjovekovne vladare.

Karakterističan isključivo za područje Fruške gore, do danas je ostao jedan od glavnih simbola Sremskih Karlovaca. Nadaleko je poznato da svaki karlovački bermet krije svoju tajnu.

Tajna našeg bermeta je u jedinstvenom spoju 22 vrste suvog voća i začina. U njemu se kriju arome suvih šljiva, smokava, narandžine kore i suvog grožđa. Na mirisu ćete osetiti uzbudljivu kombinaciju cimeta i karanfilića. Savršeno se upotpunjuje sa raznim dezertima.

Probajte ga uz ništa manje poznat karlovački kuglof.

Slaganje uz hranu                 

Uz kuglof

Detaljni podaci

Slatko crno vino, pakiranje 500ml, temperatura serviranja 16°C, procenat alkohola 16%

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte