Naši autori su za danas pripremili za Vas – Vinariju Vujić koja je smještena u regiji Tri Morave u Srbiji. Svoje zasade vinove loze smestila je u mjestu Poljana Lukarevina (Drenča).

Među proizvodima ove vinarije naći ćete sledeća vina: Vujić Tamjanika, Gmitar.

Dodatne informacije o vinariji

Vinarija Vujić je prva vinarija koja primenjuje i orijentiše sav rad i proizvodnju prema drevnom srpskom kalendaru, prate prirodne cikluse kako u vinogradu tako i u podrumu. Njihova vina su obličena ukusima i mirisima terena i sedimenta odakle potiče vinograd zato što ne koriste razne supstance za poboljšanje vina i filtracije, samim tim Dejan zeli da njegova vina budu dugovečna, razvijaju sopstven karakter i sačuvaju autentičnost župskog kraja. U poljani Lukarevina im se vinogradi nalaze na 550 – 600 m.n.v. U neposrednoj blizini je i podrum gde vino odležava na prirodno hladnoj temperaturi. Vinarija Vujić ne koristi sintetičko đubrivo i konvencionlne hemikalije u vinogradima, nego isključivo organske zaštite i minerale za poboljšanje azota i preventivu protiv štetočina. Cilj im je da što manje prskaju vinograd, prosečno 2 – 3 puta godišnje, a ima i sorte kao i godine gde prolaze samo sa jednim prskanjem. To je zato jer su izloženi od ujutru rano do uveče sunčanim zracima, zbog toga se rosa brzo suši, takođe im i strmi teren od 32% pomaže sa provetravanjem vinograda kao i jako slabim padavinama od maja do oktobra da se bave organskim vinogradarstvom i vinarstvom.

Vina Vinarije Vujić

Vujić Tamjanika

Tamjanika

Suvo vino zlatno žute boje, opojnih mirasa ruže, zove, tropskog voća i blage tanine. Odležalo je šest meseci Sur lie u Inox tanku. Rađena je gruba filtracija, vino sadrzi tatrate.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, procenat alkohola 13%

Gmitar

Prokupac

Prokupac rubin boje, sa mirisom divlje maline, zrele višnje, borovnica, ribizle uz kompleksne tanine i dug after taste. Spontana fermentacija, maceracija 22 dana, 10 meseci odležava u 5 HT-5MT-5LT Barrique, sklapadnje i sedimentiranje u inox tanku. Flaširanje se vrši bez pumpe i filtracije. 

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, procenat alkohola 13,5%

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati pozivom na broj: +381 62 472 877.

Osim putem telefona, možete kontaktirati vinariju putem društvenih mreža: https://www.instagram.com/vinarijavujic/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte