Vinarija koju danas želimo da Vam predstavimo je Vinarija Živkovića koja uljepšava regiju Tri Morave u Srbiji. Vinogradi ove vinarije krase krajolik mjesta Tržac, kod Aleksandrovca.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Bela kap, Tamjanika bela kap, Prokupac crvena kap.

Dodatne informacije o vinariji

Tržac je malo župsko selo u kome je, verovatno, najveća koncentracija vinarija na jednom malom mestu. Među njima se nalazi i Vinarija Živkovića. Začetnik loze Živkovića u selu Tržac, Živojin Živković, potiče iz župskog sela Drenča u kome je od malena imao dodir sa vinogradom i vinom. Vinarija Živkovića danas raspolaže sa sudovima zapremine oko 31000l u svom podrumu i obradjuje vinograde pod površinom od oko 2ha. Najveći procenat sortimenta vinove loze uzgajane u našim vinogradima danas čini TAMJANIKA, ITALIJANSKI RIZLING, PROKUPAC, VRANAC i BOJADISER ŽUPSKI. I evo danas spajamo tradiciju i stečeno iskustvo dugo oko 140 godina sa najnovijim trendovima i dostignućima u vinogradarstvu i vinarstvu sa nadom da nećemo izneveriti svoje očeve, dedove i pradede i da smo dostojni nositi njihovo prezime…

Vina Vinarije Živkovića

Bela kap

80% Italijanski rizling, 20% Tamjanika

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml/187ml, procenat alkohola 13,5%

Tamjanika bela kap

100% Tamjanika

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml/187ml

Prokupac crvena kap

100% prokupac

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml/187ml

Ako su Vam potrebne još neke informacije o samoj vinariji ili vinima koja proizvodi, obratite im se putem email-a: vinarijazivkovic@yahoo.com ili telefonski na broj: +381 63 837 10 63.

O aktuelnostima u vinariji možete se obavestiti na društvenim mrežama i web sajtu: https://www.instagram.com/vinarijazivkovica/, https://www.facebook.com/vinarijazivkovica, https://vinarijazivkovica.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte