Izbor vinarije za predstavljanje danas je Giulio Ferenac wines koju možete pronaći u istarskoj regiji u Hrvatskoj. Vinograde možete posjetiti odlaskom u mjesto Ferenci, kod Vižinade. Na porodičnoj tradiciji dugoj četiri veka, počivaju temelji ove vinarije.

Glavni atributi ove vinarije su sledeće etikete: Malvazija, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, San Lorenzo.

Giulio Ferenac wines

O vinariji možete pročitati u nastavku

Vinogradarstvo je naša obiteljska, višestoljetna tradicija; drago mi je da mogu ponuditi kvalitetna bijela i crvena vina s jednih od najboljih podneblja za lozu u Istri. Pra… Djed je otkupio zemlju netom južnije od gradića Vižinade (oko 15km istočno od Poreča). Naselje je nazvano Ferenci – po njegovom prezimenu i još uvijek nosi to ime. Počeo se baviti vinarstvom i maslinarstvom, a ta tradicija nije prekinuta više od 3 stoljeća. I u ovim poznim godinama ponosni sam sljednik te tradicije i obiteljskog imena. Moja je obitelj kroz povijest doživjela mnoge uspone i padove u vinogradarstvu, ali se održala kao vjeran štovatelj prirodne proizvodnje i posvećenosti kvaliteti.

Vina vinarije Giulio Ferenac wines

Malvazija

Malvazija - Giulio Ferenac wines

Svaki istrijanski vinar je posebno ponosan na svoju malvaziju. One su najčešće sugerirane kao svježa vina, vrlo pitka i preporučljivo je da ih se u prvoj godini i popiju. Ja sam se uz svježu liniju odlučio i na maceraciju, čime smatram da sam dobio nešto bogatije vino koje možda može stati uz bok i nekim renomiranijim sortama. 

Detaljni podaci

Belo vino

Chardonnay

Chardonnay - Giulio Ferenac wines

O ovom vinu ne treba govoriti previše. Prava je francuska perjanica kada govorimo o bijelim vinima; tekuća raskoš i fine tropske nazalne note. Ovdje sam se također odlučio na macerirani stil čime sam dobio posebnu viskoznost i širi spektar nota. 

Detaljni podaci

Belo vino

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon - Giulio Ferenac wines

​Cabernet sauvignon je vrlo dobro poznat adut ovih podneblja. Pokušavam ponuditi barem 4 godine star svojim kupcima budući da s godinama otvara idealan spoj voćnih i drvenih bouqueta.

Detaljni podaci

Crveno vino

Cabernet Franc

Cabernet Franc - Giulio Ferenac wines

​Cabernet Franc je pritom posebno zanimljiv jer ima tu herbalnost i posebnu razinu acidnosti; na neki način “najfrancuskije” vino od crvenih vina. On je namijenjen ljudima koji su već pomalo navikli na Cabernet Sauvignon i traže nešto uzbudljivije. Treba napomenuti kako se radi o sorti koju nije najzahvalnije za uzgojiti i zapravo svega je nekoliko vinara u Hrvatskoj koji ga proizvode.

Detaljni podaci

Crveno vino

San Lorenzo

San Lorenzo - Giulio Ferenac wines

Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc

San Lorenzo je dobio ime po zaštitniku gradića Vižinade. Radi se o kupaži s podjednakim omjerom Cabernet Sauvignona i Cabernet Franca. Njegov je bouquet iznimno raskošan a opet ima svoju vrlo prepoznatljivu liniju. S jedne strane vino je krupnijeg tijela, a opet vrlo je pitko.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Sva pitanja možete uputiti vinariji email-om: giulio@giulio-ferenac-wines.com ili stupite u kontakt sa njima pozivom na broj: + 385 98 786 780.

Vinarija je aktivna i na web sajtu i društvenim mrežama: http://www.giulio-ferenac-wines.com/, https://www.facebook.com/GiulioFerenacWines/, https://www.instagram.com/giulioferenac/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

 

  

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte