Za danas smo pripremili prezentaciju Vinarije Zadro koja je jedna od vinskih proizvođača iz hercegovačke regije u Bosni i Hercegovini. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Bogoševac.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: PJENUŠAC DOMANO, CZ ŽILAVKA, CZ CHARDONNAY, ŽILAVKA Premium, CZ BLATINA, CZ CABERNET SAUVIGNON, CZ RONDO, CZ MERLOT.

Vina Zadro

Ova vinarija posluje pod poslovnim imenom Vinarija Zadro DOO.

Vinariju možete kontaktirati putem emaila info@vinazadro.com ili telefona +387 36 822-301

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovim nalozima na društvenim mrežama

https://www.facebook.com/vinazadro
https://www.instagram.com/vinazadro/
https://www.vinazadro.com/

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku:

“Vina Zadro imaju tradiciju od 1996. godine

Tvrtka Vina Zadro je osnovana 1996.godine kad je kupljena mala vinarija u Domanovićima od strane Hepoka, nekadašnjeg poljoprivrednog giganta Jugoslavije.

Vinarija je bila porušena zbog ratnih događanja 90-tih, te većina njezine opreme je bila uništena ili ukradena. Pod novim vlasništvom, vinarija je obnovljena i nabavljena je nova moderna oprema kako bi se započela proizvodnja vina.

Na DWWA, naša tvrtka je postigla najveći uspjeh u povijesti Bosne i Hercegovine, kada je dobila dvije platinaste medalje za Žilavku CZ i Blatinu CZ, čime su ta dva vina postala najboljim vinima u regiji istočne i središnje Europe.”

Vina vinarije Zadro

PJENUŠAC DOMANO

Žilavka 100 %.

Zelenkaste je boje sa žuckastim odsjajem. U dubokom i profinjenom okusu dominiraju agrumi poput grejpa i limuna, zatim sa naznakama vinogradarske breskve i profinjena mineralnost. Svježe, elegantno, dobro strukturirano vino koje dugo zadržava okus u ustima. U vrlo je dobroj kondiciji. Snažno, potentno i bogato vino za znalce.

Slaganje uz hranu

najbolje poslužiti uz omlet od jaja, jela s gljivama, tjesteninu, kamenice, kavijar, jastoga te uz jagode sa šlagom.

Detaljni podaci

CZ ŽILAVKA

Žilavka 100 %.

Ovo vino predstavlja poseban izbor kuce i u njemu je satkana sva ljubav naših zaposlenika. Sjajne, žutozelenkaste boje, odlicnog viskoziteta i konzistencije. Na nosu je vrlo zanimljiv spoj nota prosušenosti i mineralnosti. Orašaste arome uzdižu se nad zrelim breskvama i dinjama, zatim arome borovine i komoraca, dok se cijelim bouquetom proteže živahna citrusna nota grejpa i limuna.

Slaganje uz hranu

Preporuca se piti uz janjetinu, kuhanu ili pecenu na ražnju, zatim uz jegulju i uz druge slatkovodne ali i morske ribe, uz sir iz mijeha i pršut

Detaljni podaci

CZ CHARDONNAY

Chardonnay

Elegantna zeleno-žuta boja upucuje na visoku kvalitetu vina. Miris je vocnog karaktera, a u njemu je naglašeno tropsko voce poput dinje i ananasa te breskva od koštunjavog voca sa notama vanilije. Vino je suho, harmonicno, puno, kremozno, izvrsne strukture tijela. Ugodne kiseline daju suptilnu svježinu tom bogatom, gustom vinu ciji završetak traje vrlo dugo uz osjecaj ugode i zadovoljstva.

Slaganje uz hranu

Chardonnay se preporuca uz mekane sireve poput brija i camemberta, te uz cezar salatu ili tjesteninu pesto genevese, jela s plodovima mora, pite i kolaci od kruške i jabuke.

Detaljni podaci

ŽILAVKA Premium

Žilavka 100 %.

Zelenkaste je boje sa žuckastim odsjajem. U dubokom i profinjenom okusu dominiraju agrumi poput grejpa i limuna, zatim sa naznakama vinogradarske breskve i profinjena mineralnost. Svježe, elegantno, dobro strukturirano vino koje dugo zadržava okus u ustima. U vrlo je dobroj kondiciji. Snažno, potentno i bogato vino za znalce.

Slaganje uz hranu

Preporuca se piti uz janjetinu, kuhanu ili pecenu na ražnju, zatim uz jegulju i uz druge slatkovodne ali i morske ribe, uz sir iz mijeha i pršut.

Detaljni podaci

CZ BLATINA

Blatina

Ovo vino predstavlja poseban izbor kuce i u njemu je satkana sva ljubav naših zaposlenika. Tamne i kompaktne žive i sjajece rubinske boje s granatnim odbljeskom, vec na oko dojmljive konzistencije. Na nosu se otvara postupno, dosta u mirodijskom tonu. Plemenita je, lijepo razvijena, tipicna te duboka i topla trajna mirisa, vocnog i zacinskog karaktera. U pozadini osim decentno izraženih tonova sušenog duhana raspoznaju se arome zrelih šljiva, kupina, trešnje i višnje, marmelade od tamnog bobicastog voca, u tragovima se javlja vanilija, rogac, badem i cokolada. Na okusu je vrlo privlacna, mekana i glatka. Okus je profinjen, živ, topao, grije, bogat, pun i suh. Tijelo je puno. Vino je složeno, iskreno. Specifican okus i sortni miris krase vino Blatinu i svrstava je medu najpoznatija crvena vina.

Slaganje uz hranu

Izvrsno ide uz jela od crvenog mesa, sve vrste divljaci, biftek, jela s roštilja, tunu, hobotnicu, sireve snažnog karaktera i pršut. Zacini kao što su papar, ružmarin, cimet, menta savršeno se slažu s ovim vinom.

Detaljni podaci

CZ CABERNET SAUVIGNON

Cabernet Sauvignon

Tradicionalno, mekano, toplo i puno s izraženom vocnosti u harmonicnom spoju s lijepo uklopljenim herbalnim i zacinskim nitima. Boja je rubinska, živa, jaca, tamna, kompaktna, gotovo neprobojna. Intenzivno koncentrirano i zacinjeno aromama hrasta, zacina, kupine i crnog ribizla. Snažnoj kompleksnosti i osobnosti mirisa doprinose i lijepo uskladene arome kave, tamne cokolade, duhana i vanilije. U ustima je mekano, savršenog balansa izmedu vocnosti, pikantnosti alkohola i zadimljenosti zacina. Završetak vocni, mirodijski, živ, naglašenih kiselina koje poticu socnost i daju šarmantnu živahnost.

Slaganje uz hranu

Izvrsno ide uz jela od crvenog mesa, sve vrste divljaci, sireve snažnog karaktera (Livanjski) i pršut. Zacini kao što su papar, ružmarin, cimet, menta savršeno se slažu s ovim vinom.

Detaljni podaci

CZ RONDO

Blatina, Cabernet Sauvignon, Merlot

Vino karakterizira duboka rubin crvena boja. U osnovi osjeca vocni miris voca crnih bobica s prekrasnim naglašenim mirisom koji vas podsjeca na kakao. Vino je skladno, mekano, podatno, dugotrajno, gotovo nezamislivo, ali zrelo taninsko tlo, s blagom primjesom koja podsjeca na drvo. Zrelo, skladno i uglacano vino.

Slaganje uz hranu

Izvrsno s crvenim mesom, svim vrstama divljaci, odreskom, mesom s roštilja, patkom i guskom, tunom, hobotnicom, sirevima jakog karaktera i pršutom. Zacini poput papra, ružmarina, cimeta, metvice savršeno se slažu s ovim vinom.

Detaljni podaci

CZ MERLOT

Merlot

Duboka, rubinski crvena boja upucuje na vrlo ozbiljno vino. Miris je dubok, pun, vocnog karaktera crnog bobicastog voca i aroma pržene kave. Okus je pun, snažan, mekih i zrelih tanina, podatan i harmonican. Vino je iznimne kondicije te spremno i za odležavanje.

Slaganje uz hranu

Izvrsno ide uz jela od crvenog mesa, sve vrste divljaci, biftek, tunu, hobotnicu. Zacini kao što su papar, ružmarin, cimet, menta savršeno se slažu s ovim vinom

Detaljni podaci

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena:
Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.
, , ,
Takođe pogledajte