Za danas smo pripremili prezentaciju vinarije Dalvina koja se nalazi u Strumičko-Radoviškoj regiji u Makedoniji. Zasadi vinove loze se nalaze u mjestu Hamzali.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Amfora Vranec, Amfora Rose, Amfora Chardonnay, Amfora Cuvée White, Amfora Cabernet Sauvignon, Godsin Muscattrollinger Red, Godsin Muscattrollinger Rosé, Godsin Temjanika, Tiver Merlot, Tiver Syrah, Tiver Vranec, Tiver Cabernet Sauvignon, Tiver Cabernet Franc, Astraion Chardonnay, Astraion Rkaciteli, Astraion Sauvignon Blanc, Astraion Zupljanka, Kupidon Chardonnay, Kupidon Muscat Hamburg, Kupidon Zupljanka, Dioniz Merlot, Dioniz Vranec, Dioniz Syrah, Dioniz Cabernet Sauvignon, Elegija Chardonnay, Elegija Rkaciteli, Elegija Syrah, Elegija Sauvignon Blanc, Elegija Traminer, Hermes Vranec, Hermes Cabernet Sauvignon, Hermes Merlot, Hermes Syrah, Ar-Magedon, Chardonnay Barrique, Devi, Synthesis.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku

Dalvina je uspešna vinarija sa kolektivnim skladištem i proizvodnim kapacitetom od 42.000 hl. Za naša crvena vina koristimo tradicionalni postupak pravljenja vina. Najnovija, najnežnija tehnologija primenjuje se od prijema grožđa, kao i tokom čitave fermentacije, nakon čega automatski kontrolisano potapanje kapice poboljšava boju i hvatanje aromatičnih sastojaka. Cilj nam je da shvatimo jedinstvena svojstva grožđa, tla i mikroklime ovog područja i pretvorimo ih u tečnu umetnost. Naši vinogradi i vinarija nalaze se u blizini grada Strumice, jugoistočne Makedonije, u vinskom regionu Strumičko-Radoviški u dolini reka Strume i Strumešnice. Dolina ima mediteransku klimu, a sa nadmorskom visinom od 380m, okružena visokim planinama, vjetrić obilazi vinograde. Prosečna temperatura vazduha u periodu vegetacije je 20,2 Celzijusovih stepeni, a prosečno godišnje ima oko 210 sunčanih dana. Uz mnoštvo sunčanih dana, malo kiše i relativno nisku vlažnost vazduha – zdravo grožđe je glavna karakteristika regiona.

Vina vinarije Dalvina

Amfora Vranec

Vranec

Veoma stara lokalna sorta Vranec, fermentirana na izuzetno tradicionalan način upotrebom amfora koje su pronađene tokom obrade polja u tačnom području na kojem se sada nalaze vinogradi Dalvine. Uravnoteženo, nežno i aromatično vino koje umiruje sva čula. Pozdravlja društvo banketnih obroka, posebno tokom hladnih zimskih vremena.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 187/750ml, procenat alkohola 13%

Amfora Rose

Polusuvo vino nežne ružičaste boje i karaktera što ga čini najizuzetnijim od svih vina po našem izboru. Čak i jedan gutljaj mogao bi potrošača očarati ukusom i aromama šumskih jagoda, karamele i meda.

Slaganje uz hranu                 

Vino koje se savršeno podudara sa svim vrstama poslastica.           

Detaljni podaci

Polusuvo rose vino, pakiranje 187/750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 10,5%

Amfora Chardonnay

Chardonnay

Vino sa ukusima kruške, jabuke, tropskog i citrusnog voća. Naš Amfora Chardonnay obično je oštar i svež. Izvanredno vino, njegova voćnost i kiselost jamče sami za sebe, jer su često čiste i oštre na nepcu.

Slaganje uz hranu                 

Isprobajte sa polumekanim blagim sirevima od kozjeg i kravljeg mleka, pilećim prsima, purećim prsima, svinjskim mesom, pastrmkom, masnom pahuljastom ribom, atlantskim lososom, jastogom, rakom, škampima, ostrigama, žutim tikvicama, graškom, tikvicama, šparogama, suncokretima, seitanom, belim pečurkama, tartufima, lisičarkama ili bademima!             

Detaljni podaci

Suvo bijelo vino, pakiranje 187/750ml, temperatura serviranja 9°C, procenat alkohola 11,5%

Amfora Cuvée White

Kompleksno vino napravljeno od tri različite sorte grožđa, koje unose jedinstvenu lepotu u duboku paletu aroma i ukusa. Veoma uravnoteženo u kiselosti i alkoholu, ovo vino je lagano i opuštajuće. Ima vrlo mekanu, bledo žutu boju, arome zelene jabuke i citrusa, sa sićušnim efektom maslaca u dugoj završnoj obradi.

Slaganje uz hranu                 

Savršeno se kombinuje sa ribom, svim vrstama sireva, piletinom pripremljenom na bilo koji način.           

Detaljni podaci

Suvo bijelo vino, pakiranje 187/750ml, temperatura serviranja 8-12°C, procenat alkohola 12%

Amfora Cabernet Sauvignon

100% Cabernet Sauvignon

Ovo je crno vino punog tela sa ukusima tamnog voća i slanih ukusa od crnog bibera do paprike, biljnih / cvetnih ukusa ljubičice, duvana i voća. U njegovom mirisu često ćete dobiti nagoveštaje crne trešnje i sladića zajedno sa njihovom zemljanošću. Naše vino Amfora Cabernet Sauvignon ima malo manje tanina i kiselosti i jedno je od složenijih i slojevitijih vina. Zbog njegovih osobina tražite hranu bogatu mastima, jačih ukusa za fino uparivanje.

Slaganje uz hranu                 

Isprobajte ovaj Cabernet Sauvignon sa reš grilovanom pljeskavicom, picom sa pečurkama sa sosom od paradajza ili mariniranim rebrnim odreskom. Da biste podstakli voćne arome u vinu, nemojte ga mešati sa čokoladom. Umesto toga, popijte ga sa dinstanim kratkim rebrima ili pečurkama stroganoff.              

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13,5%

Godsin Muscattrollinger Red

Muscat Hamburg

Ovo rubin crveno, nežno, dugotrajno i elegantno vino zaokuplja sva vaša čula. Raskošan, a prilično rafiniran, divan je u mladosti i graciozan u zrelosti. Mirisi grožđica sa notama listova čaja, meda i ruža mogli bi vas jednostavno ostaviti bez reči. Pun tipičnih muškatnih aroma i podseća na cvetove bazge. Kombinacija na nepcu je neverovatna.

Slaganje uz hranu                 

Savršeno se slaže uz sve slatkiše.              

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 187/750ml, procenat alkohola 13,5%

Godsin Muscattrollinger Rosé

Muscat Blanc, Trollinger

Ovo bakreno-karamelno vino ima prepoznatljiv, intenzivno aromatičan, sladak i lako prepoznatljiv miris muškatnog voća. Neobičan za većinu vinskih sorti, zapravo ima ukus grožđa. Izuzetno aromatičan sa bogatom bojom, uvek ima izraženu slatku cvetnu aromu i može biti blago iskričav. Utvrđeno je da muškatno grožđe, možda najstarija pripitomljena sorta grožđa, ima visoke koncentracije antioksidanata i flavonoida u količinama višim od mnogih sorti crvenog grožđa. To znači da su blagotvorni efekti konzumiranja crnog vina prisutni i kod naših muškatnih vina.

Detaljni podaci

Rose vino, pakiranje 187/750ml, procenat alkohola 12%

Godsin Temjanika

Temjanika, Muscat Blanc

Ovo kvalitetno, slatko i lagano, muškatno, sortno, vrlo aromatično vino Temjanika ima bogatu paletu aroma kao što su cvetovi narandže, kora narandže, belo cveće, suve i sveže kajsije, med i mošusni parfem. Napravljen za uživanje s lakoćom, naš Muscat Blanc igra lepo i traje na nepcu. Prisutne su tone cvetnih nota, ali sa dovoljno ukusa da ne nestanu čitav minut nakon gutanja. To je duboko uravnoteženo vino, koje se najbolje poslužuje vrlo rashlađeno i u njemu se odmah uživa, jer gubi najbolje osobine držeći se u otvorenoj čaši. Vino je da se svaka prilika oseti posebnom.

Detaljni podaci

Suvo bijelo vino, pakiranje 187/750ml, procenat alkohola 12,5%

Tiver Merlot

Merlot

Glatko, baršunasto vino sa mekim taninima. Naša mirna vrsta ovog prelepog vina pokazuje mnoštvo mirisa i ukusa: kasi, crne i crvene trešnje, kupina, borovnica, dud i šljiva. Primećuju se zemljane, cvetne i biljne note. Veoma prijatno kao sortno vino stabilne strukture i dubine okusa. Iako dobro stari, može se piti i mlado.

Slaganje uz hranu                 

Jela od govedine i jagnjetine            

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 187/750ml, procenat alkohola 13,5%

Tiver Syrah

Syrah

Lagano hrastov, začinjen, romantičan dubok rumen i proziran na ivici čaše, pretvarajući se u tamno crveno-ljubičastu. Sadrži voćne ili začinske elemente koji služe za otkrivanje pune teksture ukusa njegovog grožđa. Uživajte u vrlo paprenom finišu ovog vina u kombinaciji crne trešnje, orašastih plodova, meda, začina poput cimeta i belog bibera. Dekantiranjem rezultat dobija na uvećanju prirodnih ukusa i kiselosti plodova, dok u sebi nagoveštava moku i suve kajsije i evoluira satima. Najupečatljiviji aspekt ovog vina je njegovo bogatstvo i voćnost koja se polako pojavljuje. Pokazuje neverovatnu ravnotežu i vrlo dugo će stariti.

Slaganje uz hranu                 

Savršen dodatak sočnom odresku ili pljeskavici, odlično se slaže sa govedinom i drugom obilnom i začinjenom hranom.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 20°C, procenat alkohola 13,5%

Tiver Vranec

Vranec

Drevna sorta koja se smatra lokalnim specijalitetom, proizvodi suvo crveno vino jedinstvenog ukusa i karaktera, povezano sa snagom i uspehom. Naš Vranec ima intenzivnu ljubičastu nijansu i nos pun crvenih bobica i džemova od voća. Njegova čvrsta taninska struktura pruža oštrinu i bogatstvo sa srednjim nivoima ekstrakcije i kiselosti. Posle godinu ili dve odležavanja, ljubičasta prelazi u intenzivan tamni rubin i razvija složeniju aromu koja može sadržavati naznake cimeta, čokolade, crnog voća i začinskog bilja. Ukus je suptilan, okrugao i pun, gubi oštrinu i razvija duži, ljuti i trešnjin finiš i glatkiji madera aftertaste.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 187/750ml, procenat alkohola 14%

Tiver Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Naš Cabernet Sauvignon, uzgajan u savršenoj kombinaciji tla, sunca, vode i nežnih udaraca vetra, daje vino fantastične, zapanjujuće, sjajne tamno-rubin-ljubičaste boje. Odlikuju ga note minerala grafita, sveže usitnjene zelene paprike i obilje sočnih plodova rašpe, slame, plave kupine. Slično tome, nepce je preopterećeno izdašnim slojevima zavodljivo sočnih crnih ribizli, jagoda i malina, kao da sede jedno pored drugog. Fina ravnoteža kiselosti i zrelih tanina. Izrađen sa velikim potencijalom za poboljšanje tokom godina. Sjajno.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 187/750ml, procenat alkohola 13,5%

Tiver Cabernet Franc

Cabernet Franc

Glatka, srednjeg tela crvena sa odličnim balansom, primesama hrasta, satkana u impuls da otvori još jednu bočicu nakon završetka prve! Cabernet Franc se retko flašira kao samostalna sorta. Ovo srednje tečno rubin crveno vino ima potpis zeljastih ili vegetativnih aroma, zelene paprike ili stabljike. Ostale note uključuju piment, tamne šljive, ljubičice, malinu, crnu trešnju, crvenu ribizlu, vanilu, kokos, dim, tost, katran, pečurke, zemlju, kedar i kutiju cigara.

Slaganje uz hranu                 

Povežite vina Cabernet Franc sa kozjim sirom, piletinom, patkom, rezancima u azijskom stilu, baba ganoush-om, blago začinjenim karijima, divljim pticama, lazanjama, pizzom sa sirom, sosom od mente, ruzmarinom, garnirom od choucroute, meksičkim jelima i ćuretinom (ili bilo kojim tamnim mesom).      

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13,5%

Astraion Chardonnay

Chardonnay

Chardonnay u našim vinogradima lako sazreva i proizvodi puna vina sa očaravajućim aromama jabuke, kruške, breskve, kajsije, citrusa i tropskog voća i ukusa poput ananasa, banane, manga, guave, kivija. Malolaktična fermentacija učinila ga je vrlo puterastim i cvetno kremastim. Vinifikovali smo ga kao oštro, voćno gazirano vino i bogat je reč koja najbolje opisuje njegovu popularnost. Njegova aroma je prepoznatljiva, a opet delikatna, teška za karakterizaciju, lakša za prepoznavanje i definitivno prelepa da zadovolji želju svojih potrošača.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 187/750ml, procenat alkohola 12,5%

Astraion Rkaciteli

Rkaciteli

Ovo elegantno vino ima žuto-zelenkastu boju, izraženu mineralnost i vrlo uravnotežene mirise začina. Sveže kiseline proizvode esencije limunovog lista, zelene jabuke, kreča i benzina. R’kaciteli pokazuje povišenu, osvežavajuću kiselost, dobro bogatstvo i puno telo.

Slaganje uz hranu                 

Hrskavost vina čini ga ukusnom pratnjom uz sveže morske plodove, ostrige na polovini ljuske ili mediteransko povrće na žaru.         

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12%

Astraion Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Smatra se da je poreklom iz balkanskog regiona jugoistočne Evrope, naš Sauvignon Blanc je „kod kuće“. Tek kada je posađeno u regiji Bordeauk (početkom 10. veka), uzelo je svoje ime: sauvage- „divlje“ i blanc- „belo“. Naše vino, tipično bledo zelene do slamnate boje, lako je prepoznatljivo po travnato-limunskoj travi, zeljastom ukusu i mirisnim notama paprike, zelene masline, šparoge, vlasca, takođe voća poput dinje, citrusa, ananasa i marakuje. Naginje da bude suv i oštar sa živahnom, osvežavajućom kiselošću. Vino pogodno za hranu, koje može poboljšati ukus odličnog obroka.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 187/750ml, procenat alkohola 13%

Astraion Zupljanka

Zupljanka

Ovo fantastično vino proizvodi se od regionalne sorte Župljanka. Zlatno-slamnate je boje, sa relativno malo alkohola, sa oštrim kiselinama, aromama citrusa i banana i izraženom mineralnošću. Župljanka pokazuje okuse zelene jabuke i limete, osnažene osvežavajućom kiselošću, bogatstvom i punim telom.

Slaganje uz hranu                 

Hrskavost vina čini ga ukusnom pratnjom uz sveže morske plodove, ostrige na polovini ljuske ili mediteransko povrće na žaru.             

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 187/750ml, procenat alkohola 13%

Kupidon Chardonnay

Chardonnay

Priprema se tradicionalno – sa sekundarnom fermentacijom nakon punjenja u flašu, što je zapravo proces tokom kojeg se većina ugljen-dioksida prirodno stvara. Ova metoda omogućava da se u prvoklasnoj berbi vina stvore biserni sitni mehurići i da se očaravajuće prilepe uz stranice hladne čaše na neko vreme. Stvoreno da bude vrhunac svake proslave i član svih prazničnih trenutaka, ovo vino obiluje zadivljujućom svežinom koja se još neko vreme oseća nakon prvog gutljaja. Aroma koja podseća na sveže začinjenu jabuku, zrelu krušku i sveže pečeni hleb.

Slaganje uz hranu                 

Hrana: aperitiv, ostrige na polovini ljuske ili pašteta na tostu             

Detaljni podaci

Penušavo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 6-10°C

Kupidon Muscat Hamburg

Muscat Hamburg

Prvoklasno penušavo berbeno vino pripremljeno na tradicionalne načine. To je duh stvoren tokom jednogodišnjeg procesa, stvoren sa jedinstvenom svrhom – da bude vrhunac svake proslave i deo svih svečanih trenutaka. Obilno očaravajućom svežinom, vino se još dugo može osetiti nakon prvog gutljaja. Najznačajnije što bi se primetilo su jake arome muškatnog proreza, protkane slatkastim cvetnim mirisom i suštinom zrelih jagoda, kupina i malina.

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se uz lagana predjela ili obrok salate.               

Detaljni podaci

Penušavo belo vino, pakiranje 750ml, služi se ohlađeno

Kupidon Zupljanka

Zupljanka

Sveže otvorenom vinu blistava priroda daje sekundarnu fermentaciju nakon flaširanja, što je zapravo proces tokom kojeg se većina ugljen-dioksida prirodno stvara u ovoj izvrsnoj berbi vina. Kao vrhunac svake proslave i gost svih glamuroznih trenutaka, ima neizbežnu, zavodljivu svežinu koja traje dugo nakon prvog gutljaja. Najznačajnije stvari koje treba primetiti su jaki ukusi kvasca i orašastog voća, iscepani sa zrelim plodovima drveća na nepcu, slatkast cvetni miris, esencija zrele banane, kajmaka i vanile, kombinujući se do besprekornog finiša.

Slaganje uz hranu                 

Hrana: sveži morski plodovi, ostrige na polovini ljuske ili mediteransko povrće na žaru.           

Detaljni podaci

Penušavo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C

Dioniz Merlot

Merlot

Ovaj fantastični merlot otvara bitku dubokom, jarkom bojom, divnom mešavinom voća, uglavnom crnog karaktera. Crna trešnja i kupina ispunjavaju nepce prepoznatljivim crnim biberom. Sredina pokazuje veliku složenost sa divljim trešnjama koje daju svežinu; zrelost plodova u kombinaciji sa zaobljenim taninima obogaćuje zadnje nepce u odjeku.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-18°C, procenat alkohola 15,5%

Dioniz Vranec

Vranec

Dalvina Dioniz Vranec Barrique proizvodi se od domaćeg makedonskog grožđa Vranec. Glavna karakteristika ovog suvog crvenog vina je duboka rubin crvena boja sa ljubičastim nijansama. Kompleksne arome podsećaju na pasiranu šljivu u kombinaciji sa kupinama i prženim zrnima kafe. Ima puni ukus, savršeno uravnotežen sa odličnom strukturom i dubokim, dugotrajnim voćnim notama. Ovaj Dioniz Vranec Barrique čuva se 12 meseci u drvenoj bačvi „Victoria“, napravljenoj od američkog hrasta.

Slaganje uz hranu                 

Jagnjetina, teletina, svinjetina, mleveno meso i meso sa roštilja   

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14%

Dioniz Syrah

Syrah

Ovaj vrlo elegantan i filigranski Syrah donosi mnogo toga na nosu. Sveža sušena trava, čokolada i nagoveštaj arapske mente slede iz bogatih i slatkih crvenih ukusa na nepcu. Pojavljuju se crvena ribizla i malina. Ravnoteža između lakše elegancije, plodne svežine, kao i nagoveštaja belog bibera dovodi do beskrajne završne obrade.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13,5%

Dioniz Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Ovaj moćni Cabernet prepun je bogatog voća, jesenjeg lišća i kedrovog drveta. Crna ribizla i šljunak se osećaju zrelo i glatko, crne višnje na kraju dodaju veliku složenost. Završnu obradu karakterišu arome kakaa i moke.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13,5%

Elegija Chardonnay

Chardonnay

Elegija Chardonnay se uzgaja sa velikom pažnjom u vinogradima Dalvine. Vino žućkaste boje. Složene je arome i strukturiranih ukusa tropskog voća u kombinaciji sa kremastim, maslačanim notama. Ukus je pun, zaokružen finim i dugim završetkom.

Slaganje uz hranu                 

Sveža salata, riba, belo meso, testenine, porcija mekog sira i suvog voća.    

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 187/750ml, temperatura serviranja 8-12°C, procenat alkohola 13%

Elegija Rkaciteli

Rkaciteli

Elegija Rkaciteli se uzgaja sa velikom pažnjom u vinogradima Dalvine. Vino jarke zelenkasto-žute boje i izrazito voćnog traga sa diskretnim začinima i začinskim podtonom. Ukus je pun, harmoničan, izraženog tela i dugog završetka.

Slaganje uz hranu                 

Sveža salata, riba, belo meso, testenine, porcija mekog sira i suvog voća.    

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 187/750ml, temperatura serviranja 8-12°C, procenat alkohola 14,5%

Elegija Syrah

Syrah

Syrah rose vino napravljeno je „Saignee metodom“. Ima blistavu rubin crvenu nijansu i note zrelih crvenih bobica, hibiskusa i povremeni nagoveštaj aleve paprike, belog čilija i zelenih maslina. Intenzivne voćne arome su izvanredne i posebno podsećaju na suštinu maline i jagode. Okus je srednje pun, prijatne harmonije i slatkog ukusa.

Slaganje uz hranu                 

Deserti, poput torte sa sirom, kadaifa ili suvih datulja, i iznenađujuće je dobro sa feferoni picom ili činijom čilija.  

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 187/750ml, temperatura serviranja 10-14°C, procenat alkohola 13%

Elegija Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Uzgaja se sa velikom pažnjom u vinogradima Dalvine. Elegija Sauvignon Blanc odlikuje se zeleno / žutom bojom. Miris je blag i ima začinjene voćne note paprati i citrusa. Tipičan ukus grejpa daje harmoniju, mekoću i zaobljenost, čineći ga nepogrešivim Sauvignon Blancom.

Slaganje uz hranu                 

Sveža salata, riba, belo meso, testenine, porcija mekog sira i suvog voća.                

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 187/750ml, temperatura serviranja 8-12°C, procenat alkohola 13,5%

Elegija Traminer

Delikatno prikupljen sa pažnjom iz naših vinograda. Ovo vino je odlikovano jarkom zelenkasto-žutom bojom i krečnim sjajem. Aromatičan je sa voćnim, začinskim notama meda, kore pomorandže, bazge i pune palete citrusnih plodova. Okus se oseća uravnotežen, sa blagom punoćom i svežim, impresivnim okusom.

Slaganje uz hranu                 

Sveža salata, riba, belo meso, testenine, porcija mekog sira i suvog voća.       

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 187/750ml, temperatura serviranja 8-12°C, procenat alkohola 12,5%

Hermes Vranec

Vranec

VRANEC je od istoimene sorte i proizvodi se u našem vinogradu sa smanjenim prinosom. Obojena intenzivnom, tamnom rubin-crvenom bojom i prožeta voćnom esencijom, krunisana je aromama vanile i začina kao rezultat dodira sa hrastom. Ukus je harmoničan, izražava svežinu i strukturu i mekan voćni finiš.

Slaganje uz hranu                 

Jagnjetina, teletina, svinjetina, mleveno meso i meso sa roštilja            

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14,5%

Hermes Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

CABERNET SAUVIGNON se proizvodi u našim vinogradima sa smanjenim prinosom. Odlikuje se intenzivnom rubin-crvenom bojom, umirujućim voćnim aromama, sa tačkom vanile i gilliflover-a natapanim hrastom tokom zrenja. Ukus je čvrst, pun, sa izraženom strukturom, praćen mekanim i harmoničnim ukusom.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Hermes Merlot

Merlot

MERLOT je od istoimene sorte i proizvodi se u našem vinogradu sa smanjenim prinosom. Svetle rubin-crvene boje, složene arome koja podseća na crvene bobice, prate je biljne note i prizvuci vanile kao rezultat mesečnog sazrevanja u hrastovim bačvama. Ukus je pun, mekih tanina i dugotrajnog aftertastea.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14,5%

Hermes Syrah

Syrah

SIRAH se proizvodi u našim vinogradima sa smanjenim prinosom. Karakteriše se tipičnom rubin-crvenom bojom. Njegova suština je složena, aroma crvenih bobica kombinira začinske, zemljane note. Kao rezultat meseci sazrevanja u potpuno novim hrastovim bačvama, njegov ukus je pun, meke taninske strukture i slatkog, voćnog završetka.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Ar-Magedon

Vranec, Cabernet Sauvignon, Merlot

Izvrsna kombinacija našeg nežnog i aromatičnog Vraneca, bogatog i dugotrajnog Cabernet Sauvignona i punog tela Merlota razvija naša vina Ar-Magedon i SINTHESIS koja zaokupljaju sva vaša čula svojom harmonijom i nezaboravnim karakterom. Odležavajući u domaćim hrastovim bačvama 18, odnosno 12 meseci, postaju čisti izvor sirovog zadovoljstva. Obojena u tamnocrvenu do ljubičastu, podržana snažnom, ali mekom taninskom strukturom, ova vina su izrađena da traju decenijama.

Slaganje uz hranu                 

Povrće i meso na žaru           

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Chardonnay Barrique

Chardonnay Barrique

Vino prve klase sa primetnom čistoćom voćnih aroma poput breskve, kivija, kapljica limuna i blagom prijatnom mineralnošću. Odležalo u hrastovim buradima, vino ima sposobnost da traje više od jedne decenije i nastavlja da se savršeno razvija u boci bez gubitka hrskavosti i kvaliteta. Kako vreme prolazi, Chardonnay Barrique razvija izraženu aromu konjaka, celog tela i uravnoteženih voćnih nota. Veoma atraktivno vino koje se tačno uklapa u svaki ukus.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13,5%

Devi

Devi je vino kasne berbe, koje sadrži slatki desert poput kvaliteta, ili se alternativno može nazvati ledenim vinom. Arome dobija po začinima i začinskom bilju, posebno voćno-slatko i suptilno sa bujnim ukusima zrele maline, sočne jagode, suvih jabuka, cimeta, tamne trešnje, dodirom smokve, iznoseći ubod crnih bobica zajedno sa debelim slojevima začina. Ovo izuzetno crveno vino agresivno baca svoju duboku slast u nepce. Nekoliko bogatih karamela ispod vela pekmeza od šljiva treba očekivati u kombinovanom karakteru. Uglavnom se koristi kao aperitiv i ponekad se meša u pićima.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 16%

Synthesis

Vranec, Cabernet Sauvignon, Merlot

Izvrsna kombinacija našeg nežnog i aromatičnog Vraneca, bogatog i dugotrajnog Cabernet Sauvignona i punog tela Merlota razvija naša vina Ar-Magedon i SINTHESIS koja zaokupljaju sva vaša čula svojom harmonijom i nezaboravnim karakterom. Odležavajući u domaćim hrastovim bačvama 18, odnosno 12 meseci, postaju čisti izvor sirovog zadovoljstva. Obojena u tamnocrvenu do ljubičastu, podržana snažnom, ali mekom taninskom strukturom, ova vina su izrađena da traju decenijama.

Slaganje uz hranu                 

Povrće i meso na žaru             

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: lidijagb@dalvina.com.mk ili delcob@dalvina.com.mk.

Osim putem email-a, možete kontaktirati vinariju putem sajta: https://www.dalvina.com.mk/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte