Naši autori su za danas pripremili za Vas – Vinariju Čitluk koja se nalazi u Bosni i Hercegovini u Hercegovačkoj regiji. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Čitluk.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: BROCCO PRESTIGE – SEC, berba 2013, Žilavka Mostar, KAMENO, Tvrtko, Chardonnay, Rosary, Blatina de Broto, Trnjak de Broto, Vranac, Cabernet Sauvignon.

Vinarija je u poslovnom registru zavedena pod imenom d.d. Čitluk.

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila vinarija.citluk@tel.net.ba ili telefona +387 36 642 232

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na društvenim mrežama putem sledećih naloga:

https://www.facebook.com/vinarijacitluk.promocija/
https://www.instagram.com/vinarija_citluk/?hl=en

Dodatne informacije o vinariji:

“Kao najveća vinarija u BiH, prerađivačkog i smještajnog kapaciteta od 110.000 hl, Vinarija Čitluk posjeduje preko 300 ha vlastitih vinograda, uglavnom autohtonih sorti Žilavke i Blatine, a zadnjih godina pojačanih i nasadima dvije poznate svjetske sorte Chardonnay and Cabernet Sauvignon. Herzegovina vino d.o.o Mostar, kao strateški partner Vinarije Čitluk, posjeduje preko 100 ha vlastitih nasada, uglavnom Blatine, Žilavke i Vranca. Ukupna količina grožđa s ovih površina se prerađuje u Vinariji Čitluk pomoću najnovije vinarske opreme. Vinarija Čitluk otkupljuje tržišne viškove Žilavke i Blatine s cijelog hercegovačkog područja.”

Vina vinarije Čitluk

BROCCO PRESTIGE – SEC, berba 2013

Brocco Prestige

Vinarija Čitluk d.d. je po prvi puta proizvela prirodno pjenušavo vino, BROCCO PRESTIGE Sec, klasičnom metodom, od grožđa sorti Žilavke i Chardonnay, u istom omjeru, s vinogradskog položaja Trtla, sa 450 m nadmorske visine.

Slaganje uz hranu

Detaljni podaci

Pakiranje 1l, temperatura serviranja 10°C.

Žilavka Mostar

Zilavka Mostar

Miris obiluje cvjetnim aromama poput livadskog cvijeća i ruža, a posjeduje i primjese trava, citrusa i aromatičnog bilja. Okus je kombinacija snage, svježine, aromatičnosti. Snažno vino, vrlo dobre konzistencije, nježne gorčine što je sortna karakteristika i istodobno slastan okus od alkohola, grije.

Slaganje uz hranu

Slaže se sa svim jelima od bijelog mesa, ribom školjkama i rakovima, a janjetina bez Žilavke u Hercegovini je nezamisliva.

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 10°C, procenat alkohola 12,5% vol.

KAMENO

Orašaste arome uzdižu se nad zrelim breskvama i dinjama, dok se cijelim bouquetom proteže živahna citrusna nota. Svakom vrtnjom čaše postaje sve mlađe, a arome grejpa i zelene jabuke sve su uočljivije. Vino pruža neuniformiranu raznolikost; urođenu mineralnost, zrelu mediteransku voćnost, ali i nježnu prisutnost zadimljenosti.

Slaganje uz hranu

Uz sir i pršut, plodove mora, plemenitu ribu, jela od bijelog mesa, a najbolje se slaže uz janjetinu s ražnja.

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12% – 13,5% vol.

Tvrtko

Tehnološki prezrelo grožđe sorte Žilavka pretočeno je u plemenito vrhunsko vino Tvrtko. Sjajeće zlatnožute boje s odbljeskom na zeleno, kristalno bistro, u čaši iskazuje izvrsnu konzistenciju.

Slaganje uz hranu

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12% – 13% vol.

Chardonnay

Žive i sjajeće svijetle slamnate boje sa zelenkastim nijansama, kristalno bistro, pokazuje jako dobru konzistenciju. Na mirisu se prepoznaju note bijelog voća poput jabuke, vinogradarske breskve i dunje koje se isprepliću s citrusnim tonovima i notama poljskog cvijeća.

Slaganje uz hranu

Slaže se sa svim jelima od bijelog mesa, ribom školjkama i rakovima, a izvrsno prija uz kolače.

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,5% vol.

Rosary

Odlikuje se kristalno čistom ružičastom bojom. Harmoničan, skladan i pun okus prati ugodna svježina s mirisom maline, ribiza, jagode i višnje.

Slaganje uz hranu

Idealno prija za vruće dane, uz laganiju ljetnu hranu, pravo je osvježenje.

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12% – 14% vol.

Blatina de Broto

Tamne i kompaktne žive i sjajeće rubinske boje s granatnim odbljeskom, već na oko dojmljive konzistencije. Na nosu se otvara postupno, dosta u mirodijskom tonu. Plemenita je, lijepo razvijena, tipična te duboka i topla trajna mirisa, voćnog i začinskog karaktera.

Slaganje uz hranu

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 18°C, procenat alkohola 12% – 13% vol.

Trnjak de Broto

Trnjak se u Hercegovini ubraja u autohtone sorte. Nepoznatog je podrijetla i nedovoljno ispitana sorta vinove loze. Uglavnom se sadio sporadično uz okućnice i u vrtačama kao pojedinačni trsovi ili u većim vinogradima kao oprašivač Blatine.

Slaganje uz hranu

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 12,5% vol.

Vranac

Kompaktne je žive i sjajeće dosta tamne rubinske boje sa srednje jakim razvijenim toplim i mekanim mirisom voćnog i začinsko mirodijskog karaktera smola.

Slaganje uz hranu

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 12% – 13% vol.

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon je vino intenzivne rubin-crvene boje, izražena sortnog misrisa, punog, suhog i izuzetno harmoničnog okusa. Sa starenjem se znatno povećava kvaliteta.

Slaganje uz hranu

Detaljni podaci

Pakiranje 0,75l, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13,5% vol.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju ? Budite slobodni da nas kontaktirate putem kontakt stranice i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena:
Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.
Takođe pogledajte