Za danas smo pripremili prezentaciju Vinarije Babos koja je jedna od vinskih proizvođača iz regije Istra u Hrvatskoj. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Vodnjan.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Vin De Rosa, Malvazija Istarska KZP, Marana, Prestige, Goccia Nera, Pjenušavo vino Babos, Pjenušavo vino Rose Babos.

Dodatne informacije o vinariji

Naši vinogradi pripadaju podregiji Hrvatska Istra, točnije vinogorju Zapadne Istre. Prepoznatljivo je po mediteranskoj klimi koja uvjetuje mnoge prirodne procese i ima znatan utjecaj na rast i razvoj vinove loze. Vinogradi se nalaze na crvenicama na zaravnima uza samo more i nadmorskim visinama od 100 do 140 metara. Obrađujemo 5,5 hektara vinograda u kojem se nalaze sorte poput Malzvazije Istarske, Muškata Bijelog, Merlota, Cabernet Sauvignona i Muškat ruža.

Vina Vinarije Babos

Vin De Rosa

Malvazija i Muškat ruža

Vin de rosa proizlazi iz drevne tradicije Vodnjana. To je slatko i vrlo mirisno vino izvedeno iz kompozitne mješavine Malvazije i Muškata ruže. Starinske narančasto bakrene boje, snažnog i kompleksnog mirisa zrelog, sušenog i kuhanog voća. Okus je sladak i mekan s elegantnim tijelom. Sadržava izvrsnu ravnotežu između kiselosti, alkohola i šećera. Ostaje dugo u ustima.

Slaganje uz hranu                 

Srednje tvrdi dimljeni kravlji sirevi, tvrdi ovčji sirevi, creme brulee, lisnato tijesto, sladoled, suhi keksi, amaretti, orašasto voće te i samostalno kao vino za meditaciju           

Detaljni podaci

Poluslatko belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 20°C, procenat alkohola 13,5%

Malvazija Istarska KZP

Malvazija istarska 100%

Slamnatožute boje sa zelenim nijansama, kristalnog odsjaja. Na nosu je mlada i nježna, izražen miris bijelog voća i agruma posebice grejpa. Okus je izvanredno izbalansiran između elegancije i svježine svježeg vina te punoće i intenzivnog teka klasične malvazije.

Slaganje uz hranu                 

Bijela riba na žaru, tjestenine sa mesom ili morskim plodovima, rižot sa morskim plodovima, rižot sa škampima, dagnje na buzaru, pržene lignje, istarski fuži sa umakom od gorgonzole, povrće na žaru, salate, pašte na salatu        

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%

Marana

Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 50%

Ova crvena kupaža Merlota i Cabernet Sauvignona pokazala se kao najbolja kombinacija crvenih vina. U čaši je izgledom grimizno crveno. Vino je kompleksnog mirisa šumskog voća i bijelog papra sa izraženim notama vanilije. Na nepcu prilično mekano i toplog okusa i pune strukture. Tanini su zreli.

Slaganje uz hranu                 

Zreli tvrdi sir, pečena patka, pršut, odrezak fiorentina, odrezak od crvenog mesa ili divljač, istarski fuži s umakom od boškarina            

Detaljni podaci

Suvo crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 13%

Prestige

Muškat bijeli 100%

Vino je kristalno prozirno sa slamnato-zelenim nijansama, nježne karateristične muškatne arome. Najviše se ističu osvježavajuće voćne note bijelog cvijeća kao bazga i svježe bijelo voće. Ugodan je zbog svog svježeg, polusuhog okusa i elegantnog tijela.

Slaganje uz hranu                 

Muškat je jako fin aperitiv. Budući da je polusuho i prilično intenzivno, vino se dobro sljubljuje s desertima, posebice hladnim i kremastim kolačima i tortama.     

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Goccia Nera

Merlot 100%

Izrazito crvene boje s ljubičastim odsjajem. Na nosu miris crvenog i šumskog voća s nijansama arome višnje i crvenog ribiza. Izrazito mekani karakter i fina struktura okusa izražava slojevito izmjenjivanje aroma kupine, višnje, maline i ribiza. Tanini su sasvim uklopljeni, zreli i mekani.

Slaganje uz hranu                 

Profinjeni zreli sir, pečena patka s narančom, pršut i kobasice, biftek na žaru u umaku od gljiva, istarski fuži s umakom od rajčica, bijela riba na žaru, teleće meso u umaku s palentom.       

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13%

Pjenušavo vino Babos

Malvazija istarska 100%

Babos pjenušac dobiven je od stopostotne istarske Malvazije. Grožđe je brano već krajem kolovoza, da bi se zadržale visoke kiseline koje su neophodne za dobar pjenušac. Proizveden je metodom Charmat. Vino je po oznaci “extra dry”. Ima lijepu slamnatožutu boju,kristalno je bistro prema sjajnome. Krasi ga lijepa perlaža s mnogo sitnih i trajnih mjehurića. Vino ima djelomično izraženu intenzivnost mirisa, koji je fin i ugodan. Dominiraju cvjetne arome, s malo agruma i suhog voća te mala nota kvasca. Pjenušac je lagan, pitak, djelomično mekan. Konačan ishod je pjenušavo vino izvrsne kakvoće, spremno za konzumaciju.

Slaganje uz hranu                 

Kao aperitiv, u koktelima, uz morske plodove (dondole,oštrige), suhe kolace, cheesecake torte           

Detaljni podaci

Penušavo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12%

Pjenušavo vino Rose Babos

Muškat ruža 100%

Babos pjenušac dobiven je od Muškat ruže I terana. Grožđe je brano već krajem kolovoza, da bi se zadržale visoke kiseline koje su neophodne za dobar pjenušac. Proizveden je metodom Charmat. Vino je po oznaci “dry” – poluslatko. Vino krasi lijepa blaga boja trešnje, kristalno je bistro i djelomično gusto. Ima elegantnu perlažu s dosta sitnih i trajnih mjehurića. Na nosu javlja se nota maline i borovnice, mala nota kvasca, malo kandiranog voća i mala nota korice kruha premazane livadnim medom. Vino je polusuho, djelomično toplo i djelomično mekano, a s druge strane ima lijepe svježine koje vrlo brzo naprave dobar balans u ustima, ukusno je i krasi ga lagano tijelo. Na aftertasteu javlja se nota maline.

Slaganje uz hranu                 

Uz canape sendviče ili lagane ljetne deserte poput voćne krostate

Detaljni podaci

Poluslatko penušavo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 12%

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: vinababos@yahoo.com ili telefonski na broj: 385 98 189 8768.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na internet adresi: https://www.vinababos.com/hr/kontakti/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte